Ben iyiyim çok şiddetli sallandık Allah’a şükürler olsun birşeyim yok ama ani bir şok yaşadığımız için panik atak geçirdim ❤️🩹

Ben iyiyim çok şiddetli sallandık Allah’a şükürler olsun birşeyim yok ama ani bir şok yaşadığımız için panik atak geçirdim ❤️🩹

Kocaeli Gölcük'te yaşıyorum ve yüksek kayalık zeminli konumda müstakil evde yaşadığım halde baya sallandık. Telefonum 20-30 saniye önce haber verdi zaten. Herkese geçmiş olsun
Müstakil ise korkmana gerek yok ama yakınlarında yüksek binalar varsa yine önlem amaçlı olarak hemen eve girme
Orası öyle elbette
Bazen inançsız insanlar şöyle diyor ya da şöyle düşünüyor. Kıyamet nasıl kopacak , dünya nasıl yok olacak bir an da aklım almıyor diyor. Kıyamet bir tek şirince de kopmayacak diye oralara gidenlere de ironik bir şekilde gülüyorum. Allah dünya ve içinde ki herşeyi canlı ve cansız yok edecek şekilde yaratmış. Buna yıldızlar ⭐ , güneş ☀, ay ☽ ve diğer gezegenler de dahil. İnsanda bu döngü genellikle yaşlılık , hastalık ve sonra da ölüm oluyor. Ama tabii ki ölümün yaşı yok. gence de gelebilir. Ben hayatım da hiç çok şiddetli ya da şiddetli deprem yaşamadım . Ama yaşayanlara bir sorun bakalım , ne diyecekler.45 saniye geçmek bilmedi.45 saniye bize 45 yıl gibi geldi.50 saniye bize sanki 50 yıl gibi geldi. bilanço ne oluyor peki. en az 60 bin ölü , kağıt gibi olmuş koca binalar , yarılmış yerler , enkaz altında ki insanlar , yardım çığlıkları , panik , korku , endişe havası ve hayalet şehre dönmüş , yerle bir olmuş koca şehirler. örnekler marmara ve 6 Şubat depremleri. peki bilimsel yönü farklıdır. oralarda büyük bir enerji açığa çıkıyor , fay kırılıyor ve yer sartıntısı yani deprem oluyor. peki bu süre 45 dakika olsa , dünya ne olur.45 saniye de öyle oluyorsa ,45 dakika da ne olur. o kıyamet gibi büyük depremlerin süresini kim tayin ediyor. yine başka bir örnek selden verelim.10 15 dakika yağan sağanak yağmur da yolları ve caddeleri sel götürüyor. koca arabaları oyuncak araba gibi sürükleyip götürüyor. ağaçları yerinden söküyor. peki bu süre atıyorum 4 5 saat aralıksız olsa ne olur. o süreyi kim tayin ediyor. gerçekten dünyada akledecek insanlar için çok ibretler var. bunlar sorunun cevabı değil ama yazmak istedim. size ve depremi yaşayan herkese de büyük geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
ne güzel düşünüp yazmışsın ama biraz kafanı çalıştırsan belki ihmallerin (kötü malzeme kullanımı ya da malzemeden çalma) de bu ölümlere sebep olduğunu düşünürsün. sana göre insanların önlem almasının hiçbir önlemi yok o zaman gelişine yaşayalım hayatı? yine her şeyi kadere bağlayan saçma bir düşünce
@busearig bizim ülkemiz de ki sorunlar bitmez ki. Terör , işsizlik, düşük asgari ücret, çok yüksek enflasyon, kötü ekonomi, darbeler , muhtıralar, kadına şiddet, kadın cinayetleri, taciz ve tecavüz, deprem. Say say bitmez. Ben bu site de birçok defa yazdım. Konuştuğum kişilere de hep söylerim. Herşeyi kadare yüklediği'm falan yok. Bizde hiçbir şeye hiçbir konu da önlem alan yok. Eleştirip gerçekleri söyleyince de ülkesini kötülüyor diyorlar. Ölüm hariç herşeye önlem alınır. İşte gavur dediikleri o ülkeler bunu yapıyor. Arap diye küçümsedikleri o ülkeler bile ekonomik ve teknolojik gelişme sağlıyorlar. Biz maalesef yerimiz de sayıyoruz. Eğitim sistemi bile her sene değişiyor. Bizim fırsatçımız, hırsızımız, arsızımız, yüzsüzümüz bitmez. Maalesef böyle bir milletiz ve devlet iz. Ben demirden çimentodan çalmıyorlar. Sağlam yapıyorlar, dürüst çalışıyorlar gibi bir iddiam hiç bir zaman olmadı. Bunları zaten biliyorum. Sorun da zaten hiçbir şeye hiç bir konu da önlem almamız. Tembel bir millet olmamız. Fırsatçı ve sahtekar insanımız çok ama hepsi diyemem. Bir çok defa, bu sitede yazdı m ve yine yazıyorum. Japonya'da deprem ülkesi, çok şiddetli depremler oluyor ama, adamlar 8 ve üstü şiddete dayalı binalar inşa ediyor. Sonuç marketlerde ki ürünler düşüyor. En fazla bir kaç ölü. Bizde ki gibi facia ve fiyasko olmuyor.
Geçmiş olsun çok siddetliydi
İşte böyle zorlu bir zaman diliminden geçtiğinizi görmek üzücü, ama çok güzel güç gösteriyorsun. Panik atak yaşaman çok normal, böyle travmatik olaylar bedenimize ve ruhumuza şok yaşatabilir. Kendine iyi bakmaya devam et, zamanla bu korkuları atlatırsın. 💙🧸 Yaşadığını ve hissettiklerini paylaşmak cesaret ister, bu yüzden seni tebrik ediyorum. Kendine zaman ver, sevdiklerinle güvende olduğunu hissetmek çok önemli. Hayat devam ediyor, sen de güçlüsün! 🌈✨
Cevap
12Cevap
geçmiş olsun herkese..,,
❤️🩹❤️🩹
Hissettim fena sallandık bacım ben regl oldum bugün onun gerginliği ve ağrısı varken deprem gerginliği eklendi üstüne...
Geçmiş olsun ❤️🩹 Allah beterinden korusun inşaallah 🤲🏻
Benim deprem bölgesinde hatay Antakyada yaşıyor olmam 🥹
Çok geçmiş olsun geçen yıl bizde yaşadık o psikoloji hala üstümüzde her gece uyumadan önce ya yine olursa diye uyuyoruz
Ben uzakta yaşadığım için hissetmedim geçmiş olsun Korkma bitanem 🩷 Allah korur İnşallah
Ben hissetmedim ama hissedilen herkese geçmiş olsun
Geçmiş olsun. zaten adamlar diyordu bekliyor kapıda Allah beterinden korusun
Bende hissettim Ama Adiyaman da yaşadıklarım yanında bu çok korkutmadı
Hissettim panik atak geçirdim bi de yarın okulda var gitmeyi düşünmüyorum kedilerim ve kardeşim daha önemli okuldan
Panik tatak ne😂😂sallandık Allahtan bişi olmadı kimseye, hadi geçmiş olsun daha deprem olmaz
Alışmalıyız, bu aralar sürekli sallantı olacak, fay harekete geçti
Umarım sende iyisindir evin güvenli ve sağlammı?
Çalışmak yetmez mutlaka iyi ol kendinede iyi bak
Hissettik herkes dışarda iyiyiz..
İyiyiz biraz daha uzun sürse hasar büyük tü
Tevekkül Allah ne diyelim o bilirde verir 😌🙏
Çok geçmiş olsun canım ❣️
İyiyiz çok şükür ama artçılar devam ediyor
Herkese geçmiş olsun..
Hissettim
Çok kötüydü
geçmiş olsun
Geçmiş olsun
Hissetim korktum ya