Muaviye'yi ve Yezid'i seviyor musunuz?

Bugün Cemel Savaşı, Sıffin Savaşı, Kerbela savaşı gibi olayları okudum ve istemsizce üzüldüm aynı zamanda öfkelendim. Üzerinden 1500 yıl geçmesine rağmen Hazreti Aişe'ye, Muaviye'ye, Yezid'e ve onların taraftarlarına öfkelendim. Hazreti Aişe hakkında hiçbir şey söyleyemem hesabı Allah'a ait yine saygı duyarım. Yezid'i seven çok kimse görmedim ama genelde Müslümanlar Muaviye'yi seviyor. Neyini sevdiklerini de anlayamadım pek saltanat uğruna Hazreti Ali'ye karşı savaşmasını mı, Hazreti Ali halifeyken ona baş kaldırıp kendi halifeliğini ilan etmesini mi (ki Resulullah böyle yapan kişilerin öldürülmesini emretmişti) Hazreti Hasan ile yaptığı anlaşmayı bozmasını mı. Şii asla değilim Selefi-Sünniyim. Şiiler zaten çok abartıyor ve yas günü falan diye bidatlar yapıyorlar ayrıca suçu olmayan Ebubekir (ra) Ömer (ra) Osman (ra) falan da tekfir ediyorlar, bu çok yanlış. Bunu bir iman meselesi haline getirmem ama ben şahsen Muaviye veya Yezid'i sevemem. Emevileri de sevmem. Seveni de garipserim.

Muaviyeyi ve Yezidi seviyor musunuz?

Hazreti Sefine'ye: "Emeviler, hilafetin kendilerinde (devam ettiğini) zannederler" denmişti, şu cevabı verdi: "Beni'z-Zerka yalan söylüyor. Onlar krallardır, hem de en kötü krallar."
📗[Kütüb-i Sitte]

Muaviye'yi ve Yezid'i seviyor musunuz?