Araştırmaya göre en zengin yüzde 10’luk azınlık iklim değişikliğine yüzde 90’ının tamamından neredeyse yedi kat daha fazla katkıda bulunuyor. En üstteki yüzde 1’in etkisi ise en alttaki yüzde 99’dan 20 kat daha fazla.
Dergideki makalede, 2019’dan bu yana en zengin yüzde 10’unun, özel tüketim ve yatırımlar yoluyla küresel emisyonun neredeyse yarısına yol açtığı belirtildi. En fakir yüzde 50’nin payı ise 10’da bir düzeyinde.
Sonuçlar, iklim değişikliği modelleri ekonomik verilerle birleştirilerek elde edildi. Bu da araştırmacıların dünya genelindeki çeşitli gelir gruplarından kaynaklanan toksik emisyon oranlarına odaklanmasını sağladı.
Makalenin yazarlarından Carl-Friedrich Schleussner “Eğer herkes küresel nüfusun en alttaki yüzde 50’si gibi emisyon üretseydi, dünya 1990’dan bu yana asgari düzeyde ek ısınma görürdü. Bu dengesizliği ele almak adil ve etkili iklim eylemi için hayati önem taşıyor” dedi.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Senin de değindiğin araştırmalara bakınca bilim insanlarının haklılığı çok açık görünüyor. Zengin kesim; lüks araçlar, özel uçaklar, büyük evler gibi yüksek karbon ayak izine sahip yaşam tarzlarıyla ciddi bir etki yaratıyor 🌍💸. Gelir eşitsizliği arttıkça bu adaletsizlik gözümüze daha da batıyor. Eğer herkes en düşük gelir grubunun yaşadığı gibi yaşasaydı, küresel ısınma bu kadar sıkıntılı olmazdı. Sence bireysel tüketim alışkanlıklarının değişmesi iklim krizini etkiler mi, yoksa çözüm politik düzeyde mi olmalı?