📍Destekliyor musunuz, yoksa karşı mı çıkıyorsunuz?
“Şayet bir gün, çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun.”
— Mustafa Kemal Atatürk

📍Destekliyor musunuz, yoksa karşı mı çıkıyorsunuz?
“Şayet bir gün, çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun.”
— Mustafa Kemal Atatürk

Ekrem İmamoğlu'na yapılan bu hukuk dışı müdahale yarın sana bana ona buna da olabilir. O yüzden Ekrem İmamoğlu'nun yanındayım. Bugüne kadar AKP, CHP, MHP ve diğer sık duyduğumuz partilere oy vermedim. Her zaman hepsine muhalifimdir ama şu anda bir haksızlık söz konusu ve haksız yere yargısız infaz yapılan kişinin yanında olurum. Düşmanım da olsa eğer hukuk dışı yargısız infaz edilecekse düşmanımı korurum.
@EskiLamba eğer suçsuzsan ama buna rağmen suçlu gibi yargılanırsan evet korurum yanında olurum. Hangi partili olduğun da önemli değil haklı olman yeterli
Her ne olursa olsun adama bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum yani yıllar sonra diploma iptal etmek ömrü hayatımda ilk defa denk geldiğim bir şey bu demek oluyor ki hiç kimsenin şu anda hiçbir şeyi Türkiye’de güvencede değil. İkinci olarak da gerçekten insanları birbirine düşürüyorlar bunu bir parti ya da bir kişi olarak düşünmek değil o kadar yürüyorlar ediyorlar falan ama bana boşuna gibi geliyor maalesef
Nötrüm şu an ne desem yanlış anlaşılır yani kendisini sevmem ama eğer gerçekten boş yere girdiyse adalet aramak gerekiyor ben her zaman haklı ve doğru söyleyenin yanındayım
İmamoğlu'nun suçlu olup olmaması yargının kararına göre şekillenebilecek bir sebep, sokaklara çıkan insanların hepsi, "İmamoğlu kesinlikle suçsuz, her şey komplo" düşüncesiyle değil; bir umut, bir yeniliğe dair hayallerin peşine düşmek için kitleleşiyor.
Hükümetin gerek sosyal gerek de eylemsel hareketleri, ideolojilerin subjektif değerlerinde pişerek, bu toplumsal birlikteliklere neden oluyor.
@EskiLamba Ben de herkes adına konuşmadığım için, "hepsi/değil/" gibi sözcükleri kullanarak düşüncemi aktardım. Herkesin kararı ve düşüncesi kendini bağlar, ben kişisel yorumumu bıraktım zaten
Yeniliğe dâir hayâller zor yolla inşaâ edilmek isteniyorsa ve bu ideoloji üzerine kitleleşmek genel olarak demokrasi karşıtlığı olarak gözükür çünkü 2023’te bir seçim sürecinden geçtik. Sayın Erdoğan’ın kendisi cezaevine gireceğini öğrendiğinde verdiği tepki ile sayın İmamoğlu’nun öğrendikten sonra verdiği tepki arasında farklar mevcut. Ülke olarak, tevazu veya saygı gibi faktörlerden ziyâde aksiyon ve eylem gibi durumlara daha çok itibar ettiğimiz için, bunların görünmemesi tuhaf değil. Mahkeme süreçlerinden geçen biri olarak, muhalif hâkimlerin dilekçelerimi sisteme girmediğine ve duruşma zamanı geldiğinde dilekçelerime cevap verilmediğine bile şâhit oldum fakat öfkemi törpüleyerek saygımı bozmadan hareket ettim. Tarafımın da ufak da olsa devlet içi yapılaşmayla mücâdele hâlinde olmasından az çok süreci anlayabilmekteyim.
Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve yaşanan süreç, Türkiye genelinde demokratik hassasiyetleri yeniden gündeme taşıdı. İnsanların tepkilerini meydanlarda dile getirmesi, demokratik hakların bir parçası. Ancak bu tür durumlarda provokasyonlara karşı dikkatli olunması ve barışçıl bir şekilde taleplerin ifade edilmesi önemli.
Atatürk’ün sözleri bu bağlamda çok anlamlı; çözümü başkalarında aramaktansa, eylemleriyle değişim yaratmaya çalışan bireyler olmalıyız. Sen ne düşünüyorsun? 💭✨
Cevap
24Cevap
Akp chp mhp vs. hiç bir partili değilim.
Fakat Ekrem olayını desteklemem için hiç bir gerekçe yok.
İstanbul'da milyonlarca kişinin verisini alan izinsiz kullanan daha yıllar yıllar öncesi bu olaydan davalık olan süreci başlatılan, sonrasında ihalelerde usulsüzlük yapan, borç vb. olaylar vs vs. sicili bir hayli kabarık birinin neyini savunayım?
Bu da moda oldu zaten solcu suçların alasını yapar Atatürk'ün arkasına saklanır.
Sağcı suçların alasını yapar din üzerinden arkasına saklanır.
Yazık gerekten.
Atatürk ve imamoğlu yan yana dahi gelemez. Atatürk gidipte Demirtaş, Ahmet Türk gibilerle işbirliği yapmadı, istiklâl mahkemelerinde saldırdı. Eğer bu insanlar gerçekten Atatürkçü ise, o zaman bu gerçekle yüzleşecek, imamoğlu gibilerine destek vermeyecek.
Rte ile de yan yana gelemez bu arada. İmamoğlu için ne düşünüyorsam, aynısını rte için düşünüyorum.
Astırdı olacak*
Kendisini desteklemiyorum. Yetersiz buluyorum. Cıvık buluyorum. Kapasitesinin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Yanlız hakkinda yapilanlar yanlış. EİO ya gelene kadar akp de o kadar çok go+veren varki yolsuzluktan zindandan çıkmaması gereken. ondan sebep kendisini bu anlamda destekliyorum
Mesele Ekrem İmamoğlu meselesi değil ki artık ondan çıktı.. Öğrenciler sokağa döküldü çünkü 10 yıl sonra onların diplomalarının da iptal edilmeyeceğinin garantisi yok. Emeklisi asgari ücretlisi o konulara girmiyorum bile onların hali ortada zaten. İnsanlar hakları elinden alındığı için adalet istedikleri için çıktılar darbe yapıldı diyorlar ya bu darbe Ekrem İmamoğluna yapılmadı milletin iradesine yapılmadı ama bazı insanlar bunu anlamıyor maalesef
1 tane ilce belediyesi kazanan
Sonra İstanbulu 3 kere kazanan bir adam
Bu adam herseferinde binlerce denetim geçirmiş
Nasil olduysa cb baskan adaylığını açıklamasına 4 gun kala tutuklanmış:)
Yersek :)))
Şunu düşünüyorum
Asrın liderine bunu demeye nasıl cüret edersin?
@SymrnaCityStyle hangisi soyguncu değil? Bu söz kime gitti, kime yakıştı?
Elin pisliği çalacağına bizimki çalsın.
Yorum yapmayacağım bu sözün üzerine.
Aynen. Lafın bittiği yerde ülke. Özetlemiş olduk.
İşte gerçek bir duruş bu'dur 😎.
:) 🙏 adaletten bahsederken nasıl kayırıyorlar dimi işlerine geldikleri gibi.. konu uzasın istemiyorum, uyarı yiyoruz fakat adaletsizliğe karşıyım, kim olursa olsun. Atatürk’ü kullanmalarına da karşıyımm.. halkı kullanmalarına da.
Silmeye ne gerek vardı ki.
Kesinlikle. Bu dediklerine imzamı atarım.
@DedektifMinnie 🙏🌸
@SymrnaCityStyle çünkü polemiğe sokabilirdi o görüş.
Yok be ya.
Açıkçası hiçbiri umrumda değil ilk defa da bu konu hakkında yorum yapıyorum siyasetçielrin sanki çok umrundayiz gibi bazı insanların fanatik olmasını saçma buluyorum
Herkes yetki alana kadar iyi değil mi.. Hep buna kanmadık mı.. Evet şu an destekliyorum ama şunuda unutmuyorum kimi savunduysak ilk o bizi bitirdi.. Şu devletin başına ATATÜRK ten sonra atamın yarısı kadar bir adam gelmedi ki..
Adalet herkese islemeli burada savunulmasi gereken sey imamoglu degildir bunu anlamak lazim önce. Devlete ihanet eden varsa cezasini cekmeli ama maalesef tr de adalet herkese islemiyor ve islemedide bu nettir
Nereden bileyim chp nin sonuna kadar benim partim olarak kalacağını.
Mustafa Kemal Atatürk
Yorumlarda savas cikacak kiz sonra burada da catisma cikar biber gazi sandalye balta vb atamazlar tabi onlar da emoji ve küfür atar dndnnd boyle soru sorma o yuzden
Bir de sana karsit düşüncedekilerin hepsini engelleyip cevaplarini kaldiriyormussun ne gulerim
Saka yaptim kiz ciddiye alam her seyi😀😀
Alma*
Onlar mali çuvallarla götürüyorlar ve inkarda etmiyorlar ben niye onların arkasından gideyim. Zaten bizim isyanımiz hırsızlığa yolsuzluğa karşı değilmiydi?
Yapılması şart... Tayyip bey sert kayaya çarptığını anlamalı...
Şu fotoğraf durumu açıklıyor
Particilik sevmiyorum ancak Mustafa Kemal Atatürk sözü güzel söylemiş.
Sadece siyasetin kötü bedelini halk öder bunu bilirim.
Çok üzülüyorum hukuksuzluk üzerine giden bir ülke 😔
umrumda değil intihar eşlindeyim sadece hayatta kalmam gerek
Kendi partisi kendisini şikayet etmiş soruşturma açmış. Ne meydanı protestosuu. Saçmalık
Destekliyorum, Ayrıca İmamoğlu'na karşı protesto yok sevgi seli var.
Sen cevabı vermişsin yalnız pırasalı rosso mu yapıyorlar orayı anlamadım 😄
Ne ekoyu ne teyo yu günahım kadar sevmem canları olası yere..
Tek diyeceğim şu; "Padişahı yine deviremedik abi, bu kuzular çok cahil..."
Ben Sayın Erdoğan'ı sevmem. Hayatım boyunca da sevmedim ama saygı duymak zorundayım. Ekrem Bey'i destekliyorum.
Halk çok bunaldı ama yorum. yapamam başıma bişey gelmesin
Destekliyorum ama polise karşı yapılan saldırıları kınıyorum ve savunmuyorum.
Artık bu ülkede çalıp çırpının yanına kâr kalmamalı, hesap vermeli
Aklı başında herkes gibi destekliyorum.
Destekliyorum.
Not, şiddete karşıyım.
Ekrem İmamoğlu'nu destekliyorum 🇹🇷
Beni hiçbişry ilgilendirmiyo kendi işime bakarım
Destekliyorum.
Destekliyorum
Muhteşem bir kare ❤️
Desteklemiyorum
Gereksiz
@yalnizbirmemo yazık..