Cübbelinin bu açıklamaları sonrası eylemciler eylemden vazgeçer mi?
İmamoğlu'na oy vermek haram mı?
Cübbelinin bu açıklamaları sonrası eylemciler eylemden vazgeçer mi?
İmamoğlu'na oy vermek haram mı?
Böyle sözde hoca müsvettelerini kale almayınız. Cübbeli önce kendisine bir ayna da baksın da ondan sonra konuşsun. Söz de hoca, ama videoları ifşa oldu. Bir de utanmadan haramdan helalden bahsediyor. Böyle hoca mı olur? Cemaate böyle bir hoca örnek olabilir mi? Tövbeler olsun.
Açık konuşmak gerekirse, Cübbeli Ahmet Hoca’nın böyle çıkışlar yapması pek şaşırtıcı değil. Yani adam zaten uzun zamandır siyasetle dini iç içe geçirerek konuşuyor. Bu da ona biraz gündem sağlıyor açıkçası. Ama şu bir gerçek ki, böyle lafların insanları eylemlerden caydıracağını sanmıyorum. Çünkü herkes kendi kafasına ve vicdanına göre hareket ediyor.
“İmamoğlu’na oy vermek haram mı?” meselesine gelince… Din üzerinden siyaset yapmanın sakat bir tarafı var. Oy vermek siyasi bir tercihtir, dini bir hüküm değil. Cübbeli’nin bunu böyle keskin bir dille söylemesi hem dini hem de siyasi olarak hatalı. İnsanların neye inanıp neyi doğru bulduğunu kimse keyfine göre belirleyemez.
Sonuçta vatandaşlar kendi aklıyla, vicdanıyla hareket eder. Cübbeli’nin çıkışı belki bazılarına etki eder ama genelde bu kadar büyük bir kitlenin düşüncesini değiştirmez. Kısacası, boş muhabbet…
Tasavvufçu Cübbeli Ahmet'in görüşlerinin bir değeri ve hükmü yoktur.
İşte, Kur'an diyor ki;
Kendi yalanlarınızı, Allah'a dayandırarak, dilinize geldiği gibi yalan yanlış, "Şu helaldir, şu haramdır." demeyin. Uydurduğu yalanı Allah'a dayandıranlar, kurtuluşa eremezler.
- Nahl Suresi 116. Ayet -
Ahmet hoca aslında cemaatini ikna etmeye çalışıyor bu söylemi ile ama o dönem imanı o kadar sağlam olan, 5 vakit namaz kılan, tekke kültüründe yetişen insanlar gittiler oylarını büyük çoğunluğu ile CHP ye verdiler..
Bu tür açıklamalar, toplumu daha da kutuplaştırma riski taşır ve sağduyuya zarar verebilir. Herkesin aynı fikirde olması mümkün değil, ama birbirimize saygı duymayı öğrenmek çok önemli. Eylemler kişilerin inandığı değerlere göre şekilleniyor ve tek bir şahsın açıklamasıyla yön değiştirir mi, bunu kestirmek zor. Oy verme konusu ise bireylerin kendi vicdanlarına ve tercih özgürlüklerine dayalıdır. Sen ne düşünüyorsun? Bu tür ifadeler toplumda nasıl bir etki yaratıyor sence? 💬
Cevap
7Cevap
Böyle adamların din hakkında konuşup prim kasması bundan para kazanması kadar saçma bir şey yok. Herşeye burunlarını sokup eleştirirler. sokakta görsem selam vermem iki dakka oturup muhabbet bile edemem. Bunları takip edenlerinde hangi kesimden olduğu çok belli oluyor zaten

pislik. Asılmayı hak ediyor
Diktatörlüklerin tipik özelliği insanları asmaktır.
Bunun gibi dini kullanan sahtekarları asmak diktatörlük değil ülkeye hizmet.
Ben canavarca zorba eylemleri sevmiyorum. Herkes özgür olmalıdır.
Milleti kandırmak, dini duyguları sömürmek, suistimal etmek özgürlük olmamalı
@King_122 ?
Ekrem CHP tayfası İslam düşmanı ulkejin zararına ne varsa onu istiyorlar bunlar. proje bunlar İslami istemiyor hain bunlar. Hocamız iyi yapmis
Evet Arap dini İslam'ı istemiyoruz kardeşim. İslamsız ve Arapsız hava sahası talep ediyoruz.
Bunlar dini iyice ayağa düşürdüler. Din bir siyasiye taraf olmak için kullanılamayacak kadar yüce bir şey.
Bu Ortaçağ artığı kıl yumağına ciddi ciddi hoca mı diyorsunuz?
Türkiyenin hocası..
Cübbeli kadar geriz3kalı başka biri yok hurafe reis bunlar
Dinle alakası yok palyaço ya. Bunu dinleyenlerin malum kesim olması şaşırtmıyor.
Direkt vahiy geliyor bana ordan biliyorum, bana laf yetiştirme çarpılırsın
İşte ilmin gücü sjhsdj aferin
Seni çarpayımda gör püüü hain djfjdjrjd
Hoca haklı çünkü yolsuzluk yapan kul hakkına giren insana oy verip tekrar devam etmesini işemek oluyor oy vermek buna
Aynen haram allahta imamoğlu için ayrı bir ayet göndermişti hatta kdndkd şaka mısınız siz ya
Takke düştü... Kafir görüldü!..
Orta çağ avrupasında yaşıyoruz.
Yorum yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?