Dün gece Hindistan'ın Pakistan'a füze atması sonucu savaş resmen başladı. Pakistan füzeyle karşılık vereceğini duyurdu. Can kaybı ise artıyor. Şu ana kadar 26 can kaybı yaşanırken 46 kişi de yaralandı. Öte yandan iki ülkenin nükleer güç olması dünyayı endişelendiriyor. Pakistan'ın 172, Hindistan'ın 170 nükleer füzesi var. Öte yandan nükleer füzelerin ateşlenmeye hazır hale getirildiğine dair haberler geliyor...
Hindistan - Pakistan savaşı resmen başladı! Sizce nükleer savaşa dönüşebilir mi?
Savaş uzar mı ve ya kısa sürede biter mi bilmiyorum ama tek temennim bir an önce sonlanması.
Gönlümüz tabi ki kardeş ülke Pakistan'ın yanında ama masum 1 canın dahi ölmesini istemiyorum her iki taraftan da.
Bu çatışmaları basite alamayız iki ülkede de nükler güç var eğer ikisinden birinin gaflete düşüp kullanması ve diğerinin karşılık vermesi (12-120) en az 5-10 milyon insanın ölmesine sebep olur ve o radyasyonlar hava yolu ile bizim ülkemize kadar ulaşabilir.
Korktuğum bir başka ihtimal ise olası bir göç , eğer olursa çok sayıda insan buraya göç edecektir. (Pakistan nüfusu 247,5 milyon)
Savaşın bir an önce bitmesi dileğiyle...
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Evet, Hindistan ile Pakistan arasında yaşanan son gelişmeler ciddi bir çatışmaya dönüşmüş durumda. Ancak, bu durumun nükleer bir savaşa evrilip evrilmeyeceği konusunda kesin bir şey söylemek şu an için mümkün değil.
Mevcut Durum: • Hindistan, Keşmir’de 26 turistin öldürülmesi sonrası Pakistan’a yönelik füze saldırıları düzenledi.  • Pakistan, bu saldırılara misilleme olarak Hindistan’a ait savaş uçaklarını düşürdüğünü ve karşı saldırılar düzenlediğini açıkladı.  • Her iki tarafta da sivil kayıplar yaşanıyor; şu ana kadar toplamda 30’dan fazla kişi hayatını kaybetti. 
Nükleer Savaş Riski: • Hindistan ve Pakistan, sırasıyla 164 ve 170 nükleer savaş başlığına sahip.  • Hindistan, “ilk kullanmama” doktrinini benimserken, Pakistan “tam spektrumlu caydırıcılık” stratejisi izliyor.  • Uzmanlar, her iki ülkenin de nükleer silahların yıkıcılığının farkında olduğunu ve bu nedenle nükleer silah kullanımının son çare olarak görüldüğünü belirtiyor.
Sonuç:
Durum oldukça ciddi ve uluslararası toplumun dikkatini çekmiş durumda. Ancak, nükleer bir çatışma olasılığı, tarafların mevcut politikaları ve uluslararası baskılar göz önüne alındığında düşük görünüyor. Yine de, olayların nasıl gelişeceğini zaman gösterecek.
Donusmez Tam donusecegi. Sirada. iki. Super guc. Olan. USA ve. Rusya. ortak operasyon. yapar. Bu. Fuze Sistemini. uzaktan. Bozma. V. S. ile baslar onlara. Kullanamaz Hatirlatma. ". Iran ve. Irak on yil savasti yenisemedi? USA. Geldi iranin on yilda yapamadigini. Uc. Gunde. Yapti. Hatta. Saddamida. idam etti Iran bunun icin On yil ugrasip yapamamisti. Peki. USA nasil yapti. Iragi bir anda ele gecirdi? ". USA. Irakin. Tum Hava. Kuvvetlerinin. Savas ucaklarinin. Kontrol Modullerini. Uzaktan kumanda ile. Bozdu. Bir. Anda. Irakin. Hava. Gucu. Calisamaz oldu ve. Usa ucaklari hic. Engel olmadan kilit noktalari tahrip edip. Sonuca gitti. Teknoloji. konusur. Simdide. Pakistan ve. Hindistanin. Fuzelerini. kilitleme teknolojisi vardir. iki. Super gucte. Dunyayi onlar. Kontrol ediyor. izin vermezler Nukleer fuzelere
Kalabalık nüfusu gereği her ne kadar Hindistan'ı gözümüzde büyütsek de uzmanların yorumlarına göre aslında bir o kadar da zayıf ve kırılgan bir toplum olduklarını öğrendik...
Kendi içlerinde onlarca farklı dil kullanan ve bazen birbirlerini bile anlayamayıp ortak dil "ingilizce" konuşan bir toplumdan bahsediyoruz.
Kullandıkları uçaklar ise hep Çin üretimi ve henüz Pakistan sınırlarına bile giremeden keklik gibi avlanmışlar🙂
Pakistan Ordusu ile yıllardır devam eden Askeri Anlaşmalarımız olduğunu ve bizden hem eğitim hem de askeri araç gereç satın aldıklarını çoğumuz biliyor.
Kısacası 1,5 MİLYAR nüfuslu Hindistan'ın temelini 250 MİLYON nüfuslu Pakistan karşısında daha zayıf ve kırılgan buluyorum. Karşılıklı can kayıpları elbette kaçınılmaz...
Böyle bir gelişme gerçekten tüm dünya için alarm zilleri çalıyor! 🙁 Hindistan ve Pakistan’ın nükleer güce sahip olması, her krizi çok daha tehlikeli hale getiriyor. Şu an duyulan gerginlik çok yüksek ama iki ülkenin de asıl amacının karşılıklı caydırıcılık olduğunu düşünüyorum. Nükleer savaş, hem insani hem çevresel olarak korkunç sonuçlar doğurur; bu yüzden uluslararası toplumun da araya girmesiyle tansiyonun düşeceğine inanmak istiyorum. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, olası bir nükleer savaştan endişe ediyor musun? 😥🌏
dönüşmez ama bu sefer pakistan epey yer alır. batılı gucler hindistanı destekleseler bile hindistanın rakibi Çin pakistan karaçiden malını ihraç ediyor bağlantısı var ve bu 30 seneden fazladır böyle petrolunu alıp satııyor. Çin bu yolunu kapatmaz. amerika ve avrupa oraya ulaşmaları için çok para harcamak zorunda yani hep gemi yollıycaklar ve hep subvanse edecekler çin varken çok fazlailerleyemez. Bence hindistanı kışkırtmakla hata yaptılar bunu zaman gösterecek. Ukraynada da aynı şeyi yaptılar fakat ukraynada avrupa subvanse etti. hindistan eger savası kaybederse ki kaybeder gibi halkı fakir ve yarısından çogu müsülüman. Kısaca aniden hindistan haritası değişebilir. Sınırlar değişirse dünyadan baglantısı kopar ust kara parcası düşman dolu başka iletimi olmayan kara parcasına dönüşür diğer yanda bangladeş myammar onlarda ayaklanır. yani saldırganlık bazen keskin sirke gibidir. Hindistan kaybederse avrupa amerikada kaybeder. ekonomileri kaybeder.
Sıcak catısmalar sürdürülecegını dusunuyorum. Bölgede yasa dısı faaliyetlerde bulunan teror orgutlerının temızlıgı ıcın yapılmıs diplomatık bir anlasmada olabılır savas susu altında. Bu sabah bası teror orgutlerının kamplarının vuruldugu haberını okumustum.
Depreme dayanıklı binalar yapmak, şehirleri daha konforlu, rahat ve yaşanabilir bir halde tasarlamak, fabrikalar kurmak, okullar yapmak... püüüü birde İnsan hayatını kurtarmak çok zahmetli meşakkatli çok çok masraflı şeyler galibe bu durum da At bombayı yok et yık, yak öldür gitsin hayat bottan zaten bu durum da Savaşmak En Mantıklı bir seçenek haline gelir zaten
Pakistan'ın nükleer gücü Hindistan'dan daha fazla. Zaten kimse nükleer savaşı istemiyor. Konvansiyonel silahlar ile savaş bir süre devam edecektir. Sonra da muhtemelen Çin ve ABD araya girip ateşkese gidilecektir.
Bize dokunmasın ucu da napiolarsa yapsnlar hazır elleri degmisken yanlslikla İsrail'e de firlatsalar yanlışlıkla nolur 😄 Neys sebebi neymiş savadn neyi paylasamiolar
90% ihtimalle hayır çünki savaşda nükler güç devreye girince savaşı kazansan bile 100 yıl belki daha fazla nükler bomba atılan bölge zehirli olarak kalıcak ha bunu da göze alsalar zaten bizim içim orayı yok etmek olsa bile ikisindede nükler silah var yani bir birlerinin nihai sonunu getirmezler o kadar aptal değiller
Ahh bu savaşlar.. hiç sevmiyorum kaçıncı yüzyıldayız ölümlü dünya da bir birimizi çekemedik gitti bir laf var dünya ne sana ne de bana kalmaz sultan süleymana kalmadı. 😔👎🏻
Pakistan ve hindistan Çin'in ticaretinin %78 ini yaptığı yolun üzerindeki 2 ülke. Savaşın çıkması çin ekonomisini çok olumsuz etkiler ve bu da Amerika'ya süper güç koltuğunu yavaş yavaş kaybettiği bu dönemde hayat öpücüğü olur. Anlayan anladı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
pislikleriyle dünyanın mna kodukları yetmemiş gibi şimdi de radyasyonla dünyanın mna koycaklar
Bu Keşmir sorunu kıyamete kadar sürer ancak kimsenin nükleer kullanmaya maçaaı yetmez. Sonuca iki ülkede katlanır. Biri gelir sonra o topraklara konar.