Naci Görür
Şener Üşümezsoy
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Şener hoca saha çalışması yapıyor faylara deniz altıyla inip inceleyen adam diğerleri inmemiş bile şener hıca anlatırken işin tektoniğini bilimsel olan herşeyini anlatıyor haa anlatımını herkes anlamıyor o ayrı ama anlayan kişi için çok mantıklı açıklamalar yapıyor zaten marmarada bu güne kadar nerede deprem olacak dediyse orada oldu hatta şiddetini bile bildi inanmayan araştırsın
San Francisco ve İstanbul gibi aktif fay hatları üzerinde bulunan şehirlerde büyük depremlerin meydana geleceği, bilimsel olarak beklenen bir durumdur. Bu depremlerin ne zaman olacağı henüz bilinmiyor, ancak fay hatlarının özellikleri nedeniyle bu tür depremler kaçınılmazdır. İstanbul’daki olası büyük deprem, Avrasya ve Anadolu plakaları arasındaki hareket nedeniyle, Avrupa ve Asya kıtalarının birbirinden biraz daha uzaklaşmasına yol açabilir. Naci Görür’ün bu konudaki uyarıları da bu bilimsel temellere dayanmaktadır. Hakkımızda hayırlısı.
Naci görürü sedimantoloji
Şener hoca jeoloji profesörü
Naci görür eski peryotlara bakarak söylemde bulunuyor şener hoca arazı arazı gezip kazı yaparak tahminde bile değil net söylemde bulunuyor. Ben şener hocanın en net bilgiyi verdiğine eminim.
Yaşanan deprem küçük bir segmentte oldu, o segmentteki enerjinin boşalmış olması; Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda 1756 yılından beri biriken enerjiyi boşaltmaya yetmeyecektir. Aksine, kırılan segmentin diğer ucu uzun süredir sessiz kalan segmente bağlı; bu da diğer koldaki birikimin kırılma zamanının potansiyelini arttırıyor.
İki profesörün açıklaması da farklı bakış açılarını yansıtıyor, bu durumda her iki görüşü de dikkate almak önemli. Naci Görür, depremin büyüklüğünün ve özellikle Marmara Bölgesi'nin jeolojik yapısının dikkate alınması gerektiğine işaret ediyor ki bu, olası büyük bir depremin habercisi olabilir. Şener Üşümezsoy ise, mevcut depremlerin Marmara'da sürdüğünü ve büyük depremin henüz gerçekleşmediğini söylüyor. Bu tarz açıklamalarda uzmanlık ve güncel araştırmalar önemli. 🌍🧠 Sizce deprem riski hakkında daha çok hangi uzman görüşü mantıklı görünüyor?
Cevap
38Cevap
İnanmak hiçbirşeyi çözmez
Yapılması gerken iş deprem yönetmeliğine uygun binalar ve projeler siyasilerin rant elde etmek için oy kaygısıyla halkın canını bir hiç pahasına riske atması imar affı diye bir şey uydurup çürük binalara oturma ruhsatı vermesi deprem vergilerini nereye gittiğini millete anlatması gerekir bunlar boş muhabbetler olan yitip giden binlerce can masum insana oluyor ve milletçe bunu unutup aynı hataları tekrarlıyoruzbu coğrafyanın kaderi bu olmamalı akıl ve bilimin ışığında güzel günlerin geleceğine olan inancımızı koruyoruz umarım başarırız.
Naci gorur iyi bir bilim adami olabilir fakat bana daha cok ekran meraklisi gibi geliyor. Surekli bir yerlerde konusuyor. Gazetelerde köselerde yazilari cikiyor. Hatta bir sanatcidan tepki almisti kotu senaryolar yazdigi icin. Usumezsoy bu konuda daha mantikli.)
Hangisinin doğru söylediğinin önemi yok. Türkiye'nin depreme hazır olamama gibi bir doğrusu var.
Merhaba..
Çok yakında depremler daha şiddetli bir boyuta geçecek. Türkiye şu an fay hattı tehditi altında. İstanbul büyük bir yara alacak. Yüz binlerce insan ölebilir.
- İstanbul'a 20 yıl önce neden önlen almadılar? Deprem alanları neden yapılmadı? Öncelikle bunları sormak lazım.
Bilmiyorum ama içlerinden en fazla bir profesör doğruyu söylüyordur muhtemelen. Onların ortaya attığı her fikir kendi isimlerini haber niteliğinde duyurmak sonuçta birinin söylediğinin diğeri aynısını söyleseydi fikri ilk söyleyenin ismini hatırlardık diğer profesör unutulurdu. Mecburen fark yaratmak için birbirinden farklı fikirlerde olmak zorundalar, burada kıstas önce hangisinin fikir belirttiği diye düşünüyorum. Diğeri mümkün mertebe diğer fikrin tersini söylemek zorunda hissetmiştir
Dün Alman bir Sismolog da bu iki ihtimali değerlendirdi.
Ama kesin bir şey söylemedi. Naci Görür, Celal Şengör ve diğer uzmanlara göre mevcut fay halen gerekli enerjiyi boşaltmadı. Beklenen Büyük Marmara Depremi bu değil deniliyor.
Naci hoca ve Celal hoca endişelerini dile getirerek bilinç yaratmaya çabalıyor. Diğer profesör ise tehlike geçti artık rahatsız diyor.
Peki şunu merak ediyorum, aksi gerçekleşirse ve bir milyona yakın insan ölürse Şener hoca ne diyecek?
Deprem olmassa olmadı diye adamı linç mi edecekler ya😂 en kötü senaryoya hazırlan ve olmamasını dile. Kendilerini kanıtlamak için zorla deprem olsun diye bekliyolar resmen
deprem vergilerini double yollara harcayanların eline bakıyoz. deprem olmazsa çok şükür dersiniz olursa muhalefet belediyelerine atın suçu yeyin birbirinizi ete para vermeyin
Ben Naci Görür'e inanıyorum arkadaşlar. Hatay depreminden sonra adam uyardı İstanbul'da deprem olacak diye kimse dinlemedi. Sonuç ortada oldu ama çok şükür can kaybı olmadı. Bu adamı dinleyin takip edin
Bu uyarıyı bende yaptım hocam bunu herkes biliyordu Şener hoca sahada çalışan bir adam ve 1999 depreminden sonra dediği bütün depremler olasılıklar doğru gerçekleşti. Naci hoca sahada olan bir adam değil.
Canım kardesim marmara silivri acıklarında zaten kırık fay vardı. Ben bile biliyorum. İstanbul'da olmuyor zaten. Marmarada oluyor. istanbulu da etkiliyor.)
Beklenen deprem tabii ki bu değil normalde şener hocaya güvenirim ama bu sefer Naci hocaya katılıyorum
Gerçek bir deprem illa ki olacak yumurta kapıya dayandı sadece doğru zamanı bekliyor çatlamak için..
Ben Naci hocaya güveniyorum çünkü dediği gibi büyük bir deprem var ve bu kuzey batı fsy hattının büyük çoğunluğu oluşturuyor yani bir çok ili etkileyecek coğrafya bilgisi olan bir insan tabikide bunu bilir
Bu coğrafyayla değil jeolojiyle alakalı. Önce hangi bilim olduğunu öğrenmelis
Öğrenmelisin
@Hopidihippo jeoloji yine coğrafyaya giriyor ben azıcık coğrafya bilgisi olan bir insanın bile bunu anlayabileceğini söyledim anlıyorum beni küçük düşürmeye çalışıyorsun ama yemem 💋
Ye ye
Hadi diyelim Şener emmi haklı ulan bu ekonomi ne zaman düzelecek
Şener hoca sahada çalışan harita çizen bir adam Naci hoca oturduğu yerden yorumlayan bir adam 9 büyüklüğünde olacak dediği depremi 1 ay sonra 7 olacak diye değiştirmişti.
Naci görür doğru söylüyor Şener üşümezsoy boş konuşuyor Deprem bitmez Aslında her zaman deprem oluyor fakat boyutu düşük olduğundan biz hissetmiyoruz umarım yaşanmaz Temennimiz bu yönde
Naci Görür hocaya katılıyorum çünkü bugün kırılıp kaymış olan fay buradaki stresi boşalttı ama diğer tarafı sıkıştırıyor haliyle. Dolayısıyla hali hazırda olan gerilim yükü daha da arttı ve artıyor
Naci Hocam sürekli uyarıypr hoş da kendisinin danışmanlığını yaptığı İmamoğlu'na neden bir skim yaptıramadı? O yüzden artık inandırıcılığını yitiriyor bende
Naci dede tarafndaym bn ne dese çıktı adam dinleseydk Kahramanmaraş depreminden az hasarla kurtulurdk
Ben Şener Üşümezsoycuyum eve girdim evde yatıyorum. Karşı komşum Naci Görürcü ailesiyle arabada yatıyor.
Selamün aleyküm. Başka hiçbir deprem olmayacak da biraz değil baya iddialı.
Kalbimin sesine istinaden, Şener Üşümezsoy'a inanıyorum. Eğer büyük bir deprem olsa idi zaten 23 Nisan günü olurdu diye düşünüyorum.
En kötüsünü göre plan yaparsın oturup bu daha ılımlı konuşuyor boş ver demezsin canını malını seviyorsan bunu yaparsin
Allah bilir sadece bunu. İhtimaller silsilesi ve hangisinin tahmini tutarsa onu kahin ilan ediyoruz işte.
Şener Üşümezsoy dogru soyluyor. Korku senaryolarindan vazgecmek lazim. Bu fay hatti tüm enerjisini boşaltti bu oyuncak degil zirt pirt deprem olsun. Naci zaten ayni baglantili oldugu yerler gibi yalancinin teki
Bana uyan naci gorur fakat bilgisi oldugundan degil beklenen depremin bu olmadigini dusundugumden🙃
Şener Üşümezsoy'un diğer açıklamalarına da bakmak lazım. Twitter çok algıcı bir yer olduğundan.
Naci hoca haklı. Diyelim velhasıl öteki haklı olsun. Tedbir almaktan kime ne zarar gelir değil mi?
Olay o değil ki kardeş adam bu saatten sonra deprem olmaz demiyor artçılar devam eder 2 ay 7 gibi bir deprem olmaz şu an diyor
Şener üşümezsoya inanıyorum çünkü ona inanmak istiyorum
Yıl 2025... Ve hala deprem olmayacak diyen fukucularla dolu ülke hahaha
deprem bilimsel olarak ne zaman olacagi belli olmaz kim ne diyorsa uyduruyor... fay hatlari var her zaman deprem olma riski var.. koskoxa dunyanjn hareketlerine akil sir erdiremez kimse.
Şener hacı daha cazip geliyor Naci bey tutan ön görüsüne denk gelmedim Celal zaten ahaha
İkisi de neye göre bu sonuca dayanıyor. Belge, kanıt, ne bilim bir şey yok mu
Üşümezsoyun son 20 yılda dediği her şey çıktı. Ayrıca bu depremden aohra deprem yok demedi en fazla bir tane daha 6.2 lik olur ve yıkıcı olmaz dedi. Haklı
*başka deprem yok demedi
Sağdaki western filmlerinden çıkmış gibi. Depremde kovboya güvenmem
Biri diyor ki girin evlerinize ölün diğeride diyor ki yıllarca korku içinde yaşayın
Naci görür haklı çıktı o yüzden Naci Görür. Diğeri hükümet yanlısı
Türkiyede fay hattı aktif ve gençken başka deprem olmayacak demekte😒 , bir şey demek istemiyorum.
Adamın dediği şu an son olan depremin üzerinde gerçekleşecek bir sallantı olmaz diyor artçılarda dalga geçtiğiniz adam sahada çalışan bir profesör ofisinde çalışmıyor bizzat çalıştığım bir hocamdı bilginiz olsun.
Vallahi bunlar ne derse desin doğrusunu Allah bilir
Kıyaslamayı bir kenara bırakıp depreme dayanıklı evler yapsak belki bu kıyaslamaya gerek bile kalmayacaktır
Buradaki inancı hangi temele dayandıracağım? Olacak olan olacak. ne olursa olsun önlem alınması gerekmez mi?
tabi ki de Naci hoca. kaç sefer uyardı, depreme uygun dirençli yapılar yapılmalı diye. bence de bu beklenen İstanbul depremi değil. olursa daha büyüğü olacak ve her anlamda etkileri uzun sürecek.
Teknik analizde Üşümezsoy'un teorisi tutar, Marmara Ereğlisi dahil Tekirdağ'a kadar o riskli hat kırıldı
Celal Şengör daha mantıklı. Eğer 6nin üstünde bir deprem daha olursa bu büyük depremin öncüsüdür. Ama ne zaman olacağını bilemeyiz. Demiş.
Sonuçta deprem ülkesiyiz ve devam edecek gibi duruyor. Bursa , İzmir civarları , akdenizi çok riskli bulan hocalar var
İkisi de çok mantıklı ama inşallah şener hoca haklıdır
Şener Üşümezsoy bir numara diğeri önce yemek yemesini öğrencisine cinsel temastan sakınsın
Hiçbirine üşümezsoyun soyadı bile inanılmaması gerektiğini gösteriyo bu arada
Maalesef ama Şener hoca haklı keşke Naci haklı olsaydı
deprem olucak depremi 12 saat önce tahmin etim kimse inanmadı erkek arkadaşıma da dikkat et dedim oda şok oldu bana yazdı
kahin değilim genelde hissediyorum Hatay depreminde Hissettim uyumadım gece 4 kadaar kafamı tam yastığa koydum salandık ilk başta kıyamet koptu zannetim çünkü normal bir salanma değildi
bilmiyorum ki şu an kötü hissetmiyorum şöyle içime çok kötü bir his oluştu sanki boğuluyormuşum içim darldı genelde öyle hissettiğimde ya deprem ya da bambaşka bir şey oluyuyor bence şu an olmiyacak ama İstanbul depremi olucak bu küçük deprem bence daha büyüğü olucak buna inanıyorum ve hissediyorum
Naci görür e inanıyorum
Bu daha hiç bisey yer yerinden oynayacak
Deprem değil de tsunamiden çok korkuyorum
umarım bitti diyen haklıdır
İyi düşünmek istiyorum
Deprem bitti gencler. Deprem olmayacak İstanbul'da
İTÜ profesörleri ne diyorsa odur.
Sağdaki boş yapıyor diye algıladım
Adı üzerinde Naci Görür olum
Naci bey doğru söylüyor
Naci Görür harici kimseye güvenmiyorum
Şener hocaya güvenmek isterim