Benimki deli cesareti mi?

Ben İç Anadoluluyum ve kendi memleketimdeki bir üniversitede okuyorum. Bu dönem okulumuza Egeli bir hoca geldi ve derslerimize girmeye başladı. 3 ders boyunca sürekli beni sinir edecek şeyler söyledi. Derste anlamadığım konuyu soruyordum, beni tersliyordu. Geçen gün koridorda arkadaşımla şakalaşıyorduk. Ama küfürlü bir şaka değildi, zaten küfürlü şakaları sevmem, gayet terbiyeli bir şekilde şakalaşıyorduk. Arkadaşım fazla gülmedi ama beni gülme krizi tuttu. O sırada bu Egeli hoca yanımızdan geçiyordu ve bana kızdı, "Sen bana mı gülüyorsun, karşında palyaço mu oynuyor" dedi. Ben de "Size gülmüyorum, arkadaşımla şakalaşıyorduk hocam" dedim. Hoca da bana dedi ki "Sen bir yalancısın, ben senin ciğerini bilirim" dedi. Halbuki bu zamana kadar okulda hiç yalan söylemedim, bana neden böyle dediğini anlayamadım. Çok sinirlendim ve "Hocam, bu memleketin ekmeğini yiyorsunuz ama bu memleketin kızına iftira atıyorsunuz, buradan ev ve arsa aldığınızı söylemiştiniz, sizi memleketimde istemiyorum, Ege'nize gidin, oradan ev arsa satın alın, sizin burada işiniz yok" dedim. Hoca da "Sen buna karışamazsın, bu seni ilgilendirmez" dedi. Ben de "Benim söyleyeceklerim bu kadar, size iyi günler dilerim" diyip gittim. Sizce ben yanlış mı yaptım? Bu hoca dersimize giriyor, benimki deli cesareti mi sizce?

Benimki deli cesareti mi?