Elektrik faturalarına ilişkin önemli bir düzenleme yürürlüğe girdi. Artık konutlarda aylık 417 kilovatsaatin üzerinde elektrik tüketen hane sahipleri, devlet desteğinden faydalanamayacak.

Elektrik faturalarına ilişkin önemli bir düzenleme yürürlüğe girdi. Artık konutlarda aylık 417 kilovatsaatin üzerinde elektrik tüketen hane sahipleri, devlet desteğinden faydalanamayacak.
Zaten öyle bi destek falan yok ki.
Hep yalan dolan. Bana her zaman 1400 gelirdi, şimdi neymiş 3200’müş de devlet desteğiyle 1800 düşmüş! Kimi kandırıyosunuz? Zaten o kadar tüketmedim ben. Baştan şişirip sonra indirmiş gibi yapıyorlar. Resmen milleti aptal yerine koyuyorlar.
Bu aynı 150 bin tl kredi işine döndü.
Yardım dedikleri şey tamamen vitrin, gerçekte yine ezilen biziz.
Bize 280 TL geliyor. Sen evde sanayi makineleri mi kullanıon ne yapıon? Bu arada bina iskanlı değilse sanayi tarifesinden fiyatlanıyor ve devlet desteği olmuyor
Elektrikli ısıtıcı sıkıntı ama. Çok elektrik harcıyor onlar. En az 3.000 watt enerji harcarlar. Elektriği sömürürler. Tasarruflu ampuller 12 watt yani sen düşün artık. Bir elektrikli ısıtıcı evde 250 tane ampul yakmak gibi bir şey
Devlet desteği var mı bilmiyorum ama en azından bana gelen fatura enflasyonun çok altında kalıyor. Ben 280 elektrik faturası 400 TL su faturası ödüyorum. Suyu çok kullanmama rağmen su faturası elektrik faturasından çok geliyor. Gerçi İstanbul'da yaşıyorum ve su fiyatlarını İBB belirliyor ondan da olabilir. Ama su elektrikten pahalıysa bence elektrikte devlet desteği vardır
Ama şimdi evi ısıtmak için elektrikli ısıtıcı kullanıyorsan fatura az bile geliyor yanlış anlama ama elektrikli ısıtıcı çok fazla akım kullanıyor. Elektrikli ısıtıcıyı açtığında elektrik sayacına bak anlarsın, pervane gibi dönüyor
Daha yeni elektriğe %25 zam geldi. Zaten devlet elektrik fiyatlarını baskılıyordu. Enjsa elektrik dağıtım şirketi, aksen elektrik her dönem zarar açıklıyordu. Hissesini aldığım için biliyorum ben de. Mecburen %25 zam getirdi. Bu enflasyonist ortamda bence elektrik faturaları en azından ısıtıcı tarzında cihazlar kullanmayanlar için çok düşük geliyor. 2018'den 2024'e elektrik tarifesi %204 oranında arttı, oysa enflasyon 2018'den 2024'e kadar %600 oranında arttı. Yani elektrik tarifesi de enflasyon oranında artsaydı çok daha fazla fatura ödeyecektin ama devlet elektrik tarifelerini baskılıyor, nereye kadar baskılayabilir ki enerji şirketleri zarar ediyor. Enerji hisseleri aldığımdan biliyorum ben de, bu nedenle hisse fiyatları da artmıyor zaten
Aylık fatura 800 üstü oluyor genelde.
Yalnız enerjiyi idareli kullanmak için böyle bir seçeneğe başvurulmuş muhtemelen. Ayrıca dinden çıkanlar acaba ne kadar dindardı da dinden çıkmış. Dinden çıkanlar zaten Müslüman gibi yaşamayan, seküler rahat hayat yaşayan kesim. Çokta sıkıntı değil dinden çıkmaları, rahat olmaları gerek aslında dinden kurtulmuşlar zaten onlara yüktü
Devlet destek etmese elektriğe 100 de 150 zam gelmis demekki buda yeni çıktı devlet destegi eskiden kim destek veriyordu da elektirik normal geliyordu acaba soruyorum zamin oranini böyle ört pas edip bir zaman sonra millet alışınca diyecekler devlet destegi bitmiştir herkese gecmis olsun
İhanetler, yerin dibine geçmiş Türk lirası, rüşvet, peşkeş, bitirilmiş ülke kaynakları, açıkları kapamak için başka açıkları kullanmak. Tıpkı enflasyonu "doğru" yansıttıkları gibi, 417KWh konusunda da eminim "yanılmamışlardır". Bakalım daha neler göreceğiz?
Cevap
4Cevap
değişir aya göre genellikle ama çok yüksek
Halk da yönetim de problemli. Bi taraf haklı haksız demek zor. Ikisi de problemli.
Bizim bi komşumuz var geçen ay gelmedi bu ay 180 mi ne dedi ben anlamadım bişey.
Ne kadar kullanıyorsan paşa paşa ödeyeceksin başka çaresi yok
Devlet desteği mi vardı
Sen ağa ben ağa bu inekcikleri kim sağa 😂
600-850 arası
Çok yüksek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?