Azerbaycan İsrail ile silah Askeri anlaşma yapmıştı geçen aylarda şimdi de önümüzdeki günlerde Havadan kalleşce Sivil çocuk kadın katleden katil Netenyahu denen terörist başını evinde misafir edecek
Helal olsun Azerbaycan'a. Ahmek değiller bizim gibi. Karabağ olaylarında ermenileri destekleyen filistini de unutmadılar, kendilerini destekleyen israili de. Zaten aralarında yıllardır petrol ve silah anlaşması var. Azerbaycan silah ihtiyacını yıllardır İsrailden temin ediyor. Biz gibi bize madik atıp kafir ile iş birliği yapıp, savaş meydanında senin ordunda yer alıp çatışma anında arkadan askerlerini vuran kalleşleri unutmadılar. Filistin dediğin ne kıbrıs olayları ne ermenistan muhabbetleri ne yunanistan ne rum muhabbetlerinde her zaman Türkiyenin aleyhine oy kullanmıstır. Bizim gibi slk olmayan bir lidere ve millete sahip oldukları için kutluyorum.
Azerbaycan açısından İsrail ile iyi ilişkileri çok doğru buluyorum. Bazı Araptaparlar, Azerbaycan-İsrail arasındaki ilişkiden dolayı kardeş Azerbaycan’a “Yahudi tohumları” falan deyip düşman bir tavır alsa da, o taptıkları Filistinlilerin başkanı Ermenistan’a gidip Karabağ işgalini destekliyor. İsrail ise Azerbaycan’ı destekliyor. Azerbaycan, mantıken Ermenistan’ı destekleyen Filistin ile değil, kendilerini destekleyen İsrail ile iyi ilişkiler kuracak. Son haberlere göre, Azerbaycan İsrail karasularında doğalgaz arayacakmış. Azerbaycan bu ilişkiden çok kazançlı çıkıyor.
Karabağ savaşında Ermenistan'a destek için Ermeni bayrakları açıp tören yapan Filistinliler.
Yanlış yaptığı ancak şunu unutma ki Karabağ savaşında İsrail yardım ederken bomba atılan yerde de Ermeni bayrakları sallandı. Ben sadece çocuklara üzülürüm. Büyüklerin yaptığı yanlış beni bağlamaz.
İsrail azerbeycan Ermenistan savaşında azerbeycanla silah yardımı yaptı Amerika ve Avrupa da azerbeycan çıkarlarını savundular o sırada irna gibi şeriatla yönetilen ülkeler Ermenileri destekledi... azerbeycani İsrail'le arasının iyi olmasına şaşırmadım..
Bu konu gerçekten oldukça hassas ve duyguları germiş gibi görünüyor. Azerbaycan ile ilgili bu tarz suçlamalar, genellikle gündemde polemik yaratan konular arasında yer alıyor. Gerçekliğiyle ilgili kesin bilgi olmadan, böyle iddiaların doğruluğunu teyit etmek güç. Bu nedenle, olayların detaylarını araştırıp tarafsız değerlendirmek önemli. İnsanların hikayelerine, yaşadıklarına kulak vererek, olaylara farklı açıdan bakmak da çok kıymetli ✨. Senin bu durumu nasıl değerlendiriyorsun?
Hiçbir zaman kardeş olarak görmedim. Şiiler kardeşim olamaz. Suriyeli birisi bana daha yakındır mesela. Kuran’da “mu’minler ancak kardeştir” diyor, “aynı ırka mensub olanlar kardeştir” demiyor. Dolayısıyla köküne kadar Türk olsun, Müslüman değilse zerre umurumda olmaz. Millete de “Türk kardeşliği” olarak yutturuyorlar işte. Hâlbuki hemen dibindeki Müslüman Sunni Suriyeyi de “Arap haindir” yalanı ile düşman ettiriyorlar. Bu kasıtlı yapılan bir şeydir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Devletler duygusallıkla değil mantıkla yönetilir, demek ki azerbaycanın çıkarı var ki israile yanaşıyor. biz her ülkeye kardeş olarak bakıyoruz da noluyor, bak çok beğendiğiniz orta asya türk (!) devletleri 12 milyar avro için türkiyeyi kktcde işgalci güç olarak tanıdı. Bu duygusallığı bi kenara bırakıp kendi halkın için mantıkla yaklaşmalısın her şeye, elalem sonra gelir önemli olan kendi halkının refahı olmalı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Adam sandık fos çıktı vıttırı vızzık adamlar. Filistin bunu hak ediyor diyenler var. Her ne olursa olsun kimseye acımıyorsanız oradaki ölen bebeklere çocuklara bakın onların ne suçu günahı var. Allah herkesin gönlüne vicdan versin
Türkiye'nin ASALA ile mücadelesinde İsrail'in Türkiye'ye çok yardımları oldu. Azerbaycan'ın da İsrail'in geçmişten bu yana Türkiye'yle hep çok iyi ilişkileri oldu. Şimdi Kürtlere devlet kurma fikrini kim empoze ediyor diyeceksin? İsrail'in amacı şimdilik Azeriler ile Kürtler'i İran'a karşı kışkırtmak. He ileride ne olur bilemeyiz ancak İsrail şu anda Türkiye'nin düşmanı değil.
Soruyu cevapları okuyorum da yazmayayım dedim ama dayanamadım sen son soran arkadaş Azerbaycan batıya hizmet ediyor peki biz? İsrail demir çeliği nerden alıyor? Azerbaycan’ın petrolünü Bakü Ceyhan boru hattından Adana’dan İsrail’e kimin tanker gemileri taşıyor? İsrail’le süriyede anlaşıp karşılıklı saldırmayacağız açıklaması yapan kimin dışişleri bakanı? Tüm dünya Karabağ’da Ermenileri tutarken Azerbaycan’ın yanında olan tek ülke İsrail değil miydi? Peki sana soru Ermeniler mi yoksa israilliler mi bu denklemde Azerbaycan’ın iki seçeneği var sana sorsan Ermeniler de düşman eee ne olacak?