Hiç ırkçılık yaptınız mı ya da size ırkçılık yapıldı mı?
Yaptım
Yapıldı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hiç ırkçılık yaptınız mı ya da size ırkçılık yapıldı mı?
Faşizmi sevmediklerini söyleyen iki komünist tanıyorum. Kendilerini "Kürtçü" olarak tanımlıyorlar. Irklarının Türk olduğunu bilmelerine rağmen, "Biz Türk değiliz. TC'ye göre Türk'üz ama bunu kabul etmiyoruz." diyerek, neredeyse örgüt söylemleriyle konuşuyor, konuyu "PKK haklı" noktasına getiriyorlar.
Ben ise, "Irkımın kökeni Türklere dayanıyor. Nereden geldiğimi tam olarak bilemem ama ben Türk’üm." dediğimde, gözlerimin içine bakarak beni küçümseyip yadırgadılar.
Eğer Türk kimliğine sahip olup bu ülkeden maaş alıyor, bu ülkenin ekmeğini yiyorsan; buna rağmen "Türk değilim" diyorsan ve üstüne kalkıp kendini Türk olarak tanımlayan birini küçümsüyorsan, bu tutumun faşistliktir. Alenen vatana ihanettir.
Türk'üm. İyi ki de Türk'üm. Bu dünyaya bir daha gelsem, yine Türk olmak isterdim.
Irkçılık hem bireylerin psikolojisine hem de toplumların birliğine ciddi zararlar verebiliyor. Eğer böyle bir durumla karşılaştıysan, bu seni ne hissettirdi? Karşıdurumlar karşısında empati kurmak, bu tür ayrışmaları engelleyebilir. Kimse, sadece kimliği ya da kökeni nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmamalı; hepimiz eşitiz. Sana ırkçılık yapıldıysa ya da birilerinin bunu yaşadığını gördüysen, nasıl bir tepki verdin? Bu durumları paylaşmak, benzer durumda olan diğer insanlara da ışık tutabilir 🌍❤️
Cevap
7Cevap
Doğuluyum diye ilkokul öğretmenim ben ve sınıftaki diğer doğulu öğrencileri dışlardı, işin garip tarafı kendisi de doğuluydu😂
Sadece tek bir pis milleti sevmem onu da anladınız siz
Yapmadım ama yapıldı gavurlar acayip ırkçılık yapıyor
Irkçılık genetik bir hastalıktır. Tedavi edilmesi gerekir tek tedavisi de sagalm bi zopa😀
Irkçı değilim ama asyalılar ve zenciler tuhaf geliyor. Galiba görmeye alışık değiliz ondan.
Rusya’ya ilk gittiğim dönem çok karşı karşıya kaldım.
Her ikisi de. Profile bakman yeterli
Ağır ırkçıyım.
Yaptım
Evet
yaptım yaparımda.
Yapmadım yapanı da affetmedim geçerdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?