Tavuğun kendisi veya et ürünlerinin tamamı insanı zaman içerisin de sürekli yendiği için zaten zehirliyor!
Protein kaynağı denilen etlerin pişirilmesi zaten tam bir ahmaklık ve hainlik...
Bumu hayvan sevgisi?
Et yenmeden çok daha iyi yaşıyor insan!
Örnek insan AJDA PEKKAN...
Kalk sen bağırsak sistemin için de her türlü gıda maddesini bir birine karıştır kimyanın Allah'ını yaparak içindeki Allah'ı kaybet sonra bunun adına da beslenmek de!
Beslenmek hastalıkların kaynağıdır!
Tavuk veya her hangi et ürünü tüketmek insanın kendine yapabileceği en büyük saygısızlık ve ihanettir...
Yemeyin kardeşim tavuk/et döner veya yemeklerini!
Siz daha nasıl bir işaret görmek istiyorsunuz?
Allah akıl fikir veriyor da kör olduğunuz için akıllıyız nidaları ile boş yaşıyorsunuz...18 Yorumla- 1 yıl
Tavuk hastalık bulundurma riski en yüksek hayvandır. Uygun koşullar sağlanmazsa çabuk hastalık barındırır. Fakat tek etken bu değildir. Örneğin tavuğu yıkayarak işleme başladıysa hastalık zaten ortaya çıkar tavuğun üretim süreci ne kadar sağlıklı olsa bile mutfakta yapılan hatalarda tetikler. Tavuğu kestiği bıçakla aynı bıçakla sebzeleri kesmesi, aynı kesme tahtası kullanılması, harmanlama yöntemleri, dünden kalan eti iyi saklayamadıysa bozulmuştur. Tarihi geçik ürün almıştır vb vb.
Bunu anlamıyorum işletmenin yaptığı hatadan dolayı eti kötülemek çok saçma olmuş. Asırlardır et tüketilir. Sağlıklı koşullar olduğu ve anormal derecede fazla yenmediği müddetçe sorun olmayacak oldukça güzel kaliteli bir besin kaynağıdır et.
Ülkemizde gıda bilgisi zatne yok basit örneği bir çok dönerci yapıyor bunu pişmiş dönerin üstüne pişmemiş döner ilave ediyorlar yeni sil baştan döner takmak yerine. Bu yöntemde çapraz bulaşma meydana geliyor. Burada suç etin değil, gıda bilgisi olmayan dönercinin suçu.
Bilgisi olmayan insana sebze verin onda bile milleti zehirler. - 1 yıl
Belirtilen yorumlara ve bilgilere göre işletme pişmiş döner etinin üzerine pişmemiş döner ilave etmesi sonucu çapraz bulaşma meydana gelmiş. Doğal olarak salmonellaya hoş geldin denilir. Anlattıklarımın hiç biri yanlış değil. Gastronomiden bi haber işletmelerin suçunu et gıdassına bahane bulmanız asıl yanlıştır.
- 1 yıl
Hayvan yemek köle ve nefis meselesi değildir. Narsist yaklaşım sergileyen insanlar kendilerini hep haklı gördükleri gibi başka görüşlere kapalı ve eleştiriye gelemezler. Sİzin gibi. Konu kilit.
- 1 yıl
İlk önce narsist kelimesinin manasını sorgula kendi için de acaba ben bir narsist olabilir miyim de olur mu?
Narsist bir insan asla et ya da bu tür gıdalar ile asla kendine veya bir başkasına zarar vermez! Narsist bir insan kendine taptigi icin her insana tapar her canlıya tapar sever sayar...
Hayvanın boynunu vurmak yemek için telef etmek köleliğin en beter halidir! Nefîsin ne olduğunu da öğretememişler sana.
Bu sebeple kovalayacağın öğreneceğin çözeceğin çok mesele var yani bilmediğin bir davada şizofren olmuşsun boş boş çemkirip duruyorsun.
Ben zaten hakliyim senin görüşün de hak adına bir şey olmadığı için daha fazla bozulmanı istemedim zira triplerin çekilmiyor - 1 yıl
Kişi kendini çok iyi özetlemiş profil resminiz de sizde eksik olanı özetliyor.
En İyi Cevaplar
1 yılGeçen haftaydı sanırım.
Salmonella riski yüksektir tavukta. En başta üretim süreci gelsede asıl iş mutfakta bitiyor. Satın aldığı tavuk her ne kadar iyi koşullarda yetişmiş olsa bile bilinçsiz kişilerin ellerinde hastalık hatta ölümcül hale getirilebilir.- Çoğu dönercide bazen görürürz yeni döner takmak yerine bitmek olan dönerin üzerine çiğ tavuk eti koyarlar bu tamamen sağlıksız yöntemdir çapraz bulaşma meydana gelir. Mide sorunları, gıda zehirlenmesi hatta ölüme kadar sonuç doğrabilir.
- Kesme tahtası, bıçak, harmanlama karıştırma yöntemlerinde ise tavuk eti çiğ, pişmiş, patates, sebze vb. aynı bıçak kullanıyorsa da çapraz bulaşma meydana gelir ve yukarıda bahsettiğim hastalıklar ortaya çıkar.
- Dünden kalan veya gelen tavuk etini sağlıksız uygun olmayan koşullarda depolaması saklaması sonucu kaynaklıda saydığım hastalıklar meydana gelebilir.
- Şov adı altında ete bitkisel vb. yağ dökenler şov adı altında saçma sapan şeyler yapanlarda var bunlarda etkileyebilir koyduğu şeye göre.
Yorumlara bakıldığında zaten döner azalınca üzerine çiğ tavuk takıyorlar yani çiğ döner takıyorlarmış. Böyle olursa hoş geldin salmonella demeliyiz :) Tavuk dönere veya et sektörüne mana bulmak yerine böyle gıda katliamı yapan gastronomi bilgisi olmayanlara mana bulunmalı.
Gastronomi ve sağlık bilgisi olmayan bir insana en sağlıklı besinler verilse bile size zehirli şekilde sunabilir bunu. Pişen tavuk dönerin üzerine pişmemiş tavuk döner takarak çapraz bulaşma sağlayan işletmemi sorumlu sizce yoksa tavuk eti mi sorunlu? Tabiki pişmiş tavuk etinin üzerine pişmemiş tavuk eti takan işletme sorumludur.
Et en sağlıklı gıdalardan birisidir et yemekten vazgeçilmemli. Sadece güvenilir hijyenik yerlerde yenmeli dışarıdan yenilecekse eğer.10 Yorumla
1 yılTavuk döner hiç yemedim.. tavuk tezgahta kalsa ısıdan bozulurken, onu bir ateşin önünde çevrildiğini düşünün? dışı pişerken ortalar daha o sıcaktan bozulmaya başlar. kim ne derse desin tavuk döner den zehirlenme riski %100 dür. ilk taktığı zaman ilk pişen bölüm belki yenebilir.. fakat yine çok bekletilmemeli.. geçmiş olsun kocaeli diyorum🙏
10 Yorumla
- Gündem konusunda 896 cevap paylaştı.
1 yılArtık dışarıdan öyle ucuza satılan yerlerden bir şeyler yemek çok tehlikeli diye düşünüyorum nasıl yaptıkları içinde neler kullandıkları hiç belli değil tam bir tehlike oldu dışarıdan bir şeyler yemek...
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u 1 yılen son baya olmuştur 2 ay önce yedim
10 Yorumla
1 yılBir gün önce dürüm yemistik. tavuk ve gıda işi her zman riskli. kasaptan tavuk almıştık. poseti açtım içinden resmen çamaşır suyu kokusu geldi. geri iade ettik. maalesef böyle acımasız ca sağlığımızla oynayabiliyorlar.
15 Yorumla- 1 yıl
@Mutsuzluğunnotası nerelisin kocaeli mi
- 1 yıl
@tipdesenyok soru ne alaka.
- 1 yıl
Merak ettim söyler misin
- 1 yıl
Hayır değilim
Alakasız - 1 yıl
Engelledim kusura bakmayın.
1 yılEn son dün yedim de düzgün, bilindik yerden yemek lazım. Tavuk dönerin 8 tl olduğu lise yıllarımda 2 tl'ye satan seyyar satıcılar vardı. "Kedi eti, karınca eti satıyor galiba. 2 tl'ye tavuk döner mi olur?" Diye dalga geçerdik. Bu da muhtemelen hayvan artığını döner diye satıyordur.
10 Yorumla
1 yılÇok uzun zaman oldu tavuk döner yediğim. Hatırlamıyorum. Tavuk tercih ediyorum ama dönerini değil.
10 Yorumla- Gündem konusunda 352 cevap paylaştı.
u 1 yılDoğum günümde burger 🍔 siparişim geçikince önden tavuk döner yedim.
22 Yorumla- 1 yıl
Afiyet olsun kıyamam 😀
- 1 yıl
Hahah sinirlendim ama 😄
1 yıl7 aydan fazladır yemiyorum tavuk döner. Yokluğunu da aramadım açıkçası. Artık bir şeyler yerken çok çok güvenilir yerlerden yemek yemek gerekiyor. Rastgele köşebaşında açılan her dönerciye gidilmez bu devirde. Denetimsizliğin olduğu bir ortamdayız...
20 Yorumla- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılDün yedim hatta tavuk dönerci ile bu konuyu konuştuk
12 Yorumla- 1 yıl
tavuk dönerci benim dönerde olmaz demiştir sjsj
- 1 yıl
Bence olmaz çünkü ona göre fiyat çekiyor xd
1 yılBu haberi okuduktan sonra tavuk döner yiyeceğimi düşünmüyorum. Artık ciğer de yemiyorum, balık da yemiyorum, bazen öyle bir şey oluyor ki insan yediği yiyecekleri gönüllü olarak yiyemeyecek duruma geliyor.
10 Yorumla- Gündem konusunda 371 cevap paylaştı.
1 yılBu yaşıma tek dışarıda bir kez bile olsun tavuk döner tavuk dürüm yemedim yemem de.. Sadece iş yerinde birkaç kez çıktı öğle yemeğinde. Mecburiyetten yedim aç kalmayayım diye
10 Yorumla - Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yıl648 kişinin zehirlenmesi nedir ya kabus gibi... Kocaeli'nde üniversiteyi okudum ve o markanın izmitteki şubesinden yemiştim yani şansa yaşıyoruz resmen
10 Yorumla
1 yıltavuk ve balık en çabuk vazgeçen gıda. Çabuk bozulur. Soğuk zinciri, hazırlık dönemi, hijyen vs zor konular. Yetkin personel çalıştırma, gerekli eğitimler ve denetimler olsa bunlar olmaz
10 Yorumla
1 yıl4 gün önce sosisli patso yedim gece mecburen. En son tavuk döner ne zaman yedim hatırlamıyorum bile. Normalde dışarıdan yemek yemem. En fazla iş yerine gelen catering firmasının yemeğini yiyorum
10 YorumlaUzun zaman oldu Uzun zamandır hiç yemedim ne yalan söyleyeyim yani kötü yerden yemişlerdir zaten bir de bazı dönerciler bozuk tavukları baharatlarla falan karıştırıp millete yediriyor
10 Yorumla- Gündem konusunda 310 cevap paylaştı.
1 yılÇoğu kez dışarıda yemek yememeye çalışırım. Bisküvi alıp geçiştiririm. En son tavuk döner yıllar olmuştur yemeyeli. Hele ki böyle yarı fiyatına satan yerlerden asla bir şey yemem.
10 Yorumla
1 yılÖncelikle geçmiş olsun yeme içime dedigin zaman her yerden yemek yenmez bunu bilincinde olucan güvenirilir yerlerden yemek lazım temiz hicenli yerlerde yenir tavuk döner herzaman yerim
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yıl
Benim isim yumurta tavuk asla yemem :)
10 Yorumla - Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılYemeyeli 2 hafta oldu
Pişmiş dönerin üstüne ilave olarak pişmemiş tavuk ekleniyor. Bu da diğer tavuğa bakteri bulaşmasına neden oluyor.
10 Yorumla
1 yılArtık dışarıdan yemek yemiyorum, hem temizliğinden ve güvenliğinden hem de çakal esnafa para yedirmek istemememden.
119 Yorumla- 1 yıl
@einsteinenisten parayı kendin mi yiycen :D
- 1 yıl
@sosyete_kizi yurtdışına gezmeye çıktığımda paramı gavur esnafa yediriyorum daha ahlaklılar fiyatı orantısız uçurmuyorlar hem daha da temiz yiyecek denetimleri çok sıkı oluyor Avrupa’da özellikle. He Türkiye’de evet paramı kendim yiyom artık temiz temiz.
- 1 yıl
Yerken daha çok hangi banknotları tercih ediyorsun:)
- 1 yıl
@sosyete_kizi 200lük her zaman en güzelidir
- 1 yıl
Tadı nasıl :D
- 1 yıl
@sosyete_kizi böyle mango ve ananas karışımı ama azcık çilek ve papaya tadı da geliyor
- 1 yıl
Kokusu nasıl :D
- 1 yıl
@sosyete_kizi kokusu da şey gibi Gucci alchemist garden kokularının karışımı gibi
- 1 yıl
İyi ki para yememişim :D
- 1 yıl
@sosyete_kizi niye kız kokusunu mu sevmedin
- 1 yıl
Midem de hazımsızlık yapar şimdi o :D
- 1 yıl
@sosyete_kizi yok ya hemen alışıyorsun mide yanmasını falan her şeyi geçiriyor süper bişi
- 1 yıl
Kaç porsiyon yedin sen
- 1 yıl
@sosyete_kizi porsiyon değil de arada çayıma rendeliyorum
- 1 yıl
Hangileri daha lezzetli :D
- 1 yıl
@sosyete_kizi bergamotlu çay
- 1 yıl
Bergamotlu para mı var hangisi?
- 1 yıl
@sosyete_kizi o da 100lük
- 1 yıl
İyiymiş
Gizli Üye(18-24)1 yılBeni öyle şeyler kolay kolay bozamaz benim koku ve tat alma duyum o kadar da gelişmedği için ben pek bozulan şeyleri anlamam bu yüzden çok fazla çürümüş ekşimil şeyler yediğim oldu mesela bi gin çürük et yedim biiey olmadk ben kolay kolay etkilenmem
10 Yorumla6 7 ay olmuştur yiyeli geçmiş olsun inşallah kimse hayatını kaybetmez çocuklar da zehirlenmiş rabbim şifa versin
10 YorumlaUzun zamandır yemedim. Çok severdim ama tavuk sıkıntılı bir gıda. Canım çok çekse de yememeyi tercih ediyorum.
13 Yorumla
1 yılGüzide şehrim Kocaeli hiç şaşırtmıyor🙃 en son arife günü tavuk döner yemiştim. Neyse ki zehirlenmedim😌
13 Yorumla- 1 yıl
Bu dükkan körfezde miymiş? İzmitte hiç görmedim de
- 1 yıl
@strongerrs55 Evet, Körfezde.
- 1 yıl
Anladımm
- Gündem konusunda 500 cevap paylaştı.
1 yıl2 önce yedim ve tadı çok kötüydü. Zamanında tavuk burgerden zehirlenen biri olarak eşiğinden döndüm.
10 Yorumla
1 yılDün yedim daha iş yerine sipariş etmiştim valla artık hiç bişeye güven olmaz sağlam yerler tercih edilmeli
10 Yorumla- Gündem konusunda 648 cevap paylaştı.
1 yılDaha cok duyariz bunlari. simdi millet fiyatlari sisiriyor diye artik ucuz gidayada gecerler. kaliteyi ucuza almak hayal olur.
10 Yorumla
1 yılAsıl manyaklık şu, nasıl yapıldığına dair hiçbir fikrimiz olmayan yiyecekleri bu kadar rahat tüketiyor olmamız.
10 Yorumla- Gündem konusunda 521 cevap paylaştı.
1 yılEpeydir yemedim
İnsan korkuyor dışarda bişey yemeye20 Yorumla 2 senedir dışarda tavuk döner yemedim, evde kendim yapıyorum..
10 Yorumla
1 yılTavukların bundan haberi yok 😊 geçmiş olsun..
10 Yorumla
1 yılÜretiminde çalıştıktan sonra yemeyi bıraktım 4-5 yıl oluyor yer miyim tabi ki yemem 😅
10 Yorumla- Gündem konusunda 896 cevap paylaştı.
1 yılNasıl para kazanacağız derken her türlü harama başvuruyorlar
10 Yorumla Tabi gerçekten tavuk etiyse o da ayrı bir konu. Kim bilir ne eti acaba
10 YorumlaGündem konusunda 515 cevap paylaştı. Tavuk çok önemli, şakaya gelmez. Dikkat edilmesi gerekir
10 Yorumla1 sene önce yemiştim artık güven olmuyor ya dışardaki yemeklere
10 YorumlaGeçmiş olsun. En son tavuk döner 1 yıl önce yedim herhalde
10 YorumlaHatırlamıyorum ne zaman yediğimi ama aldığım yere çok dikkat ederim, geçmiş olsun.
10 YorumlaAbooo bu. Hafta tavuk yedim hep. Ne oluyor laa yumurta mı çıkkarcaz dedim vee bıraktım
10 YorumlaEvdeki çorba dışarıdaki kebabtan iyidir. Ben hep böyle yaptım iyi yaptın
10 Yorumla
1 yılTavuksuz hayat geçmez, en iyisi bilindik yerlerde yemek. Tavuk alırken tarihine çok iyi bakarım.
10 Yorumla
1 yıl2 gün önce yedim. Bayılırım dönere, bu yüzden zehirlensem yine yerim 😅
11 YorumlaMevzu para olunca insan ne şeref tanıyor ne haysiyet...
10 YorumlaGündem konusunda 326 cevap paylaştı. Uzun süredir yemiyordum. Artık bundan sonra da yemiyecem galiba
10 Yorumla
1 yılEn son ne zaman yediğimi söyleyeceğime, o kişilere Allah şifa versin derim daha iyi :)
10 Yorumla
1 yılBu manyak yer benim evin yakınında.
Birkaç kez yedim orada
10 Yorumla
1 yılBilmediginiz yerde ve cok ucuz olan bi yerde asla bişey yemeyin derim.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıl2 sene önce hamileyken zehirlenmistim bende tavuk yüzünden 🥲
20 Yorumlahiç yemedim sokak yemeklerini saglıklı ve temiz bulmuyorum
10 Yorumlabuna benzer bir olay başıma gelmişti. ölecektim neredeyse o günden beri kolay kolay dışarda yemek yemiyorum. yesem de gidip marketten bisküvi alıp yiyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTürkiyede dışarıda yemek yenmez, bunu hala bilmeyen insanlar var şaka gibi
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEn son hatırlamıyorum bile ama ocakta veya aralikta olması gerek
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl2 gün önce bende oldum ama benimle birlikte yiyenler olmadı tıhaf
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılben et yemeyi birakali cok oldu ara sira yumurta yiyorum oyle biraz protein ihtiyaci karsilaniyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl2 gün önce Çarşamba. Mahalle arası ucuz bi yerdi ama bişi olmadı
10 Yorumla5 Gün Falan Oldu Ya Dışarda Yemek Yicekseniz Şubeleşmiş Firmaları Tercih Edin Onlar Genelde Denetleniyo Ürünleride Bi Davaya Karşı Önceden Bir Örnek Alınıyo Gerçekten Omu Zehirlemiş Anlaşılır
00 Yorumla
1 yılTavuk zaten sıkıntılı bir yiyecek her yerde yenmemeli bilindik ve güvenilir mekanlar bu konuda tercih edilmeli.
20 YorumlaŞimdi ben tavuğu yiyince tavuğun kendisi geliyor aklıma yiyemiyorum garibanları içim el vermiyor
10 Yorumla- Gündem konusunda 918 cevap paylaştı.
1 yılTavuktan hiç zehirlenmedim🙂
17 Yorumla- 1 yıl
Yiyin mi ki 😀
- 1 yıl
Yiyom🙂
- 1 yıl
Afiyet olsun dikkat et yine de allahim korusun dua edicem sana 😀
- 1 yıl
Teşekkür ederim profesör🥰
- 1 yıl
Rica ederim ilk duayı gönderdim bile 😀🥰
- 1 yıl
İyi şeyler olsun ahahah
- 1 yıl
Eyi eyi Sübhaneke + Eyteyatuyu
1 yılİki gün önce yedim. Güvenilir yerden yenmesi gerekiyor. Güvenilmiyor ise de evde yapmak daha iyi bazen evde yapıyorum dışarıyı arttırmıyor.
10 Yorumla
1 yılYıllar yılı oldu yemeyeli zaten uzun zamandır dışarıda en güvendiğim lokantada bile et ve et ürünleri yemiyorum
00 YorumlaÜlkede yemek de yiyemiyoruz artık millet ne yapsın açlıktan ölsün mü ya
30 Yorumla- Devamını Gör (108)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat