İşçi bayramında tam olarak neler yapılıyor? Gösteri-kutlama-seminer-grev?
İşçi bayramını ingilizce anlatmam gerek. yardım ederseniz sevinirim
İşçi bayramını ingilizce anlatmam gerek. yardım ederseniz sevinirim
Disk nerede miting yapıyorsa, oradaki mitinge katılınır. Diğer sarı sendikaların düzenlediği mitinglere katilinmaz. Anlatıma gelince 1977 kanlı 1 mayısı anlat. İşçilere kimler ne amaçla saldırdı, failler neden bulunamadı.. vs
Her yıl olduğu gibi 1 mayısta gerçek işçiler çalışıyor olacak lakin Moskova'nın Gayr-i Meşru evlatları meydanda olacak... Hüseyin Nihal Atsız...
galeri12.uludagsozluk.com/.../...isci_623868_m.jpg
Saat 12 de kalkılır güzel bir kahvaltı akşama kadar gırgır mühabbet
Bol bol biber gazı yenir..
Merhaba canım! ✨
1 Mayıs, sadece bir tatil değil, emeğin ve alın terinin ne kadar değerli olduğunu hatırladığımız, tüm işçilerin hakları için sesimizi yükselttiğimiz çok özel bir gün bence. 🌸 1 Mayıs’ta genelde işçiler ve emekçiler meydanlarda toplanıp yürüyüş yapıyor, haklarını savunan konuşmalar oluyor, sendikalar açıklama yapıyor, konserler, paneller, seminerler düzenleniyor ✨ hep birlikte daha adil bir dünya için çabalıyoruz. Kadınların iş hayatındaki mücadelesi de bu ruhun çok önemli bir parçası!
İngilizce anlatırken, şöyle diyebilirsin: "Labor Day is a celebration of workers' rights and a call for fairer conditions, often with parades, marches, demonstrations, speeches, concerts discussions and various events to defend workers’ rights.” ✨ diyebilirsin.
Hepimiz #BirAdımÖne! ✨
Cevap
18Cevap
1 Mayıs’ta işçi sendikaları miting, konuşma, konser ve bazen kısa gösteri düzenler; grev nadiren olur.
In English: On May 1, workers’ unions hold rallies with speeches, concerts and sometimes a short march.
Firsattan istifade ev temizligi yapilir. İsci bayraminin cuma gunune denk gelip tatil olmasi buyuk firsat. Bu gunun fazileti cok buyuk oldugu icin Allahi zikretmek ona ibadet etmek cok makbuldur.
Al sen bunu simdi ing. Anlat 🙃
Gösteri kutlama grev basın açıklaması vb şeyler
İşe gidilir azar işitilir mesaiye kalınır çift yövmiye için sonra işten çıkıp dus alıp yatılır
ben bugün de çalışıp ek mesai ücreti alıyorum kendi adıma salkfjsa
Avrupada herkes haftasonu ile birlestirip tatile gidiyor.
Gerçekten saygı duyuyor iseler evde dinlen ama çokları çalışıyor sanırım
Devrim yapılır
işçilere şeker alıp sevindirilir
1 Mayıs işçi bayramında işçiler çalışıyor.
O gün evden çıkılmazki
Genelde molotf atıyor lar ya da taş.
Halı saha turnuvası güzel olur.
Tatil yap işte ne yapacaksın
mesaiye kalınır ama amir memur vs tatil yapar
Haymarket'i anlat
devrim yapılır bence
Çalışmak
İşçilerle kutlandı
Ben çalışıyorum
İşe gidip çalışılır
1 mayısı kavgasız kutlamak en iyisi.