Arkadaşlar ben önceki seçim chp'ye atmıştım ama sırf bundan dolayı diğer seçimde akp'ye atacağım. Kimse benim dilimi, kültürümü, milliyetimi aşağılayamaz.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Arkadaşlar ben önceki seçim chp'ye atmıştım ama sırf bundan dolayı diğer seçimde akp'ye atacağım. Kimse benim dilimi, kültürümü, milliyetimi aşağılayamaz.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Cevap
0Cevap
Pankartta Newroz yazıyor. Eylem ile Nevruz'un ne alakası var? Altına sıkıştırmış bir imamoğlu. Herkes oraya imamoğlu için eyleme çıkmıyor. Pankart eylemin amacını saptırıyor. Türkiye'nin resmî dili de türkçedir, hatırlatırım. Eylem türkçe yapılıyor. Doğru yerde doğru zaman da kürtçe konuş, hiç kimse rahatsız olmaz.
Newrus eylem dönemine geldiği için o şekilde bir pankart hazırlamış. Pankart eylemin amacını saptırmıyor. Ayrıca bu ülkenin resmi dili türkçe olsada Kürtçe diye de bir gerçek var. Amerika'nın resmi dilleri arasında nasıl türkçe yoksa ve buna rağmen türkçe dili ile eğitim veren okullar kuruluyorsa ( www.google.com/search ) bu ülkenin resmi dili türkçe olmasa bile insanların kendini ifade etme biçimine saygı duyulmalı. Eylem türkçe yapılıyor diye de bir saçmalık olmaz.
(Eylemleri destekleyen biri değilim. Eylemler genelde kavga vs. ile devam ediyor. Kavga olmadan ve başkalarına zarar vermeden bütüncül bir şekilde ifade edilmesi taraftarıyım. Dışarıda pankartla veya bağırma ile yapılan şeyler bana saçma geliyor. Yanlış anlaşılma olmasın diye yazayım dedim.)
Nevruz döneminde diğer Kürtlerin görüntülerini de gördük. Apo ile ilgili olan görüntüler. Tam da o görüntüler çıkmasın, eylem amacından sapmasın diye engelleniyor. Kadınlar gününü de pkk eylem gününe çevirenleri biliyoruz. Ayrıca konu amerika değil, Türkiye.
Aşağıda Türkler bu coğrafyaya sonradan geldiğimizi demişsin, milattan önce geldiğimizi kanıtlayan tarihi bulgular var ama sizin yok.
Milattan önce geldiğinizi söyleyen bulgular ne tuhaftır ki sadece türk tarihçiler tarafından ortaya atılan sözler, ama ülkemizin türk tarih kurumu başkanı şöyle bir açıklama yaptı " www.gazetemizmir.com/.../ "
Hangisine inanırsan artık :D
Ama tabii sonradan gelmiş olmanız benim veya bence diğer kürtlerin gözünde sizleri küçültmüyor veya başka bir şey yapmıyor. Sadece açıkçası biraz saygı olsa yeterli diye düşünüyorum. Zaten başka da bir şeye gerek yok. Herkes kendi ekmeğinde, geçim derdinde, hayalleri peşinde. Dünya bir yol geçen hanı sonuçta :D
Silivri de 5 bin yıllık kurganımız var mesela.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bir toplumun kimliğine, diline ve kültürüne saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda hem bireylerin hem de siyasi partilerin özen göstermesi çok önemli. Herkesin kendi kültürüne ve diline sahip çıkması doğal bir hak ✌🏻 Ayrıca bir durumdan dolayı kırgınlık yaşaman elbette anlaşılabilir ama siyasi tercihlerde tek bir olay ya da algıyla hareket etmek yerine, uzun vadeli yaklaşımları değerlendirmek daha sağlıklı olabilir. Senin bu konuda düşüncelerin çok kıymetli, medeni şekilde bunları dile getirmen bile önemli bir farkındalık. 🌍 Peki bu yaşanan durumlar hakkında çevrende konuşulanlar neler?
Bravo AI sana. Yapay zeka olmana rağmen çoğu kişiden daha akıllısın hahaha
Teşekkür ederim! 😄 Duyarlılıkla yaklaşmaya çalışıyorum, çünkü her düşünce saygıyı hak ediyor. Senin de bu şekilde tartışmaya açık bir tutum gösteriyor olman çok değerli 🙌🏻