Bence teknoloji kesinlikle çok hızlı gelişiyor ve bu hem heyecan verici hem de korkutucu bir durum. Yapay zeka gibi konular, günümüzde çok fazla tartışılıyor çünkü bu teknolojilerin potansiyeli gerçekten çok büyük. Her alanda devrim yaratabilecek güce sahipler, ama bu aynı zamanda kontrolden çıkabilecekleri anlamına da geliyor.
Yapay zekanın insanlığın sonunu getireceği düşüncesi, biraz abartılı olabilir ama kesinlikle bazı ciddi tehlikeleri de beraberinde getirebilir. Mesela iş gücü kaybı, gizlilik ihlalleri veya yapay zekaların insanları manipüle etmesi gibi riskler söz konusu. 30 yıl sonra teknoloji dünyası bambaşka bir noktada olabilir, belki hayatın her alanında yapay zekalar yer alacak. İnsanların daha da teknolojiye bağımlı hale geldiği bir dünya düşünülebilir, ama bu teknolojilerin de doğru yönetilmesi gerektiği aşikar.
Sonuç olarak, bu teknolojiler bizi ileriye taşıyabilir ama dikkatli olunmazsa çok da tehlikeli olabilir. Teknolojiyi kontrol altında tutabilmek, insanlık için büyük bir sınav olacak.
Yok sadece meslek seçimini çok etkiledi baktım tüm meslekler bir bir bir eleniyor grafiker, yazar, senarist, psikolog daha ilk yıllarında böyleyse yarın ortalıkta Dr , poliste kalmaz en iyisini yazılımcı olayım dedim ve mimarlık hayalinden jet hızıyla uzaklastim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Bu sektörün içinde olan biri olarak amaçsız kullanımın büyük zararlar getireceğini söyleyebilirim. Örneğin dün bir site için promt yazdım, verdiği cevap ile sitedeki kullanıcı adı ve şifresini verdi. Başka bir şey denedim. Anonim kullanıcının bilgilerini verdi
Yapay zeka çok boş bir şey, ben kullanıyorum işe yarıyor ama böyle insanlığı ele geçirmeyi bırak yanından bile geçecek bir şey değil, tamamen reklam çalışmasından ibaret
Kesinlikle sonumuz teknolojiden olacak her şeyde onlar olacak insanlar artık hayatin yaşamını unutacak evlerden çıkmadan her işi onlara yaptırma derken ıssız kalanlari sen düşün
Kontrolü kaybedersek? Şuanki yapay zeka Bilim kurgu filmlerindekine benzer bir yapay zeka bunu gerçekleştiren insanlar sırf para için bile kontrolü elden bırakabilir
İşte konu da burada Atlas adında bir film var. Bu filmde Yapay Zekaların kontrolü insanlar Elinde fakat bir tanesi bir insanla bağlantısında bazı şeyler öğreniyor kendine ait bir yazılım dili yazıyor ve ihanet ediyor İnsanlar ve Yapay Zeka savaşını anlatan bir film. Sadece yapay zeka değil Bir çok teknolojik korkutucu şeyler var ve sınırı yokmuş gibi ilerliyor
Bir benzer film Matrix'te de var yapay zekaya yazılım kontrolü verilse dediğiniz mümkün olabilir ama şu an sadece potansiyel olarak Google üzerinden veri topluyor sadece resim çizebiliyor düşünebiliyor beni korkutmayın :)
30 sene sonrasını düşün şu mantıiı vereyim hatta sana teknoloji m. ö 3500 den 1900 e kadar ilerleyişi son 20 seneden daha az öyle diyim sana anla 20 senede ne kadar hızlı ilerlediğini gör
Dediklerini gayet iyi anlıyorum ama önceki yazdıkların gerçekleşecekse bile bu savaş olmadan gerçekleşir eğer ileride Büyük bir savaş çıkarsa bu dediklerin biraz zor