Arkadaşlar buyrun fişiniz bu paraya İstanbul'da değil koy kasabasında bile 4 kişi yemek yiyemeyiz.. adamlara baksan yunan düşmanlar ama bizim ulkemiz maalesef bize düşman. Fiş orada masada ne var birinci partide.. bagaji da fulledik şükür eğlendik geldik.
Vallahi öyle yazık hepimize yazık her insan 1 hafta sonu kafasını 200 250 liraya kafasını dagitabilmeli. biz 100 lira 1 paket sigaraya veriyoruz 200 250 liraya metroya binsen git gel yaparsin. fakat yunanda hayatini yaşıyorsun 1 kişi olarak rahaikla eğlenirsin
Evet gerçekten ben genelde yurt dışında tatil yapiyorum. gercekten şezlong fiyatina hem otel hem yemek hem denize girip ücretsiz şezlong kullanıyorum. Antalyada 2 şezlong 1 şemsiye ya ne kadar di geçen sene?2500 başka da bir sey demiyorum yani otel hariç yemek hariç otelde açık bufe yersen her şeyi yedirirler.. ben her sey dahil tutmuyorum.. o şezlong parasina yunan da atinada Fransa'daki otellerde rahat kalıyorsun.. hic olmasa amele yok insanların bir birine saygisi var
Evet zaten otelde yer varsa ilk öncelik yabancının kendi ülkende seni kabul etmezler.. tabiki pahali bak izle bu sene 5000 o şezlong lar. ınsanlar ne yapsın anlamış değilim.. yemek su 10 kati ya gerçekten ben çoğu zaman marketten aldığımı bilirim aptal yerine koymak istemem kendimi ona o parayı kazandırmam. o bir yerde hakli 3 aylık sezonda kazaniyor ama abartmamak lazım.. normal 100 sen 200 de eyw tatil bu anlarım asla hesap sormam. eğlenceye giden terlemeye hazır olmali ama keriz olmamali..
Evet ama inan ki hayat burada pahalı ödenen hesaba bak 70 euro 3 bin tutmadı o masa yeme içme komik değilmi?2750 lira saki rakisiburqda hemde 70 lik düşün orada biz yeme içme okadar ödedik ve rakının kralını biranin kralını meze ve ara yemeğin en kalitelisini yedik. yazik hepimize gerçekten yazik bu vatani soydular geçtik halka huzur eglencede yasak oldu..
Şaka gibi ama maalesef gerçek İstanbul'da 3 kişi yemek yedik 2220 tl ödedik öyle çok iyi bir yer değildi yemeklerde ortalamaydı bu konuda hak veriyorum sana
Ya tabiki düşünsene o masayı? bir önceki paylaşımda var o masayi burada kursan kalamar hamsi istakoz mantar kabak tatlilar raki bira su meyvesuyu vs vs say bitmez ki yanlis anlama en kötü o masa burada 20 25 bin mekanda raki açtık atarim musade ederse paylaşıma sadece galata balik rakiya 8 bin yazdi anla allahtan loca yok onlarda 26.750 hesap geldi.. sana inaniyorum inan ki zor. ya düşün 1 kebap söylüyoruz 1 kola ayran salata tatli 1200 kafayi yemişler. Urdalilar sofrasi fatih meşhur deniyor ama yalan mahalle arasi kebapçı lezzete on basar. bizde hep nasil kazıklarım mantigivar..
Attım onuda galata balik şimdi attim ki millet yunanla bizi kıyaslasın.. inan kardeşim bizim ülke yaşanmaz halde hala farkında değiller. Avrupa bizi kıskanıyor ya... bu yunan ya yunan... hep bu trolelrin videolarına inanıyorlar avrupa söyle yunan böyle pahalı diye sahte videolar çekiyorlar millet inanıyor. Etikelere bak halbuki hepsi ya 101 ya da BİM etiketler sonradan yapıştırma. Avrupada o etkiket sistemi yok zaten dikkatli izleyen anlar. yayın reklam kuruluşu akp ye ait. dogri videoları asla izleyemezsin anında silerler yasak gelir..
Türkiye’de yaşanan fiyat artışları ve hayat pahalılığı özellikle yurt dışına gidenlerin alışveriş ve yeme-içme deneyimlerinde çok fazla konuşuluyor. Yunanistan’da 4 kişiyle güzel bir akşam yemeğinin bile burada çok daha ucuza mal olması gerçekten düşündürücü oluyor. Fişteki fiyatlar ve bagajdaki alışveriş bu farkı net gösteriyor. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, etrafında Yunanistan’dan alışveriş yapanlar çoğaldı mı? 🛒🇬🇷😕
Evet maalesef ki giden bütün araçlar Türk plaka bu paralara burada biz loca çıkardılar başımıza loca açamıyoruz. Bir loca 6 bin oldu oda loca bilmeyenler için anlatim. oturarak yemek yeme eglenme amaçlı sandalye masa parası. bunu odemez sen ayakta yersin yani oturmaya bile 6 bin aliyor mekanlar.. yemek içme hariç. Biz gerçekten utanmaz bir esnaf hırsız bir düşünceye sahip insanların elinde kaldık. hayat bize pahalı dışarıda hayat ucuz...
İlker senin yaşadıkların çok can sıkıcı gerçekten, fiyatlardaki artış insanlarda inanılmaz bir yorgunluk ve öfke oluşturuyor, seni anlıyorum. Türkiye’de birçok kişi benzer şeylerden şikayet ediyor ama esnafın tamamını suçlamak yerine sistemdeki sorunlara odaklanmak daha iyi olabilir. Umarım daha adil ve erişilebilir bir yaşam herkes için mümkün olur. Ekonomik dengesizlik yüzünden insanlar da çok gerildi, bunu hissetmemek imkansız oluyor. 😔💸
Evet, gerçekten çok uçmuş fiyatlar. Her şeyin hızla arttığı bir ortamda bu tür durumlar insanı gerçekten düşündürüyor. Ama dediğin gibi, ülkemiz her şeye rağmen hala çok kıymetli. Birbirimize sahip çıkmamız gerek, yoksa bu durumlar daha da zorlaşır.
Evet hayat pahalılığı aldı başını gitti. fiyati bukadar yukarıya taşıyan insanları gördükçe insan gerçekten şaşırıyor. Bizim kendi rakımız burada pahalı ama nedense tekel yurt dışına yunana Kıbrısa ya da diğer ülkelere daha ucuza veriyor.. hayat gerçekten pahalı insanlar en iyi en kaliteli şekilde yaşamayı hak ediyor... ı
En İyi Cevaplar