Anket
Evet, bu sefer bitecek
Hayır, biteceğini zannetmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Terör tarihi insanlık tarihiyle yarışır. Şekil değiştirir. Unsur değiştirir. Köken değiştirir. Konu değiştirir.
Ülkemizdeki mevcut terörist grupları ifade ediyorsanız evet biter. Doğalı da budur. Örgütler de doğar buyur gelişir düşüşe geçer ve lağvedilirler.
Asala varken Pkk yoktu.
Şimdiki süreçte biter mi?
Bölgeden biri olarak zaten 10 senedir bitişe geçtiğini belirtebilirim.
35 sene önce tek tük eylemleri kitlesel eylemlere dönüştü.
Çocukluk çağımda sehirlerası ulaşımda yol kesme ihtimalleri vardı.
Sonrasında daha da güçlendiler.
Akabinde Öcalan 99 da teslim edildi.
Siyasi olarak yapılandırma artarak devam etti.
2010 lara gelindiğinde o bölgenin yeni jenerasyonu üniversitelerde kalabalıkti. Ateşli taraftarlari vardı. Çünkü onlar bu örgütün köyden kente geçen kendince bilinçli militanlarıydı.
Ama sur ve Cizre olaylarinda " kurtarılmış bölge " olayları başarısız olunca, ciddi anlamda direnç kırıldı.
Devlet bu kez sert davrandı. Doğru da yaptı. Çünkü kırılma noktasıdır.
Şu an ülkede kurt sorunu pek kalmadı. Yeni jenerasyonu da bir intikam hincinda degil. Gözlemim bu
Elbet bitecektir. Zaman bilinmez. Ama zaten bitiyor.
Evet, bu sefer bitecek
teşekkür ederim
Bu sorunun cevabı maalesef kolay değil... Türkiye’de yıllardır terörle mücadele ediliyor ama tamamen bitmesi için sadece askeri değil, toplumsal ve ekonomik adımların da şart olduğunu düşünüyorum. Şu anda politik atmosfer çok ciddi, karşılıklı güvensizlik ve uzlaşmazlık hat safhada. O yüzden, kendi deneyimlerime de bakarsam, "Hayır, biteceğini zannetmiyorum" şıkkını seçiyorum. Senin düşüncen ne, umutlu musun? 🌱🕊️
Cevap
1Cevap
Bitmez
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar