- Gizli Üye(30-35)1 ay
Normal doğum da sezeryanda kolay değil. Bilmeyenler varsa normal doğumda da kesi atma durumu oluyor ama kesi atilinca iyileşme hızıyla yedi kat derinin kesilme hızı aynı değil. Biri kontrolsüz yirtilmyi önlemek için diğeri de normal şartlarda bebek ve anne sağlığı için yapılan açık durum senaryosu. Normal doğum yapmış ve çevremde sezeryanla doğum yapmış pek çok insan olan biri olarak rahatlayacsksın söylüyorum sezeryanla doğum yapan kadınla kesim esnasında uyuşuk olduklari için bebekle bir araya gelene kadar bebeğin emmesi gecikiyor o sırada yakınları ya da ebeler bebeğe mama verebiliyor ve bebek meme reddi yaşıyor. Bir ömür boyu anne sütünün eksikliğini çekebiliyor. Normal doğumdaysa her şey yolundaysa dikis dikerken (kesikleri) uyuşturucu iğne vuruyorlar ve en geç 40 dakika sonra bebek annesinin kucağında onu emip rahat ediyor artı kucağına geldiği içinde anne kokusunu seçip emmeye kolayca adapte oluyor. Risk durumunda sezeryan yapılması iyi bir şey ama uzun sürmesi konusu hamile kişinin zihinsel durumu doğum ekibiyle uyumuyla çok ilgili. Doğru nefes almayı dogurmadan önce öğrenmek alt karın kaslarının kuvveti doğumu kolaylaştırıyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(18-24)1 ay
DSÖ'nün makul kabul ettiği sezaryen oranını %15-20. Gelişmiş ülkelerde ise sezaryen oranı %30 civarında. Ülkemize geldiğimizde ise bu oran %55. Burada normal olmayan bir durum var. Kadınların doğum acısı çekmemek için ameliyat olması doğru değildir.
Sezaryen bir doğum şekli değildir, acil durumlarda anneyi ve bebeği kurtarmak için yapılan bir ameliyattır.
Normal doğum her ne kadar acılı olsa bile hem anne için hem de bebeği için daha sağlıklıdır. Doğumdan sonra anne 24-48 saat içinde ayağa kalkabiliyor. Doğumdan hemen sonra yavrusunu kucağına alıp onu besleyebiliyor. Var olan yaraları daha hızlı iyileşiyor. Hormonları daha dengeli oluyor. Normal günlerde yaptığı işlere daha hızlı bir şekilde geri dönebiliyor. Sezaryende ise kocaman bir kesi açılıyor bebek oradan çıkartılıyor o kocaman kesi kapatılıyor. Evet; ağrısız, acısız bir doğum yaptınız ama vücudunuzda kocaman bir kesi var. Yaranın kapanması haftalar sürecek. O yaranın ağrılarını iyileşme sürecinde çekmeye devam edeceksiniz. Vücudunuzda açılan kesi sebebiyle yavrunuzu hemen kucağınıza alamayacaksınız. Onu besleyemeyeceksiniz. Doğum yapmadığınız için vücut doğum sonrası için hormonlarını doğru salgılamayacak. Süt bezlerinden süt normal doğuma göre daha geç gelecek. Ameliyatınızın izi ömür boyu sizinle kalacak. Bazen o kesiyi hissedeceksiniz. Yavrunuzun bağışıklık sistemi ve akciğer sağlığı geriden gelecek.
Normal doğumu kolaylaştırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var.
1-Hamilelik döneminde sağlığıniza dikkat etmelisiniz.
Hamilelik döneminde başta yürüyüş olmak üzere hamile yogası, kegel egzersizleri, pelvik taban egzersizleri, esneme egzersizleri, nefes egzersizleri ve yüzme gibi birçok spor faaliyetini yapabilirsiniz. Bu sayede daha dinç, daha güçlü ve daha esnek bir vücudunuz olur.
2-Hamilelik döneminde eşinizle daha fazla vakit geçirin.
Eşinizle daha çok sohbet edin, daha çok gezin, daha çok dışarıya çıkın.
3-Doktorunuz aksini söylemediği sürece eşinizle cinsel ilişkiye girmeye devam edin. Korkmayın, yavrunuza bir şey olmaz.
4-Bu konuda eğitim alın.
Gerek bu işin uzmanı olan birisinden danışmanlık alarak gerekse kitaplar okuyarak gerekse de online eğitimlerle normal doğum süreci hakkında kendinizi bilinçlendirin.
Unutmayın ki doktorlar her zaman dostunuz olmayabilir. Onlar da bu işi para için yapıyorlar. Yine unutmayın ki 150 yıl öncesine kadar sezaryen doğum diye bir şey yoktu ve kadınlar normal bir şekikde doğuruyorlardı.12 Yorumla- 1 ay
Ya arkadaşım doğum acısını çekin ne olucak diye vaaz vericek bir canlının doğum yapabilen bir canlı olması kolay... oturduğun yerden konuşması ne güzel ağrısını cekmeyeceksiniz ki empati desen o da yok... sanki ameliyat ve sonrasını kadınlar bilmiyor hiç doğum yapmamış erkekler biliyor ya.. kadın bu riski alıyor da size ne oluyor... devlet sırf özel kliniklere sezeryan için ödeme yapmamak için bunu yapıyor... normal doğumda komplikasyonları araştır bir istersen sanki normal dogurunca her şey dosdoğru oluyor... sezeryanin en büyük zararı yine anneye bebeğe sadece süt iciremiyor sanki normal doğumda her annenin sütü geliyor
- Cevap sahibi1 ay
Bla blaya devam diyorsun. 👍👍👍
Ülkemizde sırf ödemesi iyi diye herkese sezeryan dogum yapan hastane furyası var.
Özel hastaneler sırf para kazanmak için kan almaydı, film çekmeydi gereksizde olsa yaparak kazanırdı bunu daha sonra Sezeryana genişlettiler.
Onedenle yasaklanması çok dogru.
Ülkemizde saglık sistemleri baştan organize edilmeli bunuda yurtdışından getirilecek ekipler yapmalı.
Tıp fakültesi mezunu ülkeye 15yıl hizmet zorunluluğu ya da tüm egitim maliyetini ödemeli (bu sene Koç/Sabancı üniversitelerinin tıp bölümü 1-1,5 milyon tl)
Burada devlet üniversitelerinde oku sonra git Almanyaya, İngiltereye çalış, yok artık!
Özel doktor vede hastanelere devlet hiç ödeme yapmasın. Oraya gitmek isteyen özel sigorta yapsın.
Devlet/üniversite hastahaneleri temiz olmalı vede iyi organize etmeli.
Bunları yap devlet daha az masraf yapar, kalanlada doktor maaşlarını iyileştir06 Yorumla- 1 ay
Arkadaşım hangi doktor normal dogurucam diyen bir kadını sezeryana ikna eder.. sorun normal doğumun ağrılı olduğu için kadinalrin sezeryan istemesi... doktor korkuyorum istemiyorum diyen bir kadını oturup ikna mi edicek zaten kaç milyon hamile kadın var kaç doğuma giriyordur hele de ozeldeyse hasta ne isterse ona tamam der zaten dediğin gibi devletten de ödeme alıyor... doktor mutlu kadın mutlu... ama gel gelelim kime korkmasına rağmen sezeryana almazsan doğum yapmak da istemez... kadınların çoğu için doğum korkunç zor bir şey sezeryan bence güzel bir alternatifti nasılsa en kotu sezeryan olurum diye çocuk yapıyorlardi
- 1 ay
Devlet tasarruf edicek diye ben niye acı cekeyim
- 1 ay
Öncelikle hiç bir halt anlamamışsın!
Sana hastane normal dogum riskli deyip, anlamadıgın yüzlerce neden sayarsa
Sezeryana yok diyecen?
İşte öyle milleti kandırıyorlar.
Sezseyan doğum ameliyat gibi bir şey sayıldıgından SGK’dan normal doguma göre daha çok para kazanıyor özel hastaneler!
Umarım anlamıssındır (anlamazsan yaz, googlelayıp daha basit yazma yöntemini ararım) - 1 ay
“Devlet tasarruf edecek….”
Buna karşılık olaylar benim devlete önerim ve saglık sisteminin yenilenmesi gerektigi idi.
Kusaca sana yazılmış bir şey degil
Kapasitenin üstüne zorlama, makina kapanır sonra fabrika ayarlarına getirmekde zorlanabilirsin
KSin ortalaması çok düşük ama sen ekstramısın? - 1 ay
Kardeşim ben 6 8 saat doğum sancısı çekip doğurmak istemiyorum ve sezeryan olmak istiyorum doktorum da SGK parasını alsın benim vergim helali hoş olsun... KSnin ortalamasini düşüren senin gibi süzme akıllılar sırf erkek olduğun için olayın sadece parasal kısmıyla ilgileniyorsun... benim kendi canimla... olay bu
- 1 ay
Amerika Avrupa bebek ya da anne hayatı zorda değilse normal yaptırır. Son dakikaya kadar bekler. Anne ve bebek için doğrusu budur. 40 yaşındayım en az 20 senedir konu benim ilgi alanımda. Doktor arkadaşlarım akrabalarım, arkadaşlarımın babaları var.
Bizde ayarlayıp devletten para alalım diye yapıyorlar. Hem risk hem maliyet. Doğum hızı düşmez. Tatile gidicem nöbete çıkacam zart zurt diye bir hafta vs önceden aliverelim diyen var doktor tayfada. Bunlar doğru şeyler değil. Doğumun şekli bile karakteri etkiliyor alerji ve ciğer kapasitesini etkiliyor. Bir çok şey var
04 Yorumla- 1 ay
Normal doğumu Avrupa'da öneriyorlar ve zorda kalmadıkça yapmıyorlar da ne oluyor doğum hızları düşük... nedenlerden biri de bu... çünkü bir kadın bunca ağrıyı acıyı cektikten sonra ikincisini doğurmaz onu gören duyan kadınlarda doğumdan vazgeçer çocuk sahibi olmaz... normal doğumunda zor ve riskli yanları var anne içinde bebek icinde
- 1 ay
Doğum hızı neden düşük? Çocuk yapmayı düşünmez isen hamile kalmaz kadın. Doğum hızı düşük olması artık avantaj bu teknoloji çağında. Eğitim sağlık ekonomi güvenlik vs bir çok alanda faydası var
- 1 ay
Kesinlikle nüfus artış hızının düşmesi kötü değil tam tersi su yemek barınma gibi sorunların yaratacağı kaos anca nüfusu azaltarak olur teknolojiyle insan gücü gerekmeden fayda sağlanabilir
- 1 ay
Artık yapay zeka var. Teknoloji ile insanı yarıştırmak yanlıştı. Makineyi koydular banta yetiş dediler insana. Hata yapmaz yorulmaz acıkmaz susamaz uyumaz makine. Bunlar olurken ve bu olaylar daha da artacakken bunca insan nasıl yaşayacak? Ne yer ne içer nerde nasıl barınıp sağlık hizmeti alır?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Selam, şöyle kısaca anlatmak isterim: ben yurt dışında yaşıyorum ülke Almanya daha derine inersek. Ve orada son haddine kadar normal doğuma mecburisin. Yani sen keyfine göre karar veremiyorsun “sezaryen doğum istiyorum” diyemiyorsun, böyle bir hakkın yok. Eğer ki normal doğum, ve bundan kastım cidden 8-9 saat hatta daha fazla seni normal doğuma zorluyorlar yani suda doğumu deniyorlar, suni sancı, balon ve farklı farklı yöntemlerle cocuğun doğal yollardan dünyaya gelmesine çabalıyorlar. Eğer ki çocuk gerçek anlamda gelmiyorsa ve sıkıntılı bir doğum olacağın kanaatine varırsa doktorlar son çare olarak sezaryen doğum yapılır. Şimdi şunu anlatmak isterim ki, Türkiyede maalesef kadınlarımız elbette herkesin kendi özgür hakkı ama sezaryen doğum aşırı yaygın ve sırf vajinanın estetik görüntüsü bozulmasın diye ve zorlanmadan kaçındıkları için sezaryen doğum yapıyorlar. Türkiyede normal doğum oranı gerçekten çok az. Tabi ki doğal olan normal doğumdur. Risk taşıyan Anneler sezaryen doğum yapar tabi ki, yanlış anlaşılmak istemem. Ama keyfine göre ben sezaryen olacağım ya daha kolay ameliyatla al bitir falan kafasında olan gençlerimiz maalesef ki yanlış düşünüyorlar. Beden elbette herkesin kendi ama burada esas konu sezaryen sağlıklı değildir, eğer ki imkanın varsa doğal olan normal doğumdur. Herkese sevgiler saygılar ❤️
33 Yorumla- 1 ay
Sonra Almanya da nüfus artış hızı az.. ulteci sığınmacı alalım tutkiye gibi ülkelerden işçi alalım... eğer biz de kadınları 8 9 saat doğum sancısı cektirmeden ameliyat yapmazsak biz de de durum aynı olucak ve bizim ekonomimize Almanya degil
- Cevap sahibi1 ay
Yazdigini pek anlamadim acikcasi ama ekonomiyle alakasiz bu, sezaryen dogum daha pahali :/ Senin dedigin nufus artisi az dedigin bundan 20-30 sene önceydi. O kaliptan cikali yillar oldu, ayrica almanya türkiyeden isci almiyor keske alsa biz ticaretle ugrasiyoruz ve olmuyor senin o dedigin.
- 1 ay
Almanya gibi Avrupa ülkelerinde genç nüfus az ve 60larda başlayan Türk işçi göçü gibi göçmenlerle işçi aliyorlar hala da Avrupa da en çok mülteci göçmen alan ülke Almanya...
- Gizli Üye(30-35)1 ay
Normal doğum bebek için daha sağlıklıdır. Bir anne kendinden çok bebeğini düşünmelidir. Eğer kendi rahatını ve konforunu düşünüyorsa zaten anne olmamalıdır.
Normal doğumun (vajinal doğum) bebek için faydaları:
Akciğer gelişimi daha sağlıklı olur:
Doğum kanalından geçerken bebeklerin akciğerlerindeki sıvılar dışarı atılır. Bu, doğduktan sonra daha rahat nefes almalarına yardımcı olur.
Bağışıklık sistemi güçlenir:
Bebek doğum kanalından geçerken annenin vajinal florasındaki faydalı bakterilere maruz kalır. Bu bakteriler, bebeğin bağışıklık sisteminin gelişmesine yardımcı olur.
Anne sütüne daha kolay başlanır:
Normal doğumdan sonra annenin sütü daha hızlı gelir, emzirme daha çabuk başlar.
Doğal bir geçiş süreci olur:
Bebek, doğuma kendi hazır olduğu zamanda gelir. Bu da fiziksel ve duygusal gelişim açısından olumlu olabilir.
Sezaryen doğumun bazı riskleri (bebek açısından):
Nefes alma problemleri olabilir:
Sezaryenle doğan bebeklerde ilk günlerde solunum problemleri riski biraz daha yüksektir.
Bağışıklık sistemi etkilenebilir:
Normal doğumdaki bakterilere maruz kalmadığı için bağışıklık sistemi daha yavaş gelişebilir.
Anne sütüne geç başlanabilir:
Sezaryenden sonra annenin sütü biraz daha geç gelebilir, bu da emzirmeyi geciktirebilir126 Yorumla- 1 ay
Peki anne kendi rahatini konforunu düşünmesi niye suç oluyor 9 ay karnında besleyen dogurunca da onu besleyen giydiren altını temizleyen yine kadın her fedakarlığı yapan kadın fedakarlık yapmak istemeyen de anne olmuyormuş.. bizimki can değil mi hiç doğum yapamayacak olup o acıyı yaşamayacak olup böyle uzun uzun vaaz vermesi kolay tabi
- 1 ay
Dikkat ettiysen kadınlar zaten evlenmiyor da dogurmuyor da hükümet de bundan yakınıyor ama yine kadınlara sezeryan yaptirmayip doğum yapmak istemesini de engelliyor... neden ben dogurayim ki onca çileyi çekeyim hayatımı mahvedip beni bir gün aldatacak bir erkeğin eline bakayım
- Cevap sahibi1 ay
Anneliğin doğasında kendini feda etme vardır. Eğer bu doğayı taşımıyorsan ve bu hislere sahip değilsen anne olmamalısın. Çünkü bu annelikten sağlıklı ve faydalı bir çocuk ortaya çıkmaz. Çoğu kadında zaten annelik duygusu var, nadiren de olmasa bazı kadınlar da olmuyor, bencillik hastalığına yakalanıyorlar. Bunların da anne olması tehlikeli. Herkes anne olacak diye bir şey yok
- 1 ay
Anneliğin doğasında o vardır anneliğin doğasında bu yoktur diyecek haddi kendinizde görün tabi... ses cikarani da orta cagda nasıl cadı diye etiketleyip yaktilarsa şimdi de sorunlu diye etiketleyin... asıl bencillik erkeklerin yüzyıllarca yaptığı ve degismemek için diretmesi... herşeyi kadın yapmış kadın feda etsin bu böyle de devam etsin... hem üç çocuk dogursun hem ev işi yapsın hem para yetmezse çalışsın hem de çocuk büyütsün...
- 1 ay
Nüfus artış hızı ortada kadinlara hala kendisini feda edicek bir varlık olarak görmeye devam ettikçe nüfus da azalacak...
- Cevap sahibi1 ay
Sende de aynı hastalık oluşmuş belli. Sen anne olma zaten. Senin anne olman yasaklanmalı. Çünkü anneliğin doğasını taşımıyorsun. Eğer her anne senin gibi olsa zaten sen de doğmazdın, doğsaydın bile uzun yaşamazdın. Örneğin anne ahtapotlar yavruları yumurtadan çıkıncaya kadar hiçbir şey yemez, yumurtadan çıktıklarında da anne ahtapot açlıktan ölmüş olur. Bu ahtapot senin gibi düşünse soyu kururdu. Ya da diğer canlılar
- 1 ay
Yani 9 ay karnında taşıyıp gaziydi kaksiydi emzirmasiydi diye uykusup kalıp hastalanınca başından ayrilmadan baktığım erkek yavrum rahmi olmadan rahmi olan kadınlara ahkam kesip kadınları sorunlu diye etiketleyen birini doguracagima hiç dogurmam ondan iyi... en büyük hastalık bencillik ve bu erkeklerde hep var bencil olmayı kendine hak görüp en ufak bir şikayet eden kadını ise kadın olmamakla suclayabiliyorlar... benim gibi düşünen milyonlarca kadın da var ki doğum hızı alarm seviyesinde...
- 1 ay
Sizin gibi sürekli hadi bana ve çocuğuma kendine feda et daha çok doğur daha çok çalış ve şikayette etme diyen erkekler bir afganistan da var bir Pakistan da var... onlarında ülkesine kokudan bile girilmez ordakiler bile ayaklarını bir yerlerine vura vura kaçarlar... inatla dededen kalma laflarla 21. yy kadınları bir şeylere zorlayarak medeni bir toplum olunmuyor da nüfus artmıyor
- Cevap sahibi1 ay
Valla umurumda değil. İstiyorsa insan ırkı yok olsun. Ben öldükten sonra bananesi. Ama herkes benim gibi ve senin gibi bencilce düşünseydi işte o toplum diğer toplumlar karşısında yok olurdu ve yok olmaya mahkum. Dediğin gibi TR'de bütün kadınlar böyle düşünüyorsa bu toplumda diğer toplumlar karşısında yok olmaya mahkum olacak, bu engellenemez
- 1 ay
Diğer toplumlar dediğin uremekten başka hiçbir şey üretmeyen Afganistan pakistan herhalde çünkü Avrupa'da da kadınlar böyle düşünüyor Ortadoğu da kadınlara zaten soran yok ama sürekli savaş çıkarak zaten eğitimsiz bir toplum olmanin bedelini ödüyorlar nufusleri de savala eriyor
- Cevap sahibi1 ay
Çoğunluk azınlığı asimile eder, azınlık çoğunluk karşısında ezilir ve asimile olur. Bu kuralı değiştiremezsin. Avrupa o yüzden mülteci istemiyor, Türkiye'yi bir bariyer olarak kullanıyor. Türkiye'ye onları tutması için milyarlarca euro para veriyor, bunu iyilik olsun diye Türkiye'ye vermiyor her halde, çoğunluk karşısında yok olmamak için veriyor. Hep arapları örnek gösteriyorsun ama arapların nüfusu o kadar fazla değil. Çin'in nüfusu 1.5 milyar. Şimdiden çevrelerindeki çoğu toplumu asimile ettiler. Bu hızla giderse bütün dünyayı asimile edecekler. Çin ile hindistan arasında bir nüfus yarışı var. Bakalım hangisi kazanacak
- 1 ay
Çinlilerin ekonomisi var su kaynakları maden kaynalari var binbir zahmetle doğurduğu çocuğunun bir gelecegi var Türkiye de ise onca univeriste mezunu iş bulamiyor bulamayacak da enflasyon almış başını gitmiş türk neden dogursun bir de kendi milletinin karnını doyurmus gibi milyonlarca mülteci aldı şimdi alanlar kendi degillermis gibi kadinlar dogurmuyor bak asimile olucaz diyor... alma o kadar mülteci o zaman ben nüfus dengelensin diye 10 tane mi dogurayim 20 tane mi dogurayim
- Cevap sahibi1 ay
Çin bu ekonomik gücünü nüfusu sayesinde yaptı, yoksa nitelikli insanlara sahip olduğundan değil. Ucuz iş gücü olduğu için bütün devletler fabrikalarını orada açmayı tercih etti, bu da Çin'in ekonomisini güçlendirdi, ama Çin devletinin ekonomisi güçlü, yoksa halkın ekonomisi halen kötü orada. Çünkü Çin devleti parayı halkına yedirmiyor, bu para ile Amerika'ya yatırım yapıyor. Uluslararası anlaşmalar gereği sınırında savaştan kaçanları ülkene almak zorundasın. Almadın diyelim diğer devletler şirin görünmek için fırsatını bulmuşken de ambargo uygular, bu daha kötü sonuçlar ortaya çıkarır. Ekonomin zayıflar, kıbrıs savaşında ambargo uyguladıkları gibi yine günlerce tüp kuyruğuna girersin. Başta kim olursa olsun alacaktı, mecburiyetten alacaktı. Ama sınır komşusu olmayanları niye aldığını ben de bilmiyorum, belki ucuz iş gücü olsun diye alıyordur, artık siyasi nedenleri bilemiyorum
- 1 ay
Çin'in ucuz iş gücü politikası taaa 19. yy insansız araçların insansı robotların makineleşme in olduğu bu yüzyılda kimse nüfusu o kadar arttırma derdinde değil çünkü bundan on yıl yirmi yıl sonra çoğu ağır is robotlar yapacak akıllı zeka teknolojisiyle tasarım öğretmenlik meslek dalları bile insansız olucak... çin gibi japon gibi Amerika gibi bunu görebilen devletler nüfusa değil teknolojiye yatırım yapıyor... bizimkiler ise 19. yy argümanlarla üç çocuk diyor hem de şu ekonomi de... şu istikrarsızlık da şu güvensiz ortamda...
- Cevap sahibi1 ay
Olabilir, bazı iş kolları ölür, farklı iş kolları açılır. İstihdam bitmez. İstihdam biterse bu hizmetleri alabilmen için onlara verecek parayı nereden bulacaksın. Sana bedava mı verecekler bu hizmetleri. Her şey insan için yapılır, insan yoksa hiçbiri yapılmaz, medeniyetler kurulmaz. Nüfus her zaman önemlidir ve önemini koruyacaktır. Ayrıca böyle bir medeniyeti kuracak olanlar yine insandır ve insan için kuracaklardır. Ha bu medeniyet kurulur ama sen asimile olursun, Türk toplumu bunu görmez, arap toplumu görür, çin toplumu görür.
- 1 ay
Sanmıyorum... yeni iş kolu da azalacak çünkü çoğu insandan daha akıllı zeka varken kim ne yapsın yıllarca geliştirip bir yere gelmiş insan zekasını... akıllı zekayla insan sayısı azalması ülkenin yararına bile olabilir çünkü mevcut durumda bile İstanbul gibi yerlerde su barınma sorunu yemek sorunu var... nüfus artarsa neler olur daha kim bilir... hükümet sezeryanla kafayı takacagina buna baksın hala makineleşme yeterli değil tarımda bile makina yok hala insan gucuyle iş yapacak politikalara bakıyor.. senin nufusun milyar da olsa teknoloji kimin elindeyse onun mandası olucaksin...
- Cevap sahibi1 ay
Teknolojide de büyük yatırımlar oluyor. Türkiye dünyanın en büyük iha ve siha geliştiricilerinden biri konumunda şu an. Eskiden İsrail'den satın alıyorduk ama İsrail PKK'lılar üzerinde kullanılmasına izin vermeyince Türkiye kendi insansız hava araçlarını yapmaya başladı ve şu an dünyaya ihraç ediyor. Tarım araçları ve traktör üretiminde de Türkiye iyi bir yol kat etti. Türk Traktör şirketi şu an bir çok ülkeye traktör ve tarım araçları ihraç ediyor. Eğer borsada hissesini aldıysan geçen sene hisse sahiplerine toplam 5 milyar TL temettü dağıttı. Çocuk yapmak istemiyorsan yapma, kimse sana zorla çocuk sahibi ol demiyor. Varsın asimile olalım ne olacak, şurada görüp göreceğimiz zaten bir kaç on yıl
- 1 ay
Ya arkadaşım senin o başarı dediklerine sözüm yok da bunu Avrupalılar kat kat fazlasını yapıyor da ortada Avrupalılara bizim aramızdaki ekonomik verilerden çok kolay anlayabiliyorsun... adamlararsa koloni diyor bizim iç Anadolu çiftçisi o ürettikleri traktörü bile alamıyor... babadan yadigar deden yadigar traktorlerle mazot parasını denklestirip tarım yapiyor
- Cevap sahibi1 ay
Avrupa dediğin tek bir devlet değil ki, Avrupa'nın toplam nüfusu 742 milyon. Tek bir devlet ile 50 devletin birleşimi olan bir birliği kıyaslamak doğru olmaz. Tek tek avrupa devletlerini Türkiye kıyasla hangisi Türkiye'den iyi durumda. Onları asıl güçlü kılan şey birlik kurmuş olmaları. Ha Türkiye'de orta doğuda bir birlik kurar o zaman kıyaslarsın. Böyle bir birlik kurabilirse zaten avrupanın ekonomisini 20'ye katlar sadece petrol gelirleriyle bile. Türkiye şu an tarım ihracatı konusunda dünyada 21. sırada. Tarımda o kadar kötü değiliz, gelecekte daha iyi olacak
- 1 ay
- 1 ay
yalnız önce anne sonra bebek anlayışı var... bence sen kendi pnisin hakkında konuş doğumu kadınlara bırak. :
- Cevap sahibi1 ay
Sizin gibilerin çocuk yapmaması daha iyi olur zaten
- 1 ay
Suç değil, doğum keyfi bir operasyon değil. Kafana göre böyle olsun diyemezsin. Doktor hastası için en sağlıklı yol neyse onu seçer. Sen başka bir ameliyata gireceğinde doktora böyle ameliyat yapın diyebilir misin? HAYİR
- 1 ay
Biride demiski sezaryen dogum pagli aksine bin tl daha ucuz mayista bnmde esim dogum yapcak ben sezaryen istemiyorum dedi mecburi bsy olmadigi surecede olmicak normal dogum 23 bin sezaryen 22 bin sezaryen pagli olamaz vakitlerini almiyo bayilt kes al dik devam et ama normal dogum uzun suruyo zahmetli mantiken ki normal dogumda bebegin emme olasili daga fazla ve hizli ama obirturlu bebek icinde sikinti sanki doktorlar dogurasin yoksa dogurma sanki zorla sen sabah kadar anlatsanda anlamaz o ergen glb
- 1 ay
@ARFFF normal dogum anneye zahmetli kim doktora zahmetli dedi ki zaten rahimde acilma olana kadar sancıyı çeker devlet hastanelerinde ebe dogurttur doktor bile degil özel hastanelerinde bildigim kadariyla gece gelen hastanin suyu geldiyse yine ebe girer uzaktan davulun sesi hoş gelir olgun bey biz ergeniz ya birazcık olgunluk varsa içinde suni sancıyı çekersin bu bir tercih meselesi çocugumu neremden çıkaracağıma siz erkekler karar veremezsiniz
- 1 ay
Zaruri durumlar harici yapılmamalı ama kişinin bedeni uygun değil ise açılma olacak gibi değilse bir gebeye de suni sancı ile eziyet edilmemeli diye düşünüyorum ben ilk gebeliğimde normal doğuma çok uygundum ama kanamam çok olduğu için hayati riskim vardı ve spinal sezeryan oldum şimdi de düşük yapmamam için 2 ayda serkilaj ameliyatı yapıldı polip vardı o alındı mecburen sezeryan olmak zorundayım zaruri durum harici uygun olan bence de normal yapsın vücut normal doğumu çok rahat toparlıyor sezeryan için benim gibi günde 3 spor dalı yani 3 saat spor yapcaksın ki formda bir vücudun olsun kadın olmak hep zor arkadaşşşş😂
14 Yorumla- 1 ay
Doğum yapmışsın soruyum sana o zaman suni (adı üstünde) sanci vererek vajinal doğum çok mu normal de sezeryana öcü gibi bakıyorlar... doğum sezeryanla yapsan zor normalde yapsan da zor da saatlerce suni sanci vermek işkenceyle eş deger
- 1 ay
Suni sancıya karşıyım zaten belirttim bunu açılma olursa oluyor zaten ama suni sancı kadına zulüm etmek demek net
- 1 ay
Doguma girip de suni sancı verilmeyen kadın da duymadım gerçekten suni sancıyla saatlerce sürecek doğum yerine sezeryani tercih ederim... ama tüm kadınlar bir nefes de dogursa keşke ama yok
- 1 ay
Ben normal sancı çektim 6 saat ilk oğlumda 10 cm açıldım ama elle muayne etti ve hayati riskten spinal sezeryan yaptı olay bu
Ben de sezaryen doğumun sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Ama bu yaptıkları gerçekten aşırı normal doğum korkusu olan kadınların anne olmalarının önünü kapatmaktır. Bunlar sınanmadıkları şey hakkında karar veriyorlar. Hamilelik süreci ve çocuk doğuracak olmak insanı nasıl bir psikolojiye sürükler bilmiyorlar. Böyle bir yasak getirdilerse de normal doğum korkusu olan kadınlara yeterli psikolojik destek ve doğum hizmetlerini de versinler. Erkeklere gelince kadınların dogurduklari çocukların babaları olmalarından dolayı ve kadinlarin o cocuklari dogurduklari zaman sadece kadin cinsinden kisileri değil erkek cinsinden kişileri de doğuruyor olmasindan dolayı erkeklerin de doğum hakkında yorum ve bilgilenme haklarının olduğunu düşünüyorum. Ama son karar çocuğu kim doguracaksa ona ait olmalı.
11 Yorumla- 1 ay
İşte bu kadar altına imza atarim
- 1 ay
erkeklerin yorumlarını okumaya dayanamadım o kadar boş konuşuyorlar... ay kime ne ya istediğim şekilde doğururum kime ne? neymiş efendim sezaryen seçiyorsa hiç anne olmasınmış. ulan 9 ay herşeyi yaşayan biziz, paşaların keyfi yerinde bide utanmadan anne olma şeklimize karışıyorlar. gelsin ay ay benimle o süreci yaşasın ağırlık taşısın ağırlıkla yatsın kalksın sonra konuşsun aveller
63 Yorumla- 1 ay
Utanmalari yok gercrkten yapmamamız lazımmış fedakar olmaliymisiz... o kadar fedakârlik yapıp bu yorumları yapan evladım olacgina hiç anne olmayim emegime yazik
- 1 ay
Ben hariç de. Ben direk antinatalistim gerçi.
s
1 ayErkekler uzman değillerse yorum yapmasınlar abi şeyiniz yok regl hakkında atar tutarsınız yok efendim niye ped alıyosun yok sonra doğum yaparız niye sezaryen yaptın
SİZENE ERKEKLER.91 Yorumla- 1 ay
Konuş bacım yemin ederim şuradaki yorumları okusan birak sezeryanla çocuk dogurmayi evlenmek bile istemezsin... bizimkiler bildiğin Afgan erkek kafasindalar
- 1 ay
Kadın olarak şöyle söylüyorum.
Normalde olması gereken şudur.
Sağlık açısından gerekmediği müddetçe sezaryen zaten sağlık uzmanları tarafından bile yapılması istenmeyen bir durumdur. Fakat sırf doğum rahat geçsin diye isteyen anne ve saatlerce doğumda vakit kaybetmek istemeyen hastane ve ameliyatlık durum olacağı içinde sezaryen doğuma sıcak bakan doktor ve hastaneler mevcuttur.
Sezaryen doğum oldukça riskli olduğu gibi normal doğuma oranla iyileşme süreci 4-5 kat daha uzun sürmektedir. Sezaryen doğumda iltihap, organ hasarı riski yüksektir.
Şahsi görüşüm zaten sağlık açısından gerekmedikçe böyle riskli yöntemler zaten yasak olması gerektiğidir bence.
Bizim milletimiz ayrı garip zaten başka ülkeler aynı yasağı uygulayınca gıkları çıkmaz, başka konular olunca başka ülkeleri örnek verirler ilginç topluma sahibiz gerçekten.40 Yorumla - 1 ay
Doğum oranları doğum şekline endeksli değil. Hiç bir şekilde etkilemez. İnsanlar ekonomik sıkıntılar nedeniyle çocuk yapmaktan kaçınıyor.
Uygulamayı tamamen destekliyorum. Kadınlar normal doğuma yönlendirilmeli ve sezaryenle doğumun zorlukları detaylıca anlatılmalı. Hiç doğum yapmamış bir kadın zannediyor ki sezaryen çok kolay, normalden daha basit ve acısız. Hayır o işler öyle değil. Bilinçsizlik ve bu konudaki tecrübesizlikler nedeniyle insanların bedeni üzerinden para kazanan omurgasız doktorlara laf eden yok. Ama kadınların iyiliğini düşünen bu uygulamayı hayata geçirenler suçlu oluyor. O doktorlar sanki kadının acı çekmemesi için sezaryene yönlendiriyor kendi ceplerini düşündüklerinden değil de ahahahsjsjskdkdkdkd bu kadar da algılar kapalı olmasın artık. Bu arada akp li değilim. Ama bu uygulama için onları tebrik ediyorum. Bozuk saat misali arada doğruyu gösteriyorlar.10 Yorumla - 1 ay
Fazlasıyla saçma bir düşünce.
Her kadın maalesef fizyolojik olarak doğum acısına uygun değil.
Bazıları psikolojik olarak etkilenirken, bazıları doğum sırasında yaşanacak komplikasyonlardan korkuyor. Zaten bu gayet normal ve insani bir durum.
Kalkıp da bir kadına "doğrusu bu" diyerek dayatmak çok saçma ve yanlış.
Ve evet bu konuda bile "kadın bedeni" için kurallar dayatmak ayrı bir rezillik!26 Yorumla- 1 ay
Mallesef yapiliyor umarım bu karardan geri dönülür
- 1 ay
Ya zaten ekonomik ve sosyolojik yığınla sebep yüzünden ciddi bir doğum oranı düşüşü varken, kalkıp böylesine beyinsiz ve ahkam keserek karar almak tam bir budalalık örneği!
Kim nasıl istiyorsa doğursun. - 1 ay
Sanki bu karar nüfusu azaltmaya yönelik gibi... nasıl dogurursa dogursun yeter ki dogursun diyeceklerine yok illa normal dogursun demek nerden bakarsan bak mantiksiz...
- 1 ay
Olabilir.
AKP'nin başında olduğu her şeyde sistematik bir kasıt arıyorum artık.
Tarımı, hayvancılığı, üretimi, sağlık sistemini, adaleti, eğitimi, doğal yaşamı adım adım yıllardır gayet planlı bir şekilde bitirdiler. - 1 ay
Ya da nerden tasarruf ederiz diye düşünürken sezeryan doğumlara özel hastanelere ödenen para akıllarına geldi... bilemezsin
- 1 ay
Olabilir.
Bunu kadınlara söylemek yerine drları eğitseler keşke. Herkes alacağı parayı biliyor. Drlar doğuma hazırlık sürecini anlatsa normal doğumun önemini ve güzelliğini anlatsa kadınlarda bu yönde geliştirir ve sağlıklı, kolay doğumlar yapar. Ama daha dr çatı darlığı diyor. Çatı darlığı doğum anında belli olacak bişeydir. Ayrıca devlet dra sezeryan doğumda ek ödemeyi çok daha fazla yapıyor. Sorun en baştan başlıyor yani
22 Yorumla- 1 ay
Ben sezeryan istedikten sonra doktor mu zorlayacak beni... o ağrıyı istemiyorum belki
Bende sezaryen doğdum ve göz teması kuramam ve hep anksiyete ama mecburdu annem kendisi ve benim hayatta olmamız için bu kararı almış sevgili annelerde bebekleri için en doğru kararı alırlar napsaydi kadın ay çocuğum anksiyete yaşayacak yok göz teması kuramayacak yok başka sorunlar olucak yok vücudum 7 kat ksilevek diyip bizi mi hayattan koparsaydi doktoru bu kararı verdi ve o da tamam dedi yani mecburiydi evet bize normal doğum kesilerini ve acısını duyunca korkup sezaryen daha iyidir diyoruz ama hem anne hem bebek için hayati önem olmadıkça gerek yoktur sezaryen direk rahmin kesiliyor yani vajinal doğumda makara doğru kesi ile rahminin kesilmesi ve acısı bir mi bir regl olayında nasıl ağrı hissediyoruz rahim kesilmesi daha zor bir süreçtir eminim ama anneler hem kendi hem bebekleri için bu kararları verirler yani
14 Yorumla- 1 ay
İsteyen istediği karari versin ya bende sezeryan doğdum kardesim de göz teması da kurarım yani
- 1 ay
Ben vajinal doğum ile oldum ve psikolojik fiziksel ruhsal bir çok bozukluğa sahibim yani alakası yok
- 1 ay
Kanka tamam sizde yok yani normal doğumun faydası yinede değişmez ayrıca sezaryen anne ve bebeğin hayatını kurtarmak için yapılacak acil bir cerrahi müdahaledir politik mevzulardan dolayi abuk sabuk kalıpları kullanmayın 2 3 gereksiz doğru bir ifadeyi söyledi diye doğru olgu yanlış olmaz ama siz hakkaten çok cahilsiniz doğruyu yanlış söyleyince doğru değildir artık o sizin için bu cahillikle hayatınıza keep going on yani ne diyim
- 1 ay
Vay be iki adet cümleye bu kadar tepki göstermen çok komikti
- 1 ay
Acaba kaç erkek, doğum yapmanın kendi üretralarından tenis topu çıkartmalarına denk olduğunun farkında merak ediyorum. Evet sezeryan gerçekten hem bebek hem de anne için çok sağlıksız orası öyle ama birine kendi çocuğunu nasıl doğuracağını söylemeyi kendilerine hak görmeleri acayip bir durum.
Bunu yapana kadar cinsel hastalıkları ve istenmeyen hamilelikleri önleyebilmek için korunma eğitimi vermeleri gerekirken 3 çocuk yapın diyorlar ve bebeğin senden nasıl çıkacağını rızan olmadan kontrol etmeye çalışıyorlar. Asıl yapmaları gerekense, bu konuda bir bilinçlendirme kampanyası yapmaktı oysa.10 Yorumla Kadınların nasıl doğum yapacağına eşi de dahil kimse karışamaz bu tamamen doğumu yapacak kişinin kararıdır. Doğum oranının bu kadar düşük olmasının temel sebebi de ekonominin rezil seviyede olması. Bi insana bakmak kolay değil masraf demek. En azından toplumun bilinci biraz açılmış o yüzden doğum oranı düşmüş bu da iyi bişey.
12 Yorumla- 1 ay
Bence de doğuran biziz açısına katlanan biziz doğurup kucağına verdigimiz erkeklerde her şeye karışmasın...
- 1 ay
Kesinlikle
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Gidip adam gibi askerlik yapamayanlar gelmiş burada normal doğum olmalı diyor. Sizden de erkek olmaz o zaman.
O kadar taşıyan doğuran emek veren büyüten kadınlar. Erkeklerin fikir bile beyan etmesi gerekmez.
Eğer sezaryen olmayacaksa doğurmayı düşünmüyorum. Korkunç geliyor bana
36 Yorumla- Cevap sahibi1 ay
Şı erkeklerin yorumlarına bak ya. Böyle iğrenç had bilmez canlılardan çocuk yapacagına yapma daha iyi zaten.
- 1 ay
Aynennnn
- 1 ay
Konuş bacım konuş kendileri azıcık yıpranmaya gelemiyorlar neymiş kadın fedakar olmaliymis yok çocuk yapınca mecbur dogurucak yasak artık bunlarla aynı evde yaşayan evlenen hemcinslerime açıyorum...
- Cevap sahibi1 ay
😀😀 bunlara ne anlatırsan anlamazlar canım. Cahilkik empatiden uzaklık bencillik insanı böyle yapıyor işte. Soruyu sorarken erkeklere cevap yazma özelliğini kaldırmak lazımdı. Çok fazla önemsendiklerini zannediyorlar
- 1 ay
Erkeklerin bir çoğunda empati duygusu yokmuş baya ağır narsistmis adamlar
- Cevap sahibi1 ay
Aynen o yüzden ona göre davranmak lazım bunlara
- 1 ay
Sezeryan doğumu yasaklamak yerine, normal doğum ile ilgili daha çok bilgilendirme yapsalar keşke. Eğitimler verseler, özellikle nefes eğitimleri. Doğum yapana ücretsiz doula verseler.
41 Yorumla- 1 ay
Bak bu daha mantıklı olurdu
- 1 ay
Belki panik atağı var belki doğum korkusu var "gerekçe olmadan sezeryan yanlış" kime göre yanlış? Herkes kendi çıkardığı çocuğun neresinden çıkaracağına kendi karar versin milletin neresinden çıkartacağına karışma haddi kimsede yok
21 Yorumla- 1 ay
Varmış işte...
- 1 ay
Yasaklayamazlar. Tıbbi bir durum. Doktora göre yorum değişebilir. Risk almayabilir doktor. ya da yasak diye normal doğumda çocuğa ya da anneye bişi olursa sorumlusu kim olacak..
Maçası yemez kimsenin buna22 Yorumla- 1 ay
Tıbbi gerekçesi varsa yapabiliyor da normal doğuma alıp aniden bir şeyler ters giderse ne olucak...
- 1 ay
Al sen yaptır derler doğumu yasyo geçirene. 🙃
Bunun Şu an gündem olması ve konuşulması o kadar iğrenç ki kendi vajinamız, kendi vücudumuz hakkında ne yapacağımızı bile bize öğretmeye çalışıyorlar dikta etmeye çalışıyorlar ve iğrenç. Hiçbir erkeğin bu konuda söz hakkı olmasını doğru bulmuyorum ve tepkim de çok sert yani
30 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 ay
Şimdi sezeryan doğumun zorunlu olduğu hallerde kimsenin itirazı yok sanırım. Mesele, bir kadının normal doğum yapma imkanı varken sezeryan doğum istemesi. Bu durumda eğer doğacak olan bebeğe herhangi bir risk söz konusu değilse veya bunun bebeğe herhangi bir zararı olmadığı sabitse, bu tercih kadının kendisine bırakılmalıdır bence.
11 Yorumla- 1 ay
Bu akdar basit işte... ben kadınlar sezeryan olsun dmeiyorum isteyen kadın sezeryan olsun... korkadabilir bunu psikolojisi de kaldırmayabilir anne sağlığı ruh sağlığı da onemli
Kesinlikle haklısın, doğuracak olan kadının bedeni ve kararı, başkası değil. “Tıbbi gerekçe yoksa yasaklayalım” demek kolay, doğum sancısını yaşayan onlar değil çünkü.
Evet, bu tarz yasaklar doğum hızını etkileyebilir. Zaten çocuk sahibi olmak zor bir karar; üstüne bir de “nasıl doğuracağına” karışılınca insanlar daha da çekinebilir. Seçme hakkı önemli.
10 Yorumlas
1 ayÖzellerde özellikle sezaryene daha meyilliler çünkü normal doğum bazen 20 saat bile sürerken sezaryen kısa sürüyor. Bu sebeple anne normal de istese uğraşmak istemeyebiliyorlar. Bu konuda farklı bir karar alınabilirdi, bu karar tamamen farklı. İsteyen istediği gibi doğursun yani ne bileyim örneğin normal doğumdan korkan veya istemeyen biri bebek kararını erteleyebilir.
11 Yorumla- 1 ay
Ayrıca erkekler normal doğurmak istiyorlarsa normal doğurabilirler. Biz onların sünnetine karışıyor muyuz
- 1 ay
Soruyu doktor olarak cevaplamak istiyorum. Özel hastanelerde sezeryan doğum başına devletten ek ücret alınıyor. Doğum sırasında oluşabilecek bazı senaryolar vardır. Bu durumlar gerçekleşmediği sürece normal doğum öneriyoruz çünkü sezeryan doğumda her ne olursa olsan cerrahi işlem söz konusu.
20 Yorumla - 1 ay
Erkekler doğum yapiomus gbi birde fikir belirtmiolar mı çok komikler
34 Yorumla- 1 ay
Bir de sen doğurma o zaman diyorlar trip atıyorlar inanılmaz canlılar
- 1 ay
Ben dogurmasam acaba insanlık devam edecek mi fasulye kafa dicen gorck m@llar
- 1 ay
Bundan haberleri olduğunu zannetmiyorum... zaten tüm kadınlar ondan çocuk yapmak istediğini de zannediyorlardir
- 1 ay
Onun gbi vasattan çocuk yapmayı isteyecek olanlar kendi gbi coplerdr
- 1 ay
Doğrusunun normal olduğunu biliyorum ama biz ne zaman kadınların doğurma şekline doğum sayısına karışıcak durumlara düştük... Bilemiyorum. Çok üzücü. Bu ülkede insan neden ürer ki senin doğum şekline bile karışılıyor. Teşviki anlarım ama tehdit ve zorunluluk çok farklı.
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 ay
Normal doğumda çok zor sezeryende Allah kadınlara kolaylık versin en son tik tok da normal dogum yapan bir kadının bebeğinin kolunun çıktığını duymuştum çok ürkütücü sezeryen doğumda da riskler var bir akrabamın bebeğinin kafası kesilmişti bebek öldü tabi o durumdan kaynaklı mı bilinmiyor
10 Yorumla - 1 ay
Normalde asla küfür etmem gerçekten ama MK bi kadının doğumuna karışmadıkları kalmıştı zaten oda oldu.
11 Yorumla- 1 ay
Tıbbi gerekcen varsa oluyorsun da... mesela ben korkuyorum hem de çok ama anne de olmak istiyorum eee ne olacak dünyanın en zor şeyi korkmayim mi
- 1 ay
Yaptıkları her şey tutarsız. İnsanların üremediğinden doğurganlık oranlarının düşüklüğünden sözde muzdaripler ama aldıkları karara bak
11 Yorumla- 1 ay
Benimde dediğim bu... bu akrar on yıl önce yirmi yıl oonce alınsa anlarım bak yine karşı olurum ama mantığı var ama zaten doğum oranı azalmış daha neyi yasaklıyor Sun sezeryan mezeryan dogurana karisma
- 1 ay
Dogum sekillileri ile ilgili bilimi üreten erkek bilim insanları olunca ona da karşı gelecek misiniz?
111 Yorumla- 1 ay
Oturduğu yerden bilim üretmeyi bırakıp doğurmaya da başlayıp 9 ay taşıyıp anıta anıta normal doğum yaparlarsa ben karşı gelmem... hatta birleşsin erkek bilim adamları erkeklerin dogurmasina da imkan versinler normal doğumun uluslararası savunucusu olurum
- 1 ay
Kusura bakma da saçmalamayın. Fiziksel olarak erkek doguramaz. Günümüzde de agri olmadan doğum yapmak mümkün
- 1 ay
Yok ya biz bilmiyorduk doguramayip sadece konuşma canlılar olduğunuzu
- 1 ay
Öğrenmiş oldun işte :)
- 1 ay
Hayatında kaç tane sezaryen ve normal doğum gördün erkek milletine laf anlatmaya çalışan insan
- 1 ay
Şu yorum yazan erkekler kaç kere gördü bir Sri bakalim
- 1 ay
Ben çok gördüm
- 1 ay
Senin okuduğunu anlama problemin mi var
- 1 ay
Yorum yazan erkeklerden biri benim gerisi beni ilgilendirmez
- 1 ay
Seni de kastettim
- 1 ay
O zaman cevabima neden kızıyorsun? Yüzlerce sezaryen ve normal doğum gördüm
m
1 ayYa benim ne şekilde doğuracağım kimi ne ilgilendirir 😀🤷♀️
21 Yorumla- 1 ay
Nüfus artışı hızı düşmüş sezeryanla dogurana laf edilecek dönme mi bu donem
- 1 ay
Erkeklerin her boka karismasi cidden empati kurunca sizin adiniza uzuluyorum 🤦
22 Yorumla- 1 ay
Sağol ve de varolun
- 1 ay
Onemli degil ama gercekten hemcinslerim benciller
- 24 gü
Yapılan şey bilimsel verilere dayanıyor DSÖ yüzde 15i geçmemeli diyor Türkiye'de yüzde 60lardaymis her 10 doğumdan 6si sezeryan oluyormuş gereksiz masraf, iş yükü ve gereksiz fazladan alınan risk o yüzden haklılar normalde insanlar nasıl doğum yapabileceğini seçmeli ve acı çekmek zorunda değil derdim hala da bu görüşten çok uzaklaşmış değilim DSÖ gibi kurumların söylemlerine bakınca azaltılması gerekiyor
00 Yorumla mantıken evet etkiler çünkü bazı kadınlar isteğe bağlı sezaryeni tercih ediyor özellikle korku ya da rahatlıktan dolayı. eğer bu yasaklanırsa normal doğum oranı artar ama doğum sayısı azalabilir. insanlar daha çok düşünmeye başlar belki erteleyen bile olur. her kadının durumu farklı sonuçta
00 Yorumla- 1 ay
Her şeyin doğal makbuldür , Cidden şöyle tipler var vay efendim vajina mı genişlemesin.
Zaten bu işin ehli doktoru var doğumda doktor bakar eğer ki suyun kalmazsa sezaryen yapar , Tehlike olursa sezeryan yapar , Doğum zaten zor bir şey , Sen sezaryen olsan da olmasan da orada acı hissedeceksin.
Biraz keyfi olarak Yapılmamalı.
Ayrıca bu çocuk gelişimi için de önemli yani çocuğun hayatında etkili00 Yorumla - 1 ay
Yasaklanan "planlı sezeryanla doğum" çünkü son yıllarda kadınlar "ay çocuğumun doğum tarihi şu güne denk gelsin" diye olması gerekenden erken doğum yapıyorlar. Yasaklanan bu sadece. Eğer riskli bir durum varsa zaten belirtip sezeryanla doğum yapılıyor. Şahsi fikrim isteyen istediği gibi doğursun ama doğal doğum zaten en iyisi bunu da doktorlar diyor
00 Yorumla Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı. kadinlarin akli varsa her seyi alt üst eden bu yoneticileri desteklemezler. ben kadin olsam hamile kalmaya bile korkardim..
30 Yorumla- 1 ay
Zaten evlenen az, sizin nesilden de çıksa çıksa birey zina çıkar, doğmasın.
Siyasal olarak, zaten ülke arap afgan vb. lere teslim edildi, biz de ırkçılığı bıraktık ;)
Keşke slavlar geleydi. hepinizden iyi
10 Yorumla - 1 ay
Vajinan kadar konuş diyorum herkese... Bunlara uzun cümleler kurmak hata.
13 Yorumla- 1 ay
Hahahha😅
- 1 ay
izahı olmayan şeyler kuzum :D napalım
- 1 ay
Kız sabahtan beri laf anlatıyorum sinir oluyorum keşke bunu soyleseydim susarlardj
- 1 ay
Bizim ülkede denetim yok ki, rapora normal doğum yazarsın sezeryan yaparsın kim bilcek.
11 Yorumla- 1 ay
Bir de o var
- 1 ay
kesinlikle düşürür.
çok fazla kadın vajinal doğumdan korktuğu için sezaryen tercih ediyor.
şaka gibi ülke , daha doğan bebekleri koruyamıyorlar, doğum şekline kafalarını taktılar.
hepsi gündemi meşgul etmek için...10 Yorumla - 1 ay
Normal doğum daha sağlıklı eğer bir sıkıntı yoksa anne adayı sadece kendini düşünmemeli
16 Yorumla- 1 ay
Peki o çocuk doğduğunda anne ruhsal olarak iyi değilse ne olacak her kadın o vajinal doğumu kaldirabilir mi saatlerce süren doğumlar var
- 1 ay
O yüzden psikolojik olarak önden hazırlamalı kendini kolay değil biliyorum ama sezeryan sonrasıda kolay değil
- 1 ay
Öyle önden hazırlayın da oluyor yani...
- 1 ay
Ben hastanede doğum öncesi konuşma fırsatım olunca kendimi hazır hissediyorum diyende var hissetmeyende..
Gerçekten çok zor ama bunuda biliyorum - 1 ay
Doğum öncesi iki dk konuşmayla hazır olanalr zaten hazırdır bir an korkmuslardir aynı olduğunu düşünmüyorum...
- 1 ay
Aynısı değil zaten sana katılıyorum hazır değilse büyük bir korku ile giriyor istediğin kadar konuş..
- Gizli Üye(18-24)1 ay
Benlik hiçbir konu değil hiçbir zaman ahahahahaah
Ve yine cevap verecek olursam buna doğuran kişiler cevap vermeli. Doğurmayanlar ne hakla söylüyorlar anlamış değilim ya. Bırakın kadın kendisi karar versin
21 Yorumla- 1 ay
Herşeyi herkesten çok biliyorlar ya
Merdiven altı, sağlıksız koşullarda sezaryenin yolunu açmasın şimdilik yeterli.
16 Yorumla- 1 ay
Bak bir de bu var
- 1 ay
Yasaklar bir şeyi engellemiyor daha kötü de yapabiliyor onun yerine bir arkadas yazmıştı normal doğumu kolaylaştıracak nefes egzersizi olur yoga olur bunlari annelere destek verirler korkusunun üstüne giderler
- 1 ay
Nüfusu daha da azaltmak gibi mi😅çünkü bence bu arttırmaya yönelik bir karar degil
Zaten insanlar geçim sıkıntısı nedeniyle çocuk dünyaya getirmeye korkuyor Bence azaldı
12 Yorumla- 1 ay
Şu ekonomi de şu sorunlar içinde sezeryanla bile çocuk doğuruyor da kadın öpüp başına koysunlar normal doğum tartışmasını anlamıyorum...
- 1 ay
Ya gereksiz tartışmalar bunlar aslında evet katılıyorum sana sonuçta bunlar insanların tercihine bağlı bir şey özel hastaneye gittiği zaman zaten yapıyorlar yani şu anki gündem Aslında bundan daha ayrı insanlar geçim sıkıntısı yaşıyor evlilik yapamıyor aynı zamanda Güven kalmadı evlilik bağı kalmadı yani biz yemedik içmedik tek derdimiz bu oldu
Bence normal veya sezaryen doğum farketmez tamamen anne ve doktorun kararıdır. Zorunlu veya değil tamamiyle anne ve doktorun kararıdır yine. Doğum hamilelik lohusalık derken bir ton süreç var ve en önemlisi annenin rahatı ve istekleri.
21 Yorumla- 1 ay
Valla erkekler sezeryani devlet bütçesine yükünü bile annelerin rahatı ve isteklerinden daha çok düşünüyor öyle soyleyim sana... aşağıdaki erkeklerin bazı yorumları aşırı bencillik içeriyor kendilerinden başka bir şeyi taktiklarini dusunmuyorum
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Bence normal doğum sezeryandan çok çok daha sağlıklı kadınlar buna neden tepki gösteriyor anlamıyorum muhtemelen bilgisizlikten. Ya da bu kararı erken siyasetçiler aldığından. Ama bugün ülke çapında oylamaya sunulsa yine buna evet denir bence çokta takmayın hem erkekler hakkında karar alınırken bize de sormuyorlar yani :D
10 Yorumla Ben doğurmam o zaman vaya arkadaş kime neyse ister kendimi 7 kat keserim isterse 5 kilo cocugu kendimden çıkartırım yani büyük konuşmak istemem de normal doğum bana uzak biraz zor doğururum ben
10 Yorumla- 1 ay
Siyasetçilerin her konuya maydonoz olmayı bırakması gerektiğini düşünüyorum ve umarım böyle bi yasa çıkarmazlar. Sağlık okuyorum ve eğer bi kadının acı eşiği düşükse , doğumda kanaması komplike bi durum olarak artarsa vb. Birsürü sebeple ekstra durumla karşılaşılabiliyor.
Bildiğim kadarıyla bunu söyleyen siyasetçinin de Diploması sağlık üzerine değil. Bu işin uzmanı da değil o yüzden boş konuşmasın gündemi değiştirmek için de kadınları kullanmayı bırakmasını umuyorum...10 Yorumla - 1 ay
Bu ülkede kadınlar adına konuşan erkekler oldukça hiç bir şey düzelmez.. Karar alıcılar bile erkek.. Tartisanlar erkek.. Yorum yapanlar erkek.. Sonuçta uygulama zorunluluğu getirilen kadınlar...
Çok acaip..
10 Yorumla - 1 ay
kadın dogurabilir ama o bebeğin bir babası. onuda gecsem sizin nasıl dogurdugunuz umrumuzda mı bizim ne kaazancımız var? sağlıklı doğurulmalı demek sacmalık mı? sen cocuk yapcagın zamanda kadın doktorlara git onlar kontrol etsin onlar dogurtsun erkekler doluşmasın
06 Yorumla- 1 ay
Normal doğumun sağlıklı olduğunu kim söyleyebilir zaten normal doğumda bir sorun olmasa sezeryan diye bir şey olmazdı... normal doğumda annede bulaşıcı bir hastalık varsa herpes gibi çocuğa da bulaşıyor... normal doğumda çocuklar oksijensiz de kalabiliyor ters de gelebiliyor kordonu da dolanabiliyor normal diye başlayıp komplikasyonlar yaşanması olabiliyor... sezeryanla bunların hiçbiri yok sadece anne de kesi olduğu için yaranın iyileşme süreci var
- 1 ay
Ebenin çocuğun kafasına fazla baskı uygulayip engelli doğmasına bile neden olabiliyor bir ton sorun çıkabiliyor ve bunlar önceden ongorulemiyedebiliyir
- 1 ay
sezaryen istisna durumlarda yapılır zaten.
- 1 ay
sen cocuk yapma en iyisi
- 1 ay
Sen yap o zaman herşeyi biliyorsun yapiyorsun otur yap
- 1 ay
olur yaparım
- Gizli Üye(25-29)1 ay
Birak dogurmayi an itibariyle evlenmek dahi istemiyorum
21 Yorumla- 1 ay
Erkeklerin yorumlarını mi okudun
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ekonomik koşullarla alakalı bir çok durum. Doğum tarzı şekli cart curt hikaye hepsi bence
12 Yorumla- 1 ay
Ekonomik kosullalri iyi ama bu riski ağrıyı acıyı istemeyenler yok mu bu ülkede en çok sezeryani isteyen onlar zaten sezeryan yoksa çocuk bile istemez hele ikincisini
- 1 ay
kime ne istediğim gibi doğururum çocuğum yok ama doğuracak olsam bastırırım parasını özelde sezaryen yaparım
10 Yorumla - 1 ay
mımıza kayyum atanmış #benimbedenimbenimlararım siz erkekler çok doğurmak istiyorsanız doğurur buyurun meydanlara!
10 Yorumla - 1 ay
Bu ülkede neden kadınların doğumuna gülüş şekline kadar karisiliyor anlamış değilim
20 Yorumla Normal doğum çok daha sağlıklı tabiki. Ben sezeryanla oldum sütüm ta 4. gün ancak geldi. Normal doğum ürkütücü olsa da doğum oranlarında düşme olmaz anne olmak isteyen onu göze alır diye düşünüyorum..
00 YorumlaYa bilmiyorum ama dünyada en çok sezeryan olan ülkelerden biriysek bir problem var demektir benim çevremde gördüğüm doktorların neredeyse bütün doğumlarda bence sezeryan yapalım sıkıntı olabilir diyerek anneleri korkutması
00 Yorumla- 1 ay
Özel hastaneler ve devlet hastaneleri aynı bk hepsi kasaphane gibi hamile kadınları sıraya koyup 7 kar kesip biçme meraklısı. En güzel yöntem eski yöntemlerdi. Ebe gelir doğururdu.
03 Yorumla- 1 ay
Eski yöntemlerle kaç kadın doğum sırasında ölüyordu biliyor musun acaba... sezeryan denen şey neden cikti
- 1 ay
Kes sesini
- 1 ay
Sen kes sesini manyaga bak...
- 1 ay
Herkes çok bilinçli çocuk sahibi oluyor sanki de doğum şekli doğum hızını etkileyecek, ne etkileyecek ya
11 Yorumla- 1 ay
Arkadaşım doğum hızı 1.51 evet herkes bilinçli çocuk sahibi oluyor ya da olmuyor
Erkeklerin yorumları rezalet. Bu yorumdaki erkeklere acıyorum.
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 ay
😅😂😂 Hayır herkes ister bunu Allahın işine de karışın bazen olmuyor. Sezeryan doğumla almak zorunda kalıyorlar 😂😂 Ülkenin haline bak. Yorum yapan. Erkekler çok bilgiççç 😂😂😂
10 Yorumla - Devamını Gör (81)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?