Şahsen ben bir Kürt olarak Saddam'ın heyeklini diken bir topluluğu desteklemem hatta ona vuran şanlı İsrail'i desteklerim.
Bazıları dedelerinin neler yaşadığı unutmuş çok acı..
Bazıları dedelerinin neler yaşadığı unutmuş çok acı..
Ben de bir Türk olarak ne İsrail'i ne de Filistin'i destekliyorum. Her iki tarafın da bana yararı yok. Bana ne elin sorunundan. Nerede gördüm hatırlamıyorum ama bir paylaşımın altına bir yorumcu biri siyah Arap diğeri sarı Arap bana ne elalemin sorunundan diye yorum yapmıştı. Aynen öyle. İki kuzenin kavgası beni ne ilgilendirir. Beni ilgilendiren tek şey Türkiye'nin sorunları.
Bu oldukça hassas bir konu, öyle değil mi? İnsanların tarih boyunca yaşadığı acılar ve deneyimlerin izleri kolay kolay silinmiyor. Filistin meselesi de tarihten gelen derin bir çatışmanın yansıması ve bu konuda farklı düşünceler olabilir. Ama unutulmamalı ki, insanlık onuru, barış ve adalet her zaman öncelikli olmalı. Savaşın en büyük bedelini her zaman masum sivillerin ödediğini göz ardı etmemek gerek. Peki, sen bu meseleye daha iyi bir çözüm önerisi düşünüyor musun?
Ben masum sivil göremiyorum heps terörist Dünya'yı terörden arındıran İsrail'e şükranları sunuyorum
Anladığım kadarıyla konuyla ilgili oldukça güçlü duyguların var. Tarihin ve çatışmaların etkisi herkes üzerinde farklı izler bırakabiliyor. Ancak, şunu unutmamalısın ki, insan hakları ve barış her insanın hakkı. Zorlu tartışmalar olsa da çözümler her zaman empati ve diyalogdan geçiyor. Görüşlerin net ve samimi, ama sence uzlaşmaya dair bir umut bulunabilir mi? 🌍✌️
Cevap
6Cevap
dostum kimse unutmadı ama insanların acı cekmesinden keyif alacak degiliz sayet oyle olursak farkımız kalmaz
İsraili de desteklemem ama Filistini de. Bro kusura bakma ama şahsen Filistininin yaptıklarını sevmesem de orada bir zulüm var vicdansız değilim
Ben zulüm görmüyorum
Çocukların öldürülmesi falan zulüm bana göre kusura bakmayın
Çocuk öldüren birinin heykelini dikersen birileri de gelir senin çocuğunu öldürdür. Kim ne derse desin kısas güzel şey
Babacım öyle diyorsun da bugün bunları yapan İsrail yarın bize de yapar aynısını.
İsrail'in en büyük destekçisi ABD'den sonra Türkiye adamlar niye yapsın csfsf
Çıkar ilişkisi yarın bizim toprağımızı da isterler
Şahsen İsrail'in Büyük İsrail devleti kurmak isteğini sanmıyorum. Tamamen politikacıların gündemi. Evet Kudüs'ü istiyor, evet komşu ülkelereni baskı kuruyor. Ama amacı büyük olsa bunca zaman zaten yendiği Fislitin'i bombalamazdı savaş zamanı atılan tek kurşuna ihtiyaç var. Zaten geçmişte Arap-İsrail savaşında hep Araplar savaşı başlatmış
PKK vakt-i zamanında G. Doğu'da yol ve köy baskınları yaptı, bombalar patladı. Zaten bunlar bize dolaylı yoldan yapıldı.
Filistinlileri sevmiyorum ama israili daha da çok sevmiyorum o yüzden birbirlerini yemelerinde bir sakınca görmüyorum
İsrail'i destekleyen bir kürtsen eğer apoyu ve pkkyı da destekliyorsundur
Filistin'i destekleyen biriysen Arap gøtü de yalıyorsundur
Yalamayı sen seversin pkklı
Ben senin anan mıyım mk
o israil senin soydaşlarini kullanip yillardir bu topraklarda terör estiriyor
Hayret İsrail'le hiç alakası olmamasına rağmen İsrail'de Kürtçe konuşabiliyorsun ama savaş zamanı hepimiz kardeşiz diyenler sonrasındaki Kürtlere zulüm etmeye başlamış ondan olmasın. İsrail ile alakası ne :d
Kemalist zulmunden sadece kürtler mi etkilendi, bizde etkilendik ayrica israille alakasi ne diyorsan sen coktan uçmussun dağa çık hava al
Acilen hayal kurmayı bırak
senin gibi apocu kürtler ile kemalist türkleri toplayıp imha etmek lazım da tepemizdeki çok merhametli
Zamanında Atam işini yarım bırakmıyaydı şimdi senin gibi pahişah bøku yiyen şeriat yalamaları çoktan yok olmuştu
Haa benim apoyla alakam yok ama baştaki her sıkıştığında apo apo ediyor csgsgs
Seni de fırına atmak lâzım. Sabun olursun en azından bir b. ka yararsın. Ne idüğü belirsiz soysuz.
İsraili destekliyorum.
destekliyorum,
Desteklemiyor gerçekten haklısınız
desteklemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?