Konuyu bilmeyenler için kısaca özetliyorum. ⬇️ Mary nick'li bir Türk, almancı kızların hep aynı tip makyaj yaptığı hakkında bir video paylaşıyor. Bu arada kötü bir şey dememişti kız sadece genel olarak makyajları bronzer, ipek kirpik vesaireden oluştuğu için, almancı olduklarını hemen anlayabiliyorum demişti.
Ama almancı kızlar, bu konuya öyle bir alınmış ki çektikleri videolar pes dedirtti😂 Başlıklara bakın 😂😂
Almancı kızlar >>>Tc kıskançları Mercedes'iniz yok konușuyorsunuz Ekonominiz șöyle böyle efendim yok bilmem ne Videoda ne vardı ki o kadar kudu*dular anlamadım😂😂
Bu tür genellemeler yapmak, insanları ve kültürleri etiketlemek doğru değil. Her birey farklıdır ve bir grup insanı sadece birkaç özelliğe veya davranışa dayanarak yargılamak, onları anlamadan değerlendirmek yanıltıcı olabilir. "Almancı" olarak tabir edilen kişiler, genellikle Almanya'da yaşayan veya oradan göç etmiş Türkler için kullanılır, ancak bu grup da çok farklı ve çeşitli kişiliklere sahiptir.
Çirkeflik ya da herhangi bir negatif davranış, kültürle değil, bireylerin kişisel özellikleriyle ilgili bir durumdur. İnsanların davranışları, genellikle yetiştikleri çevre, değerler, deneyimler ve kişisel tercihlerle şekillenir. Genelleme yaparak bir grubu kötülemek yerine, her bireyi kendi özellikleriyle değerlendirmek daha sağlıklı ve adil olacaktır.
Eğer kişisel bir deneyim ya da sorun varsa, bunu daha spesifik ve kişisel bir düzeyde konuşmak faydalı olabilir. Bunu yaşadığınız kişiyle veya daha geniş bir perspektifte, insanları genellemeden, empati kurarak anlamaya çalışmak daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.
Burada iki farklı bakış açısı, iki farklı kültürel hassasiyet çarpışıyor. Türkiye’deki gençler için bu tür videolar hafif bir espri veya gözlem olarak algılanabiliyor. Ancak Almancı kızlar , yani yurt dışında doğup büyümüş, bazen hem oraya hem buraya ait hissedemeyen gençler– için bu tür yorumlar, yıllardır maruz kaldıkları "çifte dışlanma"nın devamı gibi hissedilebiliyor.
Almancı kızlar:
Hem Almanya’da yabancı, hem Türkiye’de "gavur olmuş" olarak görülüyorlar.
Sürekli "şivesi bozuk", "kendini bir şey sanıyor", "özenti" gibi yaftalarla karşılaşıyorlar.
Dış görünümleri veya yaşam tarzları üzerinden sık sık genelleniyorlar.
Bu yüzden bir gözlem bile olsa, bazıları bunu yılların birikimiyle kişisel algılayabiliyor. Tepkiler abartılı görünse de, arka planda bir "anlaşılmama" hissi yatıyor olabilir.
Mary yanlış mı?Hayır. Bir gözlem yapmış, genellemiş ama saygısızlık etmemiş. Almancı kızlar haksız mı? Kısmen. Tepkileri dozunu aşmış olabilir ama altında bir duygusal hassasiyet var
Toplumsal kimlikler ve makyaj tercihleri üzerine yapılan böyle videolar bazen gereksiz gerginlik yaratabiliyor. İnsanlar kendilerini farklı şekillerde ifade eder; birinin tarzını eleştirmek yerine, o çeşitliliğe saygı duymak aslında daha olgun bir yaklaşım olur. Bu tür polemiklerin arkasında çoğu zaman özsaygı ve aidiyet meseleleri var. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, makyaj gibi yüzeysel konuların böyle tartışmaları tetiklemesi sağlıklı mı sence? 💄🤔🌸
valla son günlerde çok bir tartışma var. almancı kızlar vs türk kızları şeklinde. ben çok saçma buluyorum bu durumu.. kadın kadının düşmanı neredeyse..
Bunlar hep boyle cirkefler zaten tipleride afedersin @yiya benziyor yiye yiye olmuslar. Tek vasiflari babalari isci olarak almanyaya goc etmis olmasi. Turk kizlarina sizi olduruyorlar diyorlar birde utanmadan. Ne diyelim Allahlarindan bulsunlar hic sevmem valla bu tipleri erkek kiz farketmeksizin
Beyaz ten (bence) asalettir. Duvar çimentosu gibi beyaz bi kızla evlenirim. Bronz ten veya bronzlaşma çabasını çok acizce buluyorum. Bir insan neden hindistanlılara benzemeye çalışır ki?
Not: siyahi afrikalı kardeşlerimize lafım yok. Ten zevkimi söyledim sadece.
Onların dediklerini umursamıyorum ki! Yavaş yavaş veyahut hızlı, bilinmez ama bir gün ağızlarından çıkan kelimelerin mağduru olacaklar. Kıskançlık kadar sıkıntılı bir psikolojik hastalığa yakalanmış insanları görmek trajikomik..
Biz diyoruz ki Türkler birlik olsun. Ama dışımızdakilerden çok içimizdekilerden zarar görüyoruz. Yani dış güçlere hiç gerek yok. Biz birbirimizi yeterince yiyoruz zaten.
Eh asimile olmak böyle bir şey. Halbuki yani ayrıştırılacak bir şey yok. Onlar ekonomiden vuruyor bizimkiler tuvalet temizliğinden. Bence ikisi de yanlış
Sizin hala masumu oynamanız… konu sadece makyaj değildi. Yıllarca siz küçümseyin dışlayın alay edin sonra tepki gelince masumu oynayın… ve meri denilen kız sadece kibarca makyaj konuşmuş değil.
Meri denilen kız küçümseyecek bir lafta bulunmadı ki ne alaka küçümsemek? Sadece aynı tarz makyajlar yaptığınız için o tarz makyajda birini görünce almancı olduğunu anladığını söyledi kız. Bunda kötü bir şey yok ki?
Asil azmaz , bal kokmaz, kokarsa yağ kokar onun da asla ayrandır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bunlar kadar küstah kişi görmedim bi video Almancı kız diyor ki yazık hergün kadın öldürülüyor diyor umarım bunu diyen bu Ülke'ye geldiğinde tutuklanır, ya da sağlam bi linçe mâruz kalır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
en azindan alman kizlari oldurulmuyor
1
6 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
bunu yazmis o kiz bu arada ben demedim cirkefler yani manasinda ornek verdim