Anlamak cidden zor ya erkek sevgili yapınca babasının oğlu diyen adam kızı sevgili bulunca küplere binmesi hiç adil değil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Sen cok mu farklisin sanki? Sevdiği var diye erkek arkadasina hakaretler savurip terk etmez misin? Neden biraz laik olup acik goruslu olup insanlarinserbest birakmiyorsunuz anlamiyorum.
Şeriatla, yönetilen birçok ülkede kadınlar daha fazla hak kaybına uğruyor ve ciddi kısıtlamalarla karşılaşıyor. Örneğin: • Kadınların eğitim ve çalışma hakları kısıtlanabiliyor. Bazı şeriatla yönetilen ülkelerde kadınların belirli mesleklerde çalışması ya da eğitim alması yasaklanabiliyor. • Giyim ve yaşam tarzı zorunlulukları getiriliyor. Kadınların belirli kıyafetleri giymesi zorunlu tutulabiliyor ve kurallara uymayanlar cezalandırılabiliyor. • Boşanma ve miras gibi konularda erkeklere daha fazla hak tanınabiliyor. Örneğin, bazı şeriat sistemlerinde bir erkeğin tek taraflı olarak boşanma hakkı varken, kadınlar için bu süreç çok daha zor olabiliyor. • Kadına yönelik şiddet ve baskılar toplumsal olarak daha fazla tolere edilebiliyor. Bazı durumlarda namus cinayetleri, aile içi şiddet gibi olaylar hukuki olarak yeterince cezalandırılmayabiliyor.
Yani şeriat olsaydı bu kadar özgür olamazdınız, laiklikle alakası yok bu konunun, laikliğe çamur atmayın.
1. Zaten ilk emir oku emri, okumak dinde var zaten 2. Giyimden kastın nedir 3. Miras konusu erkege 1 kadina yarimdir. Dinde bu sekilde cunku kadina kocasida calistigi icin yeterli ve adetli bi durum 4. Kadina yönelik siddeti dinde bana ayet olarak gosterebilir misin acaba. Namus cinayeti nerde cezalandirilmamis ki bunun hukmu idamdir.
Tarihimize bakarsan osmanli doneminde tecavuz oranlarina bak bi istersen. Seriattan bu kadar korkmayin. Laiklige camur atacak birsey demedim. Seriat Allah'ın hükmüdür. Yazacak cok sey varda yazmiyorum. Buarada seriatla gercekten hukum suren osmanliydi Şu an diger ulkuler seriat adina sacma sapan kurallar koyuyor. Seriat kimsenin özgürlüğüne engel koymaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Ne alaka laiklikle bir manyağın yaptığını tüm Türkiye ye neden maal ediyosun?
Seriat olsa bunlar olmax
Anlamak cidden zor ya erkek sevgili yapınca babasının oğlu diyen adam kızı sevgili bulunca küplere binmesi hiç adil değil
Sen cok mu farklisin sanki? Sevdiği var diye erkek arkadasina hakaretler savurip terk etmez misin? Neden biraz laik olup acik goruslu olup insanlarinserbest birakmiyorsunuz anlamiyorum.
Idam olsaydi bu kadar cinayetler ve tecavuzler olmazdi
Laik türkiyeyle ne alakası var?
Seriat olsa bunlar olmaz
Sen sorduğun soruyla çelişiyorsun.
Eğer şeriat olsaydı emin ol o baba boğmakla kalmayıp, parça parça kızı doğrardı.
Seriati cok yanlış biliyorsun seriat senin bu dedigin degil ki
Şeriatla, yönetilen birçok ülkede kadınlar daha fazla hak kaybına uğruyor ve ciddi kısıtlamalarla karşılaşıyor. Örneğin:
• Kadınların eğitim ve çalışma hakları kısıtlanabiliyor. Bazı şeriatla yönetilen ülkelerde kadınların belirli mesleklerde çalışması ya da eğitim alması yasaklanabiliyor.
• Giyim ve yaşam tarzı zorunlulukları getiriliyor. Kadınların belirli kıyafetleri giymesi zorunlu tutulabiliyor ve kurallara uymayanlar cezalandırılabiliyor.
• Boşanma ve miras gibi konularda erkeklere daha fazla hak tanınabiliyor. Örneğin, bazı şeriat sistemlerinde bir erkeğin tek taraflı olarak boşanma hakkı varken, kadınlar için bu süreç çok daha zor olabiliyor.
• Kadına yönelik şiddet ve baskılar toplumsal olarak daha fazla tolere edilebiliyor. Bazı durumlarda namus cinayetleri, aile içi şiddet gibi olaylar hukuki olarak yeterince cezalandırılmayabiliyor.
Yani şeriat olsaydı bu kadar özgür olamazdınız, laiklikle alakası yok bu konunun, laikliğe çamur atmayın.
1. Zaten ilk emir oku emri, okumak dinde var zaten
2. Giyimden kastın nedir
3. Miras konusu erkege 1 kadina yarimdir. Dinde bu sekilde cunku kadina kocasida calistigi icin yeterli ve adetli bi durum
4. Kadina yönelik siddeti dinde bana ayet olarak gosterebilir misin acaba. Namus cinayeti nerde cezalandirilmamis ki bunun hukmu idamdir.
Tarihimize bakarsan osmanli doneminde tecavuz oranlarina bak bi istersen. Seriattan bu kadar korkmayin. Laiklige camur atacak birsey demedim. Seriat Allah'ın hükmüdür. Yazacak cok sey varda yazmiyorum. Buarada seriatla gercekten hukum suren osmanliydi Şu an diger ulkuler seriat adina sacma sapan kurallar koyuyor. Seriat kimsenin özgürlüğüne engel koymaz
Ulan Osmanlı şeriatla yönetildi diyor millete bilgi veriyor bir de vsfsgs
Tamam
Haber okumuyorum burası duyuruyor
Herkes baba olmamalı