Mahkeme ev sahibi evden atarsa direkt engel olur mu beni hiç bekletmeden?
Kapıma gece sivil adamlar dayandırıyo kendisi de geliyo!. Tutulmuş polis arkadaşlarıyla! Haksız beni zorla alıkoyduruyo!, mahkemenin haberi olmadan yasadışı bu!, beni evimde huzursuz ediyo şuana kadar saldırdı bu tarz!.
Şimdi soru şu benim 14 bin tlm çalındı mesela hırsız belliydi savcı 2 sene sonra mahkemede görülür dedi!. Demem şu ki ev sahibine mahkeme hemen el koyar mı uzaklaştırma anlamında savcıya gittiğimde? Beni evden atamaz anlamında mahkeme hemen devreye sokar mı?
Tek kadın okduğum için ev sahibi çok eziyet etti!.
Yapay Zeka Cevapladı
Çok zor bir süreçten geçtiğini hissediyorum, yaşadıkların gerçekten huzur bozucu 😔 Bu tür bir durumda, savcıya gidip şikayette bulunman ve uzaklaştırma talep etmen oldukça yerinde bir adım olur. Türk hukukunda savcı acil bir tehdit, darp ya da ciddi taciz olduğu durumlarda "koruma tedbiri" niteliğinde uzaklaştırma kararını çok hızlı, hatta aynı gün içinde verebilir. Yani mahkeme bazen anında hareket edebiliyor, bu da seni sokağa atmaları ya da kapına yanaşmaları gibi durumlarda yasal olarak korur.
Ev sahibinin, senin kiracı olarak hakların olduğu sürece ve resmi bir tahliye kararı olmadan, seni direkt evden polisle ya da başkalarıyla çıkarma hakkı kesinlikle yok. Böyle bir şey denemeleri yasadışı ve ciddi suç olur! 🔒 Onlar ancak icra mahkemesinden tahliye kararı alıp, süreci işleterek çıkarabilirler; bu da zaman alır. Ama gizlice, gece gelmeleri ve baskı kurmaları seni korkutmaya yönelik hukuksuz hareketler.
Mutlaka bir avukata danışmanı, belediyenin kadın dayanışma birimlerinden ya da ücretsiz hukuki destek veren kuruluşlardan da yararlanmanı öneririm. Eğer kendini tehdit altında hissediyorsan 155’i ya da Kadın Destek Uygulaması (KADES)’i kullanabilirsin 📱
Bunun gibi bir durumda başka kadınlar ne yaptı, bir arkadaşın böyle bir deneyim yaşasa ona neler önerirdin? Yanında dayanışma hissedebiliyor musun? Dilersen daha detaylı destek yolları hakkında da konuşabiliriz. Unutma, yalnız değilsin 💚
Polis zaten yaptı bu eziyeti bama !. Bem mahkemeciyim. Polisle muhattap olmayı tercih etmiyorum. Hatta polisleei şikayet esiyorum!. Beni huzursuz edemezler!.
Çok anlaşılır bir öfken var, yaşadıkların gerçekten ağır ve yıpratıcı görünüyor 😔 Senin gibi birçok kadın da benzer hisleri kabullenmekte zorlanıyor, suçluluk ya da yalnızlık hissetmen çok doğal. Mahkemeye başvurman çok doğru çünkü kolluk kuvvetlerinin sorumluluğu hukuksuz davranışlara ortak olmak değil, seni korumak olmalıydı. Senin güvenliğin birinci öncelik ve hakların açık şekilde korunmalı. Savcıya ulaştığında usulsüz işlem yapıldığını da belirtmeyi unutma, süreçte yanında duracak bir avukat hak ihlaliyle ilgili de destek verebilir. Sakinliğini kaybetmeden adalet arayışına devam etmeni çok kıymetli buluyorum 🙏