AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
Bence normal doğum sezeryandan çok çok daha sağlıklı kadınlar buna neden tepki gösteriyor anlamıyorum muhtemelen bilgisizlikten. Ya da bu kararı erken siyasetçiler aldığından. Ama bugün ülke çapında oylamaya sunulsa yine buna evet denir bence çokta takmayın hem erkekler hakkında karar alınırken bize de sormuyorlar yani :D
Ben doğurmam o zaman vaya arkadaş kime neyse ister kendimi 7 kat keserim isterse 5 kilo cocugu kendimden çıkartırım yani büyük konuşmak istemem de normal doğum bana uzak biraz zor doğururum ben
Siyasetçilerin her konuya maydonoz olmayı bırakması gerektiğini düşünüyorum ve umarım böyle bi yasa çıkarmazlar. Sağlık okuyorum ve eğer bi kadının acı eşiği düşükse , doğumda kanaması komplike bi durum olarak artarsa vb. Birsürü sebeple ekstra durumla karşılaşılabiliyor.
Bildiğim kadarıyla bunu söyleyen siyasetçinin de Diploması sağlık üzerine değil. Bu işin uzmanı da değil o yüzden boş konuşmasın gündemi değiştirmek için de kadınları kullanmayı bırakmasını umuyorum...
Bu ülkede kadınlar adına konuşan erkekler oldukça hiç bir şey düzelmez.. Karar alıcılar bile erkek.. Tartisanlar erkek.. Yorum yapanlar erkek.. Sonuçta uygulama zorunluluğu getirilen kadınlar...
Çok acaip..
kadın dogurabilir ama o bebeğin bir babası. onuda gecsem sizin nasıl dogurdugunuz umrumuzda mı bizim ne kaazancımız var? sağlıklı doğurulmalı demek sacmalık mı? sen cocuk yapcagın zamanda kadın doktorlara git onlar kontrol etsin onlar dogurtsun erkekler doluşmasın
Normal doğumun sağlıklı olduğunu kim söyleyebilir zaten normal doğumda bir sorun olmasa sezeryan diye bir şey olmazdı... normal doğumda annede bulaşıcı bir hastalık varsa herpes gibi çocuğa da bulaşıyor... normal doğumda çocuklar oksijensiz de kalabiliyor ters de gelebiliyor kordonu da dolanabiliyor normal diye başlayıp komplikasyonlar yaşanması olabiliyor... sezeryanla bunların hiçbiri yok sadece anne de kesi olduğu için yaranın iyileşme süreci var
Ebenin çocuğun kafasına fazla baskı uygulayip engelli doğmasına bile neden olabiliyor bir ton sorun çıkabiliyor ve bunlar önceden ongorulemiyedebiliyir
sezaryen istisna durumlarda yapılır zaten.
sen cocuk yapma en iyisi
Sen yap o zaman herşeyi biliyorsun yapiyorsun otur yap
olur yaparım
Birak dogurmayi an itibariyle evlenmek dahi istemiyorum
Erkeklerin yorumlarını mi okudun
Ekonomik koşullarla alakalı bir çok durum. Doğum tarzı şekli cart curt hikaye hepsi bence
Ekonomik kosullalri iyi ama bu riski ağrıyı acıyı istemeyenler yok mu bu ülkede en çok sezeryani isteyen onlar zaten sezeryan yoksa çocuk bile istemez hele ikincisini
Orasını bilemem ben haliyle. Acı çekmek istemeyen kadın sezaryen yapmak istiyorsa bu onun şahsi fikrine kalmış orası bizi ilgilendirmez açıkçası. Ama toplumun genelinin ekonomik durumu maalesef iyi değil.
kime ne istediğim gibi doğururum çocuğum yok ama doğuracak olsam bastırırım parasını özelde sezaryen yaparım
mımıza kayyum atanmış #benimbedenimbenimlararım siz erkekler çok doğurmak istiyorsanız doğurur buyurun meydanlara!
Bu ülkede neden kadınların doğumuna gülüş şekline kadar karisiliyor anlamış değilim
Cevabım sorudan biraz alakasız. Doğum oranlarının azaldığı söyleniliyor. Lakin sosyal medya da herkes ben gebeyim ben gebeyim. Bu çocuklar istatistikte nereye koyuluyor onu merak ediyorum.
O influcerlar doğum artış hızını artırıyor zaten,😅
Normal doğum çok daha sağlıklı tabiki. Ben sezeryanla oldum sütüm ta 4. gün ancak geldi. Normal doğum ürkütücü olsa da doğum oranlarında düşme olmaz anne olmak isteyen onu göze alır diye düşünüyorum..
Ya bilmiyorum ama dünyada en çok sezeryan olan ülkelerden biriysek bir problem var demektir benim çevremde gördüğüm doktorların neredeyse bütün doğumlarda bence sezeryan yapalım sıkıntı olabilir diyerek anneleri korkutması
Özel hastaneler ve devlet hastaneleri aynı bk hepsi kasaphane gibi hamile kadınları sıraya koyup 7 kar kesip biçme meraklısı. En güzel yöntem eski yöntemlerdi. Ebe gelir doğururdu.
Eski yöntemlerle kaç kadın doğum sırasında ölüyordu biliyor musun acaba... sezeryan denen şey neden cikti
Kes sesini
Sen kes sesini manyaga bak...
Doğru diyor aslında, doğum hızını düşürebilir.
Herkes çok bilinçli çocuk sahibi oluyor sanki de doğum şekli doğum hızını etkileyecek, ne etkileyecek ya
Arkadaşım doğum hızı 1.51 evet herkes bilinçli çocuk sahibi oluyor ya da olmuyor
Erkeklerin yorumları rezalet. Bu yorumdaki erkeklere acıyorum.
😅😂😂 Hayır herkes ister bunu Allahın işine de karışın bazen olmuyor. Sezeryan doğumla almak zorunda kalıyorlar 😂😂 Ülkenin haline bak. Yorum yapan. Erkekler çok bilgiççç 😂😂😂
Normal doğum diye bir şey yok vajinal doğum var. Ben mesela sezaryenle doğdum, tıbbi olarak gerekliydi bu. Yoksa annem de ben de şu an yaşamıyorduk.
Sezeryana tıbbi gerekcen varsa yine yapılacak ama bu tıbbi gerekce neleri kapsıyor onu bilmiyorum
Kılıfına uydurup yine sezeryane alıyorlar hastane normal doğumla uğraşmak istemiyor
Kısacası tek çare doğum karşıtı/antinatalist olmak işte sizlere huzur. Aslında çoktan bu yaşadığımız 21. yüzyıl'da hiçbir kimse doğmamış olmalıydı fakat belli bir kitle fütursuzca ürüyor.
Aslında sizin bakış acinizda sezeryan doğum pek önemli gözükmüyor ama tıp sektöründe normal doğum daha çok önemli !
Banane kardeşim tıp sektörünün neyi önemli bulduğundan tıp sektörü mu çekiyor doğum sancısını
Hanfendi bu sizin ve doğum yapan kadınların sağlığı ile alakalı bı durum biz sağlıkçılar olarak insanların sağlı için boşu boşuna uğraşıyoruz o zmaan? Eğer ki bı doktor size normal doğum öneriyor ise bunu irdelemeyin bu sizin sagliniz ve doğacak çocuğun için sağlığı içindir nicedir ki sezaryen ile doğum sonrasi yeni doğan bebekler. 10 bebekten 5-6 bı rahatsızlık meydana geliyo
İrdelerim ne demek irdeleme... normal doğumda riskler yok mu var... bu riskleri de almadan doğurmak da isteyebiliriz... dogurtmais kolay olabilir doğurması o kadar kolay değildir.. hastayla empati kurma zahmetine bir girseniz mi
Hahahah bacım sen nasıl kafa yasiyon Allah rızası için sen yaşadığım psikolojiyi yaşasan şu an olduğun ve buludunduguj mevcut konumda olmazdım helvani yerlerdi tamam mı
Sen habire böyle alakasız cevaplar mi vericeksin
Konuştun ve kullandigin kelimeler meslegimi kotuluyorsun gel senle 1 günlüğüne degiselim sen hemşire ol bende senin yerine geçeyim bakalım bı sağlıkçı olmak dediğin gibi basit mi kolay mı
Umursamadiktan sonra zor olan ne olucak...
Neyse hanfendi siz anlatsam bile anlamazsınız o yüzden doktorunuzun dediğinden şaşmayın o zaten sizin için en iyisi secicektir iyi geceler umarım sağlıklı olursunuz her daim
Bu mevzu mecburi olmadikca yasak dendi planli dogum yapmak yasak
Bende öyle yazdım zaten
Anlamamisim kusra bkma bnce bunda okadarda kotu bsy yk normal dgm saglikli
Ağrıyı cekmediginiz için böyle düşünün tabi sağlıklı olsun... o yerinden 10 santim kafa çıkıyor ya nasıl empati kuramiyorsunuz anlamıyorum.. dış çektirirken ben ağrıyı çekerim aneztezi istemem bir sürü yan etkisi var demiyorsunuz bile... birakinda o ağrıyı çekmek isteyip istemeyecegine kadın karar versin
Kardesim mevzu saglik istemiyosan ozelde dogur ztn devlette keyfi yapmiyolar sezaryen bna ne kiziyon ki
Yahu özelde zaten sezeryani yasakladılar ne anlatıyon sen
Keşke azalsa ama sanmam..
Bırak sezaryeni, şu doğum olayı çok kolay ve zahmetsiz bir hale getirilse bile doğurmam
doğum oranları daha da düşecek yüksek ihtimalle.
Beynin kadına unutturduğu tek acı doğum sancısı. Kadın veya uzman değilseniz bu konuda konuşmayın.
bir kadının sağlığı ve bebek sağlığı yerindeyse sezaryen yapılmasına karşıyım normal doğum yapmalı
doktorlar para koparmak ve işin kolayına kaçmak için sezaryen yapıyor
doktor adam gibi doktorsa normal doğum olur şerefsiz doktorsa sezaryen oluyor bu kadar net
zaten insan sağlığı kimsenin umurunda değil türkiyede zenginler yolunu buluyor fakirler ölüyor
Hayır ozellerde sezeryan olmak isteyen gebeyi doktor bir bahane bularak yine sezeryan yapacaktır...
3 sezeryan olmuş bir kadın olarak normal doğumu destekliyorum
Sezeryan doğum çok çok riskli durumlarda tercih edilmeli
Sezeryan doğum daha kötü yalnız ve 3 kere sezeryan yapabilirsin 4. Çocuk sezeryan yapamazsın normal doğum acılı olabilir evet ama acın 1 saat aynı gün eve gidiosin sezeryan öyle değil kaç tane dikiş atıyorlar
Sağlık problemleri harici keyfe keder sezaryen yasaklanmalı. Normal doğum her zaman daha sağlıklı.
Öyle mi bence aneztezi çok zararlı bir şey ameliyat ederken bağırta bağırta yapsınlar biz bağırta bağırta doguruyorsak siz de ameliyatsız kessinler bakalım hangisi daha iyiymiş
Sen hayırdır neyin var bu asabiyet neden?
Neden olucak al aşağıdaki hemcinslerim yorumlarini oku... gram anlamadıkları cekmedikleri ağrının vaazini gör
🤷🏻
La erkekler *miniz mi var da fikir yazdınız size ne çocuğu doğuracak olan kadın beden kendi bedeni her otopokoda fikir yazmayın
ekonomik ve sağlık bakımından doğru bir karar
Ekonomik mi😂
hastanenin konumu ve türü
cerrah ve ekip ücreti
anestezi türü ve anestezi uzmanı
kullanılan malzeme ve cihazlar
hastanede kalış süresi
tetkikler ve görüntüleme işlemleri
ilaç ve tıbbi malzeme giderleri
sigorta kapsamı
bilginin olmadığı konuda fikir sahibi olmadan önce araştır dostum. ddd böylece daha az avel durumuna düşersin
iyi forumlar
Eo zaman biz ekonomiyi zorlamayalim kanser olunca ölelim o daha masraflı bir tedavi... bizim vergilerimizi bize harcamayacaklar da neye harcayacaklar
Artık kadınlar kendini zorlamak istemediği için sezeryan doğum istiyorlar
Niye kolayı varken zoru seçelim... erkekler hiçbir zaman zorlanmazken
Helal kız
Sanki siz erkekler ne yapıyorsunuz bu jayata karşı yaptığınız hiçbir şey yok yemek yapmayı bilmiyorsunuz temizlik lan kendinizi bile temizlemiyorsunuz tek yaptığınız şey askerlik onuda zaten yapmıyorsunuz artık o yüzden ordan boş boş konuşma bu kadar bir gram aklınız olduğunu gösterme sanki kendileri çok zorlanıyor bu hayatta birde kadınlara artık kadınlar zorlanmak istemiyor lan sen hayatın boyunca uzanmak dışında bir şey yapmismisindir ki
@Sum5057 Bak, bu konuyu kişisel bir saldırıya dönüştürmek yerine, fikirlerimizi karşılıklı olarak paylaşabiliriz. Kadınların sezaryen doğumu tercih etmesi, bireysel bir karar ve sağlıkla ilgili bir durum. Herkesin hayatında farklı zorluklar var, ve bu zorlukları küçümsemek yerine anlamaya çalışmak daha yapıcı olur. Ayrıca, bir cinsiyeti genellemek yerine, bireylerin çabalarını ve katkılarını değerlendirmek daha doğru olur.
Etkilemez diyen yalan söyler, bir bahane daha oluştu.
Özel hastaneler sezaryen isini ticarete dokmus durumda. Fazla para almak için keyfi kesiyorlar kadınları
Keyfi kesin doktor keyfi kesilen kadın... gerisine ne oluyor.. ben 8 saat ağrı mi cekmeliyim illa... surda dış cektirirken alma bakalım aneztezi doğal değil aneztezinin yan etkileri sezeryani yanından geçebilir mi acaba
Yanı sonuc?
Bir bku da bilmeyin burnuzu sokmayın ameliyatla ya da vajinayla sizi baba yapiyrouz sıfır zahmetle daha ne karisiyorsunuz
Banane kızim nerenden doğuracaksan doğur. Ben sadece fikrimi söylüyorum. Sizin keyfiniz için uğraşmak zorunda değil kimse. Ortada bilim var. Sen istersen hiç doğurma kada ne yaparsan yap banane
Sanmam sırf doğum şeklinden dolayı birinin çocuk yapmaktan vaz geçeceğini sanmam
Erkekler söylerler ama doğum yapmazlar bence kadınlar erkeklerin soyunu devam ettirmesin
Bence yasaklamalı normal doğum daha sağlıklı benimde olur islah evlenince
Bunlar hep gündem yaratmak için. Napıcak doğuramayan çatlıycak mı mk.
Doğan çocuğun babası erkek değil mi fikir belirtmesi gerekmiyor mu.
Saçma bence benim nasıl doğum yapacağıma ben ve doktorum karar verebilir. Buna siyasetçilerin de karışması yanlış bence
doğum oranı düşecektir
Askerde de bununla ilgili brifing vermişlerdi
Askerde mi ne dediler
İşte kadın cinsel sağlıkla ilgili brifing veriyorlardı anlatıyorlar normal doğumun daha iyi olduğunu sezaryen yapıldığında tek seferlik olduğunda 2. sezaryenın olmayacağına falan
Demek yorumdaki bu erkeklere burada öğretiyorlar bunu... kadınlar bile anca doğururken bilgi veriyorlar erkeklere taaa askerlikte mi doğumu anlatıyorlar sanki doğuran onlarmis gibi
Bilinçli olmak iyi bir şey bence :D
Kadın bilinçli olmasına ama resmen karınız sezeryan isterse olmaz diyin diye orgutlenilmis ya😅ben şok
2. Sezaryenin olamayacağı bilgisi yanlış bu arada.
@LimonluPastanınHüznü evet öyle
Riskliymiş bilemiyorum :D
Size, bilinçlendirelim derken yanlış bilgi vermişler basbayağı.
2. Sezeryanın, normal doğuma göre ekstra riskli hiçbir yanı yok.
3. sezeryandan daha fazlası önerilmez. Ama önerilmese bile imkansız değil. Acil durumlarda yine yapılması mümkün değil.
Etkiler tabii ki, artık insanlar iki kere değil on kez düşünecek çocuk yapmaya ve doğum oranları daha da düşecek, bu güzel bir şey.
Doktorlarin kazancini etkiler
Doktorların aldığı para mı zorunuza gidiyor...
Ne alaka lafim normal dogumlari sezeryana yonlendirenlere
Normal doğumu sezeryana yonlendirse anne kabul etmese yine etmez sorun anne... doğum gibi ağrılı saatlerce süren bir şeyi istemeyebiliyor
Diyorsunki herkeş cok bilincli
Ne alaka ama artik
Reis derse sezeryan ambargoya sebep olur sidhjd
Bir de o var ambargonun her türlüsü yapılıyor bu günlerde😅
M ambargo koyan tek lider
Bence etkilemez
Bence etkiler... doğum bu sezeryan olurum neyse diye çocuk düşünenleri tanıyorum biri de benim...
Sezeryanin rahatlığı var, ayrıca vagina doğumda genişleme yapmadığı için ilişkide dar olarak kalmasına avantaj, kamu hastanelerinden bazı gerekçeler bulup sezaryenle doğum yapan az degil
Yasaklari delmek bu ülkede zor değil de... hükümeti anlamıyorum sezeryan mezeryan doğum oranı düşmüş kadın nasıl dogurursa dogursun öpüp başına koyması lazım... doğum artış hızı alarm veriyor sezeryani yasaklamak daha da dusurur
O esnada kimse sezeryan düşünmez bence.
Ya neyi düşünmüyor ya o anda tüm kadinalr sezeryan dusunur
Sevişirken mi 😅
Ya bir insan doğum konusuna bu kadar mı uzak olabilir ya...31 yaşında insansın doğumun ne olduğunu bilmiyor musun... sevismeyle ne alakası var
Sevişmeden çocuk mu oluyor, çocuk olduktan sonra sezeyanı düşünse ne olur düşünmese ne olur? Sadece zorunlu durumlarda yapılacaksa...
İlkokul bebesine anlatır gibi anlatayım... çocuk yaparsın sonra doktor kontrollerine gidersin doktorda bu arada nasıl düşünüyorsunuz doğumu der sende normal sezeryan avantaj dezavantajlarını düşünür karar verirsin 9 ay sonrada dogurursun... ayrıca sen çocuğun planlanmamis bir şey olduğunu düşünüyorsan doğum kontrolden falan da haberin yoktur
Yasaklanmış diyorsun. Düşünecek bir şey kalmamış.
Hiç çocuk yaptın mı, plan yaparak?
Sen kaç tane dogurdun çocuk öldü neyse dogursun diyorsun
Kendin dogurmayinca ohhhh ne güzel ne var dogursun Afganistan Pakistan Hindistan erkekleriyle şu kafanın mantığı ayni
@eskiblablaci zorunlu bi durum olmadıkça hastanın keyfine göre sezaryen yapılmıyor ndndndnd
Senle eşit durumdayız, o kadar kızma diyorum. Doğurma konusunda.
Nerde esitiz ya... senin rahmin mi var her ay regl mi oluyorsun
Ben öyle bir şey demedim, doğum oranlarına çok da etki etmez dedim.
Sanki dogurmayinca kadın olmanın dezavantajlarını yasamiyorsun... dogursan da dogurmasanda her kadın bedeni her ay bebek için hazırlık yapar ve eğer olmazsa regl olursun senle nasıl eşit olabiliriz
Doğum ve tecrübe konusunda dedim yahu.
Ben de sünnet oldum mu diyeyim çocuk gibi 😅
Ya bırak bir sunnetiniz var azıcık ucundna kesiyorlar hayatınız boyunca şöyle acıdı böyle oldu... kedi şeyini görmüş yara sanmış... üç tane doğurmuş kadın o dogumhanede sizin sunnetiniz kaç katı acı çekiyor da bir yerleriniz de degil
Cinsiyetçi aşağılamalar yapma, sen de kadınsın 😅
Tüm erkeklerde sünnet olmuyor sadece Müslüman ve yahudilerde var... Orta doğu da Afrika da erkekler gibi kadınları da sünnet eden topluluklar var ayrıca... ama normal doğuran erkek yok anca boş boş konuşanı vaaz vereni var
Nasıl köpürttün olayı, senden korkulur 😅
Senle de evlenilmez... çocuk sezeryanla bile yapilmaz
Üç dört sene gezeriz, Sonra yaparız 😅
Seninle bakkala giden kızın aklına...
Bakkala giden her yere gider zaten 😅
Hala boş boş konuşuyor ya
Seni takip edebilir miyim, sen çok eğlenceli birisine benziyorsun 😅
Oh oh çocuksuz dunya hedefimize hızla yaklasiyoruz. Yaşasın antinatalizm!
Millet sezeryani konuşurken bir de antinatalizm çıktı yani😅
Bebek olmamalı
Türk kızlarından bir cacık olmaz. En iyisi suriye'li kızlarla evlenmek
Hahahhaha😅iyi olur
sezeryan yasaklanamaz, kişisel tercihler var birde sağlık nedenleri ile tercih etme var.
Düşer çoğu kadın normal yapmak istemiyor gelsin beyefendiler kendileri doğursun
İyice düşer Kore seviyesine inebilir diye düşünüyorum
Bu tüm dünyada kabul edilmiş ve doktorlarında tastiklediği bir şey. Normal ve olması gereken vajinal doğumdur. Acil ve mecburiyyet dışı sezeryan doğumun olmaması en doğrusu
Tamam hayatım sen vajinal doğum yap... zaten sorun vajinal ya da sezeryan olması değil.. kadının nasıl doguracagina da erkeklerin karar vermesi
Ya boş yapmayın sağlık konusunda doktorun erkeği kadını mı var. Feminazilik yapıp cahil cahil konuşuyorsunuz. Tıbbi okarak doğrusu buysa bu olmalı kararı kimin verdiği önemli değil. O mevkilerde kadın olsa kararı kadın verirdi
Doktorlar mu aldi bu kararı
Evet tabiki, yoksa kendi kendiliğinden keyfine göre sağlık bakanlığı böyle bir kanun mu çıkaracak
Evet... sezeryan doğumların devlete maliyetini bir araştırırsan anlarsin
Avrupada da bu böyle biraz araştırma yapmak zor olmamalı ya
Etkilemez ki bu yaşam standartları artırılmalı bide kadınlara haklar verilmeli
Yıllar önce yasaklanmamış mıydı yaw. Özel hastanelere yasak gelmemiş miydi yoksa anlamadım.
Doğum hızı derken toplumsal doğurganlık hızını mı?
Etkisinin çok yüksek olacağını düşünmüyorum sonucta çocuk yaparken kimse bunu düşünmez
Hahahha erkekler düşünmez... ne demek düşünmez kadınlar bal gibi de dusunur
Haklısın valla benim için doğum şekli tamamen kadının karar vermesi gereken bir şey, sonuçta onun bedeni
Teşekkürler 👍
eyw
öyle bir şey olamaz
Valla yaptılar bacım
Nasil gercekten mi
Sinava hazirlaniyorum gundemi bilmiyodum gercek mi bu
Gerçek haber kanallarında var...
inanmiyorum şok oldum insan haklarina aykiri bu
Evet gerçekten tıbbi gerekce olmadan özel hastaneler sezeryan yapamayacak
Zaten cocuk istemiyordum artik olsem yapmam dusecek kesinlikle dogum hizi
Vbe aynı hükümet doğum oranları az diyor ve sezeryani yasaklıyor... bir kadın çocuk düşünüyorsa sezeryan olurum diye düşünüyordur bence...
evet bide aile yili bu sene🫠 turkiyeden acilen kacmam gerek😅
Aile yili diyince ben anlamıştım zaten böyle olucagini...
kadınların bir doğumuna karışmadılardı zaten
Sonunda bir erkek de şu kadinlari rahat bırakalım demis
Normal doğum yapınca da erkekler söyleniyor işte bari karışmasalar kadınlara
Evet bir de o var...
Olması gereken kadınlara bırakmaları işte yaa