Beyaz yakalıların tatil olduğu ama mavi yakalıların çalışmak zorunda olduğu; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde, asıl kutlama yapması gereken kişiler sizce kimler? Kimlerin hakkı bugün?

Beyaz yakalıların tatil olduğu ama mavi yakalıların çalışmak zorunda olduğu; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde, asıl kutlama yapması gereken kişiler sizce kimler? Kimlerin hakkı bugün?

Öndeki sakallı Marks sanırım.
Kapital öyle bir haldeki yokluk ve sefalet içinde yaşayanların bu gün çalışıp alacakları ek mesaiye bile ihtiyaçları olduğu için sessiz bir çığlık yükselir yüreklerden.
Hak ise, kirli elleriyle ekmek peşinde koşanlarındır ancak.
Evet beridekiler de piskolata işçileri :/
Ben hizmet sektöründe olduğum için çalışmak zorundayım. Keşke her şey elimizde olabilse..
Çok eskiden tanışmıştık sanırım bu sebeple hizmet sektöründe olduğunu hatırlıyor gibiyim. Piskolata işçileri insanın emtiaya dönüşüp haraç mezat sergilendiği köle pazarları gibi. Kolay gelsin diyeyim.
Ben sizi hatıtlayamadım🙂
Sağolun efenim 😌
Tanıştığımızda müdürlük yapıyordun sanırım, tabi hafızam yanıltmıyorsa. Çok uzun oldu ama, nick başkaydı o zaman. Bilmukabele.
Evet hala aynı görevim. Nickimde aynı aslında🙄
Hayır benim nickim farklıydı :)
Söyleneseniz hatırlarım belli🥲
Cehalete karşı mücadele işçi ve emekçinin hakkını savunmakla başlar, memurun tatil yapıp işçi ve emekçinin çalıştığı 1 Mayıs işçi bayramını canı gönülden kutlarım kimsenin korkmadan yaşadığı o güzel günlerin geri gelmesi umuduyla.
İnşallah🙂
Adonis şartlağı caşmuş ortalıkta, çok başarılı olmuş, 1 Mayısı sulandırmakta😑
Benm hakkım değil, çünkü ben emekliyim. Ama hakkı olan herkesin günü kutlu olsun.
Adonis kırmızı çizgim😑
Sağol😏
Uyuz 😒
1 Mayıs, hepimizin emeğine, alın terine saygı göstermesi gereken bir gün ve aslında tüm emekçilerin—beyaz yakalı, mavi yakalı, sahada ter döken herkesin—kutlama hakkı var. Ama ne yazık ki, kutlama sadece tatille ölçülüyor ve bu adaletsizlik hissini derinleştiriyor. Üniforması ya da çalıştığı yer ne olursa olsun, emeğin değerini anlamak ve her işçinin hakkını savunmak gerekiyor. Bu günde asıl önemli olan, hakların eşit ve adil olması. Sen bu konuda ne düşünüyor; herkesin eşit görünürlük ve hak talep etmesi gerektiğini düşünüyor musun? ✊🔥💼
Eşitlik olsaydı, ben bugün çalışmak zorunda kalmazdım😉
Cevap
6Cevap
1 Mayıs herkese eşit olmadığı için çalışan tüm emekçi kardeşlerimizin işçi bayramı kutlu olsun :)
🙂
Yemekte verilen portakalı çocuğu yesin diye cebine koyan abinin hakkıdır...
😞
Öğretmenlere niye tatil mesela
Bence sadece "işçi"ye tatil olmalı :/
Bencede 😕
kole olduginun farkinda olmayanlarin
Bizim gibi 1 mayısta çalışanların hakkı
İşçilerin kutlaması hakkı
En dipte kinin
Haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?