Cinayetin sıradan, adaletin sessiz, hayvan haklarının yok sayıldığı bir ülkede yaşadığımıza gerçekten inanıyor musunuz?

Cinayetin sıradan, adaletin sessiz, hayvan haklarının yok sayıldığı bir ülkede yaşadığımıza gerçekten inanıyor musunuz?

Cennette elma dünyada muz nedir bu meyve hallerimiz. Siyaset sorunlarımızın yumaklandığı alanlardır. Siyasette genelde sorumsuz kişiler yer almaktadır. Sorumsuzluklarla bizim sorunlarımızı çözmeye kalkışırlar. Ne üretirler bizi tüketirler. İletişim bilişimle teknolojik gelişmeler sorumsuzları çoğaltarak azalan sorunlarımızı paylaşamaz duruma düşürerek sorunları yapay olarak büyütürler. Elektriksiz köy susuz mahalle kaldı mı? Kalmadı. Her yerde beyaz eşya dükkanları araba galerileri. Bir sürü parti dernek ve gayrı meşru mafyayla dopdoluyuz. Ve de zenginlik hayalindeyiz. En önemlisi de aracımız çoğaldı. Gazete okuruz ve ya okumayız ama bize gazete okumaya kalkanların sayısı belli değil. Yani sen okuma biz sana okuruz diyen medya organı çok. Bu olgu karmaşa yaratıyor. Okumdan okumaya kalkanlar.
En kötü Türkiye dönemi ve yönetimi. Adalet Bakanlığının hukuku sürekli övdüğü ama bilmem kaç tane suç işlemiş insanların hâlâ dışarıda olduğu bir dönem. Teröristlerin el üstünde tutulup, vatanseverlerin susturulduğu bir ülkeye dönüştü. Emperyalistlere teslim olmuş bir ülke. Savaş kapı da ama ona bile tepki yok. Yıkmak için geldiler bu düzeni, yıkıp Vahdettin gibi kaçacaklar. Bütün kurumların içinden boşuna geçmediler. Ekonomi bunun için bitirildi. Ekonomisi olmayan ülke savaşta zor ayakta durur. Osmanlı-Rus savaşı gibi. Şu anda mesela Rusya hâlâ Ukrayna'ya meydan okuyabiliyorsa ekonomi gücü sayesinde. Ukrayna ise arkasına bir kaç ülke alarak. Yunanistan'da aldı arkasına ülkeleri. Türk ülkeleri desen (halkın aynı fikirde olduğunu sanmıyorum, yöneticiler yüzünden olan halka oluyor) Türkiye'yi işgalci ilan etti Kıbrıs'ta. Biz bittik. Rte ile savaşa girersek kaybederiz. Adam dünden razı satmaya.
Muz Cumhuriyetlerinde halkın yaşamına bu kadar müdahil olunmuyor. Fikir ve düşünceler için yüksek cezalar uygulanmıyor. Muz Cumhuriyetlerinde kendi başına bırakılmış halkların durumu var. Bizlerde ise tepede bir güç sürekli kontrol altında tutma peşinde.
Hayır ama kötü bir dönemdeyiz iktidarın değişmesi lazım
@kentdarkbluee Çok aminnn ahshhs
@Askozade ahahah
Güzel bir soru, içtenlikle düşündürüyor. Hayatın gerçekten adaletsiz ve duyarsızlaşmaya döndüğü bir dönemde yaşadığımızı göstermek önemli. Herkesin sesini duyurabildiği, hakların gerçekten korunduğu, hayvanlara ve doğaya saygı gösterildiği bir gelecek umudunu kaybetmemek lazım. Belki de değişim, biraz da bizim içimizde ve toplumda başlamalı. Senin de düşündüğün gibi, biraz umutla ve farkındalıkla hareket etmek gerek, değil mi? 🌱✨
Cevap
22Cevap
ülkede adalet yok maalesef.. ve güzel şeyler olacağına inancım yok da benim bu ülkede. ama umarım adaletli günler güzel günler yakın olur bize
Gerçekten ülkedeki adaletin işleyişi gözlerimi yaşartıyor. 8 yaşındaki kız çocuğundan tut evli kadınlara kadar bir sürü cinayet işleniyor. Daha fazlası bizim duymadığımız şeyler de var. Son gündemdeki İstanbul olayları ayrıca cabası. Bütün dünyaya reklam olduğumuzda yetmiyormuş gibi ülkedeki adaletin olmadığını bütün dünya görmüş oldu. Dünyadaki bütün liderlerin yayınladıkları mesajlar Türkiye'deki Adalet üzerine. Sonumuz hayır ola.
Muz Cumhuriyeti, bizim ülke yanında, İsviçre gibi kalır! Her şeyin b*k'u çıktı. Sağcılar ve solcular, kendi çıkar çatışmaları yüzünden. Ülkeyi her açıdan çöplüğe çevirdi!
Valla ben Türkiye’de yaşıyorum çokta memnunum, Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Başkada kimin muz kimin kivi cumhuriyetinde yaşadığını bilmem.
Evet muz cumhuriyetindeyiz şu anda. Ama muz cumhuriyetini yıkıp yeniden Atatürk'ün bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini geri getircez
Açıkçası uzun uzun yazardım ama içimden hiç gelmiyor.
Evet, düşünüyorum.
Bu 102 senedir var, kokuşmuş sistemle her gün daha kötüye gidiyor.
Öyle düşünmek istemiyorum 😕
Afrikaya gittim 3 ay kaldım orada bile adalet gördüm düşün
Sadece muz cumhuriyeti mi? Buna emin miyiz?
Fazlasıyla var ne yazıkki
Merhaba,
20 senedir öyle! 😅
Batıdan saçma sapan kanun getirenler utansın.
Muz bile çok faydalı bir meyve...
Düşünmüyorum, çünkü muz cumhuriyetlerinde en azından muz ucuz olur🤭
Be çıplaklığın zirve yaptığı bir ülkede
Tabikide her konuda en kötüyüz
Daha kötüsü muzdan
Düşünüyoruz
Düşünüyorum
Öyle zaten.
Elbette inanıyorum
Yok dünmüyorum
Yes evet evet
Düşünüyorum.