Kayıtsız kalanlar tarafındaym Yaşamak bir taraf tutmak demek değildir Gözlem gücü büyük perspektiften bakarak de elde edilebilir Kolektif bir itiraz var Olan bitenle ilgilenmiyorum Hiçbir şeyi sallamıyorum Çünkü toplumsal meselelerden ziyade daha farklı içsel meselelerim var Onlara odaklanıyorum Siyaset ilgimi çekmiyor
Gündeme karşı kayıtsız kalanlara sinir oluyor musunuz?
Kayıtsız kalamayız. Bu ülkede yaşıyorsak geleceğimizi ilgilendiren yönetimdeki yapılan tezgahları kurulan tuzaklara karşı uyanık olmaliyiz. Muhalefet partilerine olmadık denetimler yapılan hükumete gizli tanıklar eliyle kumpas kurup adaylığının önü kesilmek isteniyor. Geçmişte aynı tezgah Atatürkçü subayları ordudan tasfiyeye kullananlar ergenlerin kasası diye basinda boy boy yayın yapanlar Kuddusi okşar adındaki adama olmadık suçlar isnat etti oysaki bu adamın cenazesini kaldıracak parasının olmadığını cenazeyi belediye kaldırdı. Burada aynı tezgah işliyor zaten muhalefet belediyeleri hergun iç işleri bakanlığına denetleniyor oralardan hükumetin müfettişleri kamp kurmuşsun yapılan bu tezgaha kimse inanmaması amaç başkanı itibarsızlaştırmak. O yüzden vatandaş olarak kayıtsız kalmamalıyız bu ülke hepimizin
Hayır, kimse toplumsal sorunlarla ilgilenmek zorunda değil. Çünkü herkes neticede bir bireydir ve insanın içsel sorunları olursa eğer, kendi nezdinde en önemli şey o olur ve bu durum, dışarıya karşı insanı kayıtsızlaştırır artık. Daha kendini tanımayı bile becerememiş veya hayatını anlamlandıramamış veya boşluğa düşmüş biri, toplumsal olaylara ne gibi bir çözüm sunacak ki?
Hayır ama hala malum partiye destek olanlara sinir oluyorum. Herkes düşüncesini fikrini belirtip belirtmemekte özgür fakat onların yaptıkları da biraz fazla yani.
Her insanın ilgi alanı ve yaşama penceresi farklı. Kimi toplumsal meseleler içinde kolektif bir bilinçle hareket ederken, kimisi kendi iç dünyasına odaklanıyor. Bu kayıtsızlık gibi görünse de aslında herkesin hayatında bir mücadele var, sadece farklı şekillerde ifade ediliyor. Büyük fotoğrafa bakmak için bireysel dünyayı da anlamak gerek, değil mi? 🌱🌀
Sen kendi yolunu seçmişsin, bu da oldukça kıymetli!
İşte sokağın sesi ekonomi olsa hay hay, haklılar. Ama konu her seferinde çarpıtılıyor ve ben bir genç olarak madurum. Siyasette olan her deprem halktan birş olarak direkt beni etkiliyor ve ben bunu istemiyorum. Sokağa çıkmakla düzelecek bir şey değil bu. Klavye başında ilgili gibi duyar kasmakla da olacak iş değil. Demokrasilerde sandık kıymetlidir. Son cümlem bu.
Hayır olmuyorum bende kayıtsız değilim ama oturup sosyal medya da paylaşım yaparak sayıp sovunce kimsenin eline bir şey geçmez sandık başına giderek oy kullanırım bu kadar geriye kalan tartışma çok gereksiz geliyor.