Çanakkale geçilseydi muhtemelen savaşın galibi olacak olan İngilizler ve sair devletler şu uygulamaları yapacaktı..
Kur'an okumayı ve öğretmeyi yasaklayıp bunların ders verildiği yerleri kapatacak, hocaları asacaktı.
En büyük devrimlerin ilk ayağı olan kılık kıyafete ilişip tesettürü kaldıracak erkekleri kadınlaştırcak kadınları da erkekleştirecek bir tarzda giyim kuşam öğretisi telkin edilecekti.
Sarık gibi şeairi islamiye kaldırılıp yerine şapka gibi alemet-i ecnebiye takmak zorunlu olacak ve takmayanlar muhtemelen asılacaktı.
Ezanlar susturulacak veya ezan yerine farklı dil ve söylemlerde lakırdılar ezan yerine okutulacaktı.
Allah Allah diye zikreden tekyelere kilit vurulup camiler ahıra döndürülecekti.
Din ile bağımızın kuvvetli vesilesi kadim geçmişimizle kurduğumuz iletişimimizin vesilesi olan yazı ve harfler değişecek nesil Kur'an okuyamaz hale gelecek 500 yıllık şanlı bir tarih miras bırakan ecdadı ile bağı koparılıp milyonlarca insan bir gecede cahil bırakılacaktı.
Ingilizler sarik falan yasaklamazdi, kendi sistemlerini bizede uygulamazlardi. Herifler kendi sistemini sana uygulayip, onlar gibi gelismeni neden istesinler? Ingilizlerin isgal ettigi Müslüman ülkeleri mesela Seriat ile yönetiliyor örnegin Sudi Arabistan.
Sarik vesaire Atatürk döneminde degil, Osmanlida özellikle 2. Mahmudun batilasma reformlari ile yasaklanmisti. En basta Abdülhamid kara carsaflari hristiyanlara benzedigi icin yasaklamisti.
Kuran okumasi yasaklanmadi, tam tersi gerceklesti, Kuranin Türkceye cevirilmesi ve okuma yazma oraninin artmasi ile Millet ilk defa kuran okuya bildi.
Yemin ederim, hayatimda su Müslümanlar kadar cahil ve kafasi calismayan bir millet görmedim.
Verdigin her nokta yanlis. Kendi cavabimda kismen cevap verdim ama tekrar vereyim.
- Dünyada sosyal gelisim vardir ve tekonolojik gelisim vardir. Akilli telefonlar tekonolojik gelisimdir, Laiklik ise sosyal gelisimdir. Ingilizler seni isgal edipte, senin devletine modern bir sistem yerlestirmezler, isgal ettikleri yerlere yerlestirmediler de. Sadece Türkiye isgal edilmedi, Sudi Arabistan gibi Arap ülkeleride isgal edildi ve onlar mesela hala Seriat ile yönetiliyor. Yani ingilizler bizi isgal etseydi Atatürkün yaptiklarini yapacaklardi iddiasi sacmaliktan ibaret.
- Kuran okumasi hic bir zaman yasaklanmadi. Tam tersi Kuran Türkceye cevirilip, okuma yazma ograni yükseltelip milletin ilk defa kurani okumasi saglanmistir. Osmanlida Türkce kuran yoktu. (Alfabe ile dil farkini cevap yazmadan önce lütfen gözden gecirin)
- Bati tarzi kiyafet reformlari Atatürk döneminde degil, Osmanli'da ikinci Mahmud döneminde baslayip, Atatürk döneminde devam etmistir. Erkeklerin kadinlastirilmasi, kadinlarin erkeklestirilmeside yeni bir uydurma sanirim, ilk defa duyuyorum, güzel mis asasasasas
- Ezan yasaklanmadi, Türkce okundu. Bize farkli dil olan Arapcadir, bugün farkli dilde okunuyor, Atatürk döneminde kendi dilimizde okunuyordu, olmasi gerektigi gibi.
- Camiler ahira cevirilmedi. Ahir olarak kullanilan Camilerin fotolarini bize gösterip Cumhurriyet döneminde bu oldu diye iddia ettiler sadece. O Camilerin ne zamanda beri ahir olarak kullanildigi belli degil. Ahir olarak kullananda zaten köylü halki, devlet ile alakasi en basta ne o ayri konu.
- Cumhurriyet döneminde Tarih ile iliskimiz kesilmedi tam tersi Türk Tarihini arastirmak ve korumak icin Osmanlida yapilmayan ilk yatirim yapildi. Yahu tüm servetini Türk Tarih Kurumuna ve Türk Dil Kurumuna birakan Atatürke atilan sacma iftiralara bak. Yahu Cumhurriyet kurulmadan önce Osmanlida kim Türk tarihini arastiriyordu, hangi devlet kurumu Türk tarihi ile ilgileniyordu biz söyler misiniz bana?
- Bir gecede cahil kaldigimizda en güzel palavralardan biri. Ülkede okuma yazma bilme orani 5% ile 10% arasindadi. Okuma yazma bilenlerde okullarda yabanci ders olarak Fransizca aldiklari icin latin alfabesini zaten biliyordu. Kardesim Osmanlida Anadolu halki okuma yazma biliyordu mu ki bir gecede cahil kalsinlar?
Soruda her sey yanlis yani, sacma sapan iddialardan ve tarihsel celiskilerden ibaret.
Çanakkale savaşı ile İngilizler, Fransızlar ve yanılmıyorsam Ruslar boğazları zapt etmek konusunda kararlıydılar. Savaşın amacının bu olduğunu okumuştum.
Yorumun neden siliniyor, neden gerceklerden bukadar korkuyorsunuz Müslümanlar? Tekrar ediyorum, Soruda gecenler Tarihsel yanlislar ve sacmaliklardn ibarettir.
Verdigin her nokta yanlis. Kendi cavabimda kismen cevap verdim ama tekrar vereyim.
- Dünyada sosyal gelisim vardir ve tekonolojik gelisim vardir. Akilli telefonlar tekonolojik gelisimdir, Laiklik ise sosyal gelisimdir. Ingilizler seni isgal edipte, senin devletine modern bir sistem yerlestirmezler, isgal ettikleri yerlere yerlestirmediler de. Sadece Türkiye isgal edilmedi, Sudi Arabistan gibi Arap ülkeleride isgal edildi ve onlar mesela hala Seriat ile yönetiliyor. Yani ingilizler bizi isgal etseydi Atatürkün yaptiklarini yapacaklardi iddiasi sacmaliktan ibaret.
- Kuran okumasi hic bir zaman yasaklanmadi. Tam tersi Kuran Türkceye cevirilip, okuma yazma ograni yükseltelip milletin ilk defa kurani okumasi saglanmistir. Osmanlida Türkce kuran yoktu. (Alfabe ile dil farkini cevap yazmadan önce lütfen gözden gecirin)
- Bati tarzi kiyafet reformlari Atatürk döneminde degil, Osmanli'da ikinci Mahmud döneminde baslayip, Atatürk döneminde devam etmistir. Erkeklerin kadinlastirilmasi, kadinlarin erkeklestirilmeside yeni bir uydurma sanirim, ilk defa duyuyorum, güzel mis asasasasas
- Ezan yasaklanmadi, Türkce okundu. Bize farkli dil olan Arapcadir, bugün farkli dilde okunuyor, Atatürk döneminde kendi dilimizde okunuyordu, olmasi gerektigi gibi.
- Camiler ahira cevirilmedi. Ahir olarak kullanilan Camilerin fotolarini bize gösterip Cumhurriyet döneminde bu oldu diye iddia ettiler sadece. O Camilerin ne zamanda beri ahir olarak kullanildigi belli degil. Ahir olarak kullananda zaten köylü halki, devlet ile alakasi en basta ne o ayri konu.
- Cumhurriyet döneminde Tarih ile iliskimiz kesilmedi tam tersi Türk Tarihini arastirmak ve korumak icin Osmanlida yapilmayan ilk yatirim yapildi. Yahu tüm servetini Türk Tarih Kurumuna ve Türk Dil Kurumuna birakan Atatürke atilan sacma iftiralara bak. Yahu Cumhurriyet kurulmadan önce Osmanlida kim Türk tarihini arastiriyordu, hangi devlet kurumu Türk tarihi ile ilgileniyordu biz söyler misiniz bana?
- Bir gecede cahil kaldigimizda en güzel palavralardan biri. Ülkede okuma yazma bilme orani 5% ile 10% arasindadi. Okuma yazma bilenlerde okullarda yabanci ders olarak Fransizca aldiklari icin latin alfabesini zaten biliyordu. Kardesim Osmanlida Anadolu halki okuma yazma biliyordu mu ki bir gecede cahil kalsinlar?
Soruda her sey yanlis yani, sacma sapan iddialardan ve tarihsel celiskilerden ibaret.
Ingilizler tr kiyilarinda bi suru ev alip yerlestiler, yerel pazarlari bile var. Sence ingiliz somurgesi olsak kndi vatandasini koyu durumda olsun ister mi ingiltere? hic sanmiyorum yani
Bogazi kendi kontrol altina alirlardi ve Anadoluyu pakistan olmaya birakirlardi. Ingilizler senin ülkene yatirim yapmazlardi gelismenede izin vermezlerdi.
Ingilizler Afrikayida isgal etti mesela. Dünyanin en zengin cografyasi olmasi gerektigine ragmen en fakiri, aynen bu sömürü nedenile.
İngilizler işgal etmeden önce dünyaya hükmeden bir devlettik. Öncesi buyleyken sinrasinda neden Pakistan oluyormuşuz? Hem pskistanin bu hale gelmesinde de Amerika sebep oldu. Taliban diye bir urgur kurdu ve orayı sümürge haline getirdim. Gerçi bu bunları benden dafa iyi bilmen lazım.
Osmanlinin bir seyi hüküm ettigi zaman 17. yüzyilda bitmisti kardesim. Osmanli isgal edildiginde coktan bir seyi hüküm etmiyorduk artik.
Size Osmanli denildiginde akliniza sadece Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim geliyor, Osmanlinin son 200 senesi sürünmek ve batmak ile gectigini unutuyorsunuz.
@besiktas256 yazdıkların hiç mantıklı değil. Sen olayın iç yüzünü bilmediğin için kendi açından yorumlamışsın. Kur'an'ı Türkçeleştirmenin en büyük sebebi bazı eski paşalar ve dinsizler "Kur'an'ı Türkçeleştirin ki cahil dindarlar lüzumsuz tekraratından ne (haşa) mal olduğunu öğrensinler" diye Türkçeleştirdiler. Tabi sondiki nesil derin tarihi incelemedikleri için yapay tarihe bakarak kendince bir şeyler öğrendiklerini sanıyorlar. Yakında gerçek tarih tüm gerçekleriyle ortaya çıkacak elbet ve o zaman bazı gerçekleri nefislerinize inandırmanın çok zor olacak.
Kusura bakma ama senin yazdiklarin mantikli degil.
Bir kisi kurani kendi dilinde okuyup, ögrenirse nasil daha cahillesir? Kuran cahili kurani okumayip bilmeyene denir onu okuyana degil.
Tarihin yalan oldugu, Tarih isine yaramayan ve Atatürkü karalamaya calisan Islamci yobazlarin uydurmasindan ibarettir. Bu sacmaliklara inananlarda cahilerin önde gidenidir.
Cahillerle münakaşam buaraya kadar, istediğiniz yazmakta serbestsiniz. İnanamak ve inanmamak kişilerin tercihlerine kalmış. Cennet iyileri istediği gibi cehennem de inkarcıları ister.
Tarih bir bilim dalidir, burada inanc yoktur. Tarih belgeler ve kanitlar ile yapilir inanc ile degil. Bu yüzden resmi Tarih yalan aciklamasi sacmaliktan ibarettir ve sadece cahil kafasi calismayanlari kandirmak icindir.