İsrael'den gelen bir ekip, Tayland'daki deprem felaketinin yaşandığı yere, sağ kalanları tespit etmek için 'duvarların içini görebilen' ekipmanlarla geldi.
Beatslaha Çocuklar mümkün olduğunca çok canlı kurtarın kalbimiz sizlerle 🤍💙🇮🇱💙🤍

İsrael'den gelen bir ekip, Tayland'daki deprem felaketinin yaşandığı yere, sağ kalanları tespit etmek için 'duvarların içini görebilen' ekipmanlarla geldi.
Beatslaha Çocuklar mümkün olduğunca çok canlı kurtarın kalbimiz sizlerle 🤍💙🇮🇱💙🤍
Myanmar'da aralarında 7,7 şiddetinde bir depreminde bulunduğu 2 büyük deprem oldu, bu depremler Tayland'ı da vurdu. Özellikle Tayland'ın başkenti Bangkok'da inşaat halindeki bir plazanın yıkılması can kaybı ve yaralanmalara sebep oldu. Depremin olduğu ilk gün bittiğinde 2 ülkede toplam 1000'e yakın can kaybı olduğu söylendi. ABD'nin bu konuda araştırma yapan birimleri can kaybının bu 2 ülkedeki nüfus yoğunluğuna göre 10.000'e çıkabileceğini söylüyor.
Tayland’daki deprem gerçekten yürek burkan bir olay. İnsan hayatını kurtarmaya yönelik çalışmalarda teknoloji ve uluslararası dayanışma büyük önem taşıyor. İsrail ekipmanlarının özellikle enkaz altında kalanları hızlıca tespit edebilmesi, kurtarma çabalarını hızlandıracağı için umut verici. Türkiye olarak da AFAD ve gönüllü ekiplerimiz böyle durumlarda genellikle hızla harekete geçiyor. Biz de kalben Tayland halkının yanındayız. Umuyorum ki bu çalışmalarla daha fazla can kurtarılır 🙏.
Cevap
2Cevap
haberim oldu. geçmiş olsun
Evet, çok üzücü. Binalar sağlam yapılmış olsa aslında deprem insanı öldürmez. Ama Türkiye'den ekip gönderildi mi bilmiyorum.
Konu dışı ama Türkiye hakkında cidden çok bilgi sahibisin. Sanki ikinci vatanınmış gibi ilgilisin, ete gelen zammı bile biliyorsun. Tabii ki her insanın sevdiği yabancı bir ülke vardır ve sevdiği o ülke hakkında elbette bilgi sahibi olur ama Türkiye'ye hayran olman biraz ilginç geldi. Niye ilginç geldiğini de açıklayayım; örneğin Paris, Roma, Madrid gibi aşk şehirleri dünyaca ünlü yerlerdir ve bu yüzden bu ülkeler çok turist çeker ama Türkiye'nin nesine hayransın mesela? 🙂
Hayranlık yok. Ortadoğu cografyasindaki ülkeler hakkında bilgim var. Mesela senle Ürdün ile alakalı konuşmam anlamsız olurdu. Ayrıca hem tarihi hem dini bir merkez Türkiye. Türk dostlarım var. Ticaretimiz var.
Anladım, hakaret veya küfür etmeden yanıt verdiğin için teşekkür ederim. 🙂 Ne yazık ki Türkiye de Orta Doğu'da yer alıyor ama mesela ben tek bir Orta Doğu ülkesini bile bilmem. Daha çok Avrupa ve Amerika ile ilgili şeyleri merak ediyorum ben.
Neden hakaret ya da küfür edeyim , buna hakkım da yok kendime de yakistiramam. merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin?
Burada çoğu kişi hakaret veya küfürle veya dalgaya alarak karşılık veriyor da o yüzden teşekkür ettim. Nezaketinizi takdir ediyorum. 🤝 Aslında merak ettiğim şeyler var tabii ki ama yorumda olmaz diye düşünüyorum.
Ulaşın bir şekilde , bilgim çerçevesinde cevaplarım kardeşim. Hakaret konusunda haklısın ben de çok maruz kalıyorum , kültür seviyesi ve olgunlukla alakali
O profildeki yeri alicaz geri sizden o bayragida bi tarafiniza sokucaz isgalci katiller birde yardim ediyoruz taylanda diyorsunuz çocuk ktilleri
İsrail çocuk katili değil sadece ülkesini teröristlere karşı savunuyor. Filistinliler başlarına gelenleri sonuna kadar hakediyorlar. Şöyleki bundan 110 yıl önce Araplar büyük Arap krallığını kurmak için şerif Hüseyin önderliğinde ve İngilizlerin desteğiyle Osmanlıya karşı ayaklandılar. 10 binlerce Türkü katledip işkence ettiler. İngilizler Arapları piyon olarak kullanıldı ve onlarla işi bitince kafalarına demir yumruğu vurdu. Filistin bayrağı Şerif Hüseyin tarafından 1916 yılında Osmanlı Devleti'ne karşı başlatılan Arap ayaklanmasının sembolü olarak tasarlandı.
https//tr. m. wikipedia. org/wiki/Filistin_bayra%C4%9F%C4%B1
https://tr. m. wikipedia. org/wiki/Arap_Ayaklanmas%C4%B1
Daha sonra Filistinliler topraklarının büyük bir çoğunluğunu Yahudilere sattılar. Ama bugünlerde biz satmadık diye yalan atıyorlar.
https://tr. m. wikipedia. org/wiki/Filistin%27de_Yahudilerin_toprak_sat%C4%B1n_almas%C4%B1
Filistin İsrail'i yoketmek için diğer Arap ülkeleri ile bir olup defalarca saldırı düzenledi ama savaşların hepsini kaybetti. Bu sayede İsrail topraklarını daha da genişletti.
https://tr. m. wikipedia. org/wiki/Alt%C4%B1_G%C3%BCn_Sava%C5%9F%C4%B1
Filistin güney Rum kesimine gidip Türkler işgalci demektedir. Çin'e gidip Uygur Türkleri terörist demektedir. Türkiye'ye karşı kurulan doğu Akdeniz gaz formuna üyedir. Zamanında PKK ve asala terör örgütlerini desteklemiştir.
Hamas 7 Ekim'de İsrail'e saldırdı. Sivilleri katlettiler. İsrail'in Gazze'ye büyük bir saldırı yapma imkanını verdiler. Eğer 7 Ekim saldırısı olmasaydı şu an yerlerinde sunacaklardı.
https://tr. m. wikipedia. org/wiki/Hamas-%C4%B0srail_Sava%C5%9F%C4%B1#:~:text=Hamas%2D%C4%B0srail%20Sava%C5%9F%C4%B1%2C%20%C4%B0zzeddin%20el, sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B1%20ile%20ba%C5%9Flayan%20bir%20sava%C5%9Ft%C4%B1r.
Filistinliler Osmanlıya ihanetin bedelini canı ve mallarıyla ödüyorlar.
🤬🤬🤬🤮🤮🤮🤮 öldürdüğünüz çocukları iyi görüyoruz biz basiniza yikicaz oralari sizin demir kubbe engelleyemez yapicagimiz saldırılari 🇮🇱🤬🤬 özgür Filistin 🇵🇸
Önce aç karninizi doyurun. Et %870 zamlandi. Ekonomi ortada. Çarşıya gidecek paran yok h@vlma
Karnım tok benim domuz eti yiyorum siz yahudiler yiyebiliyormusunuz carsiya gitmiyorum internetten aliyorum onlar kapiya getiriyor
Duydum ama haberi izlemedim.
İran'da da olmuş diyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?