AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Lenin, o sırada emperyalist barbarlığa karşı Osmanlının kazanması taraftarıydı. Bu sayede İngiliz ve Fransız yardımları Rusya'ye gelemeyecekti. Zaten Lenin de Rusya'nın yenilmesini istiyordu. Çünkü Rusya da emperyalist barbarlığın bir taşeronuydu.
Rusya'ya yardım gidecek, bolşevik ihtilali gerçekleşmeyecek ve Rusya savaşa devam edecekti. Her ne kadar Çanakkale cephesinde kazandıysak da savaşı genel olarak kaybettik. Ancak Çanakkale geçilse, Anadolu'nun paylaşımına Çarlık Rusya da dahil olacaktı.
Başta tüm şehitlerimiz sonra Çanakkale başkomutani Enver paşa, 5. Ordu komutanı liman von sanders ve Cevat paşa sayesinde olmadi
Ama olsaydı Türklüğü ve İslâmî Anadolu'dan silmek için herşeyi yaparlardı
Bu diyanetteki o çocukları da hutbelerde filan Atatürk'ü anmıyor genelde. Var mı bir bağlantın?
youtube.com/shorts/7U6woDK-LNI?si=lKX0cEPWi7bdUmAb
Yavuz Bahadıroğlu'nu gördüğüm anda devamına gerek duymam. Boşa harcayacak vaktim yok.
Ogretilenleri ezberlemek yerine ogretilmeyen gerçekleri Bilmek güzeldir , ama sen bilirsin. TURK milletininin zaferi yeniden kutlu olsun
Yunan galip gelse diyenler Yunan olacaktı işte en çok sevdikleri ırk
Başta müstahkem mevki komutanı Cevat Çobanlı Paşamız olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.
5 yil daha erken olacakti olanlar..
Hangi olanlar
Osmanlı imparatorluğu 5 yıl daha erken sonlandırılırdı.
Osmanlı İmparatorluğu Fransız İhtilali ile sonlandı zaten:)
O zaman çanakkale neden bu kadar onemli diye sormazlar mı? Zaten fransiz ihtilalinde sonlanmis bir ulkeyi neden isgal ediyorlar ki?
Fransız ihtilali sadece Osmanlı değil, tüm imparatorlukları bitiren adımı attı. Milliyetçilik akımı imparatorluklara darbe vurdu. Osmanlı'da da Sırpların, Yunanların, balkan devletlerinin ayrılığı imparatorluk kavramını tarihe kaldırdı. 19. yy da Osmanlı'nın anlaşmalarına ve sonuçlarına bak.
Ama işgal neden oldu? Ve ilk demokratik seçimler yapildiktan 3 ay sonrasina kadar sürdü? Yani bize demokrasi getirmek gibi guzel bir sebep için mi olmus oluyor?
Anadolu toprakları zaten hammadde ve pazar arayışında olan emperyalist devletlerin gündeminden hiç düşmedi. Sadece paylaşamadıkları için Osmanlı 20. yya kadar ayakta kaldı. Osmanlı'ya hasta adam diyorlardı. Küçük Kaynarca anlaşmasına bir bak, Osmanlı'nın halini anlarsın. Mevzu kim nereyi alacak oldu yıllarca. Emperyal devletler bu sorunu çözebilse, 1800lerin başında Osmanlı biterdi zaten.
Eve orasina ne suphe.. ama isgal altinda secim yapmamiza falan nasil izin verdiler? Sonucta onlarin sevdigi kukla olan osmanliyi tasfiye eden ve ingilizlere de cok buyuk dusmanliklar yapan yeni bir duzenin seçimiydi bu. Nasil oldu da secimler sorunsuz yapılabildi ve secimden 3 ay sonra isgali tek kursun atmadan sonlandirdilar. Yani Demokrasinin gucü diyebilir miyiz buna?
Vahdettini de anlamak guc kendi soyadini tasiyan kedni babandan kalan ulkeni ne karsiliginda sattin acaba italyada köşk falan almis diyorlar. Eder mi o kadar o köşk. Ülkeyle takas falan manntikli mi? Ben olsam takasa girmem
Sorunsuz mu? Moruk sen Osmanlı tarihini nereden öğrendin bilmiyorum, ama tavsiyem kaynak değiştir.
Ne sorun cikti anlatsana bi? Ama simdi reisin israile cikardigi gibi sorun degil. İngilterenin isgali altindaki bir sehirdeki cikarabilecegi elle tutulur sorunlardan bahsetm mesela yandasi olan vahdettin falan ciksa sandiktan ne bileyim.. anlat bi ornek ben de aydinlanayim