Bakanlıktan valiliklere iletildi: Belediyelere sahipsiz köpek başına para cezası uygulanacak. Belediyelerin köpekleri hemen toplamaları gerektiği bildirilirken, belediyelere köpek başı 71 bin TL ceza uygulanacağı ifade edildi.
Çok karşılaştım ya köpeğim ile iç içe büyüdüm ne kadar eğitimli de olsa tek bir huyunu bırakmıyor arkadaşlar diger tüm köpekler böyledir, tahrik edilmedikleri sürece asla saldırmazlar ve kacmadiginiz sürece ısırmazlar bu dediğimi kurye arkadaşlar çok iyi bilir köpek kendisinden korkan şeyi cansız bir cisim sanar insanı motor veya araba sanar bu yüzden saldırma gereksinimi duyar kendinde ancak kendinden korkulmayinca itaat ve geriçekilme duyguları çok daha ağır basar ve havlayarak bir adım atar karşılık almazsa geri çekilir insan hareket ederse tekrardan havlayarak ileri atlar sonra tepki alınca daha çok geri çekilir bahsettiğim tepki de el falan kaldırmak değil ki bu yapacağınız en son hata olur arkadaşlar bunu yapınca köpek hemen kendisini koruma moduna alır ve insan da olsanız sizi tehdit olarak algılar zaten sonrasında da yolunuz açık olsun. Arkadaşlar bir köpek size saldırmaya kalktığında kaçmayın istediğiniz kadar koşun 30 km hıza kadar koşabiliyorlar kaçamazsın el kaldırmayın tehdit olarak algılar sizi sakin olmaya çalışın üzerinize atlarsa zaten kendinizi korumanız gerekecek boyun tarafından tutup çekin veya kolunuzu ağzına sokun ve var gücünüz ile ittirin 10 senedir benimle birlikte büyümüş olan saf kan kangal ile yaşıyorum çok köpeğin saldırısına uğradım bildiklerimi de kendimce anlatmaya çalıştım.
@Salisili1 Doyursaydınız da öldürmeselerdi. Bu memlekette hergün onlarca cocuk katlediliyor. Daha bir gün bir Anne (!) 3 cocugunun bileklerini keserek katletti. Hadi toplayın telef edin insan ırkını!!!
Belediyelerin barınağımı var? Olan belediyeleri de görüyoruz. Artık içim almıyor. Insanın elinde imkan varken bir canı heba etmesi korkunç. Sokak köpekleri saldırıyor diyenler, karnı tok olan hayvan saldırmaz! Bir mahalle 10 köpeği doyuramıyorsa yazık!! Bu anlamda veterinerlerde çıkarcı, kısırlaştırma ücreti 4.500 tl. Asağı kesinlikle inmezler, insanlar da çıkarcı. Yazın aldığım polikarbon kulübe fiyatı mevsim kış olunca 2 katına çıkmış. Kısırlaştırmaya destek verilmedigi surece bu cabalar boş. Devlet yardım etmez ama kendi halinde olan derneklerden yuzde 20 vergisini de almayı bilir. Gercekten çok yazık
Elbetteki oluyor ancak hiçbiri saldırgan değil. Belediye bu durumu mümkün olduğunca kontrol altında tutmaya çalışıyor. Köpeğin saldırgan olmadığına emin olduktan sonra dışarıya bırakıyor. Biz de uyutma yok.
Sabah erken saatte ve kalabalık olmayan tenha yerlerden geçmeyenler ile gece yine benzer durumda olup köpeklerle uğraşmayan rezidans çocuklarına bu uygulama saçma gelebilir. Birçok kez sokak köpekleri etrafımı sarmış, bir kaç kere de saldırıya uğramış biri olarak bu cezayı yeterli bulmuyorum. Köpek başı belediyelere 300 bin ceza kesilmesi daha mantıklı olurdu.
Yeter artık köpeklerin toplanmasının vakti geldi bu toplanmamasını isteyenler cahil insanlar empati kuramayan insanlar o köpekler motor üstündeyken kendine saldırsa veya küçük çocuğuna saldırmadığı için boş konuşan insanlar acilen umarım en yakın zamanda toplanırlar
asıl empatisi olmayan dünyayı kendinin sanan bencil egoist varlıklar sizin gibi hiç bi insan sizi bıçaklamadığı için herhalde ama denk gelir yakında o zamanda insanları savuncak mısınız bakalım
Kardeşim ben sana katiller dışarıda dolaşsın mı diyorum sen ne yiyor ne içiyorsun kafan basmıyor senin heralde kendini köpekle kıyaslayacak kadar düşmüşsün sana cevap yazarak götürdüğüm dakikalar bile boşa
Hayatım sen haklısın kadınlarla tartışmaya girilmez vallaha telefon başında başım ağrıdı bide yüz yüze olsak düşünemiyorum sevgilin falan varsa Allah kolaylık versin birde rahmet eyler
iyi yapmıs eğer belediyeler toplamazsa ben bizim mahalledekiler için kendimce kalıcı bir çözüm bulacağım yeter artık sürekli bi saldırı var kaç çocugu yaraladilar belediyeyi arıyoruz 2 saat sonra gelip köpek nerde/biz onu mu arıycaz/siz yakalasaydınız keske/kuduz aşısı olun mutlaka deyip akıl verip gidiyorlar
Bizde her beledıyeye halk olarak kayyum atayalım.. İşe gitmeden maaş alan, adam kayıran , torpılle ise alınan, saçma sapan ıhalelerle zengin olan kaç kışı çalışıyor bir bakalım.. Kendi kurumları leş aldıkları kararlar ondan daha leş
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Sokak hayvanları Tr deki gündemi değiştirmek için kullanılan bir yöntem sokak kopekleri icin cok basarili bir algı operasyonu duzenlediler ve gayette basarili oldular ayrica boylelikle ulkedeki onlarca sorunun ustunude bu sekilde ortebiliyorlar. insanlari katiller, tecavuzculer, hirsizlar, dolandiricilar, bebek katilleri bu kadar rahatsiz etmezken sokak kopekleri rahatsiz ediyor gibi bi algı olustu ayrica kaybedilen belediyelerdende bu sekilde intikam falan aliniyor, bu hayvanlar yillar once kisirlastirlsaydı sorun bu kadar buyumeyecekti zaten hicbir belediye gerekeni yapmadı Şu an ise hayvanları katlediyorlar bu ulkenin basina ne geliyorsada sonuna kadar hak ediyor depremmis selmis yanginmis daha beterlerini yasasinlar bu hayvanlarin ahı bu ulkenin sonunu getirecek
Çıldırmak üzereyim... Ülkede başka sorun yokmuş gibi tek dertleri bu yavrucaklar oldu.. Rabbim sorsun şu dilsiz canların hesabını. Canlarını onlar gibi versinler inşallah
@Salisili kaç çocuk tecavüze uğradı, kaç çocuk öldürüldü.. Kaç çocuk köpeğe kediye işkence yaptı... Hadi onları da toplayin öldürün o zaman. Çok konuşma herkes çocuğuna sahip çıksın
siz daha insan davranışını çözememişsiniz ve hayvanlardan insanlık bekliyorsunuz o hayvanlar aç susuz sıcakta soğukta itilmiş kakılmış şiddette tecavüze işkenceye maruz kalmış sonra o hayvan niye saldırdı bi sorgula bakalım kendini
ona bakarsak insanda insana zarar veriyor doğa böyledir olay burada büyük küçük köpek değil ne alaka şimdi neyi savundun nasıl savundun ne saçma bi argüman bu
Olmaz mı her sabah işe giderken onlarcasıyla karşılaşıyorum. Ben neyse de servis bekleyen çocuklara üzülüyorum korka korka gidiyorlar hep durağa. Karar doğru bence.
sokak köpeklerinin uyutulmasına karşıyım ama onun haricinde farklı çözüm bulunmalı. kısırlaştırıp barinaklarda güzel bir bakım vermek çokta zor olmamalı
bu arada sokak köpekleri yeni saldırmıyor. bu haber üzerinden hayvan dusmanlari saldiriya geçmiş. cocuklara saldiriyor diye içiniz gidiyor ama hayvanlar ölürken gitmiyor. sizin cocugunuz o hayvanlarin yerinde olsa ne yaparlardı acaba. insanlar kadar acimasiz birileri yok. millet birbirini katlediyor ceza verilmiyor hayvanlar yapınca öldürün diyorlar. köpek sorunu bitince yine görecegimiz haberler "eşini oldürdü, babasi cocugunu oldürdü" falan . hayvanlara gücü yetiyor ama çocukları oldurenlere gücü yetmiyor kimsenin
evimde köpek besliyorum o ayrı ama sokak köpeklerine bir çözüm bulunmalı 2 defa durduk yere hiç bir şey de bir şey yokken dev cüsseli köpekler saldırdı hayvan sevgisini de abartıp suyunu çıkardık hayvan sevgisi insan sevgisinden üstün olamaz köpek insanı ısırıyor parçalıyor öldürüyor kimsenin gıkı çıkmıyor köpeğe hoşt desen bütün hayvan severler ayaklanıyor evimde köpeğim olmasına rağmen bunu söylüyorum kesinlikle toplatılmalı
Bir tane köpek var sıkça gördüğüm. Kuğul takılıyor. Küpeside var😄
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
hukumet diyor ki sokakta kopek olmaz. sokak kopegi diye bir sey yoktur alip barinakta bakacaksiniz. kisirlastircaksiniz. buna da butce ayirmalari lazim. hayvanseverlerde bagis yapsin aglamasin... köylerde evcil hayvanlarindan kopek salanlar falan agir para cezalarina carptirilsin.. bir kopek bir dogurmya kac tane doguruyor.. millet saldikca belediye bunlari kisirlastirmadikca bu olay buyur gider. bana kalsa avrupadaki gibi sahiplenilmeuen hayvanlar gaz odasinda uyutulmali.
1
4 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
ben köpekler yuzunden bisiklet suremez oldum. bir keresinde pusuya yatmis kopek ben bisikletle giderken firladi aniden. ölümcül denecek kaza atlattim. sansa yasiyoruz. yolumda yuruyerek giderken komsu kopegi bacagimi isirdi..
Eyvah! Kardeşimi artık tek başına markete gönderemeyeceğim...👀
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Belki bu yasaklarla Türkiye Hindistan olma yolundan döner Hindistanda ineğe tapıyorlar dokunulmazlığı var ineklerin Türkiyede de köpeğe tapıyorlar dokunulmazlığı var sanki köpeklerin 🙄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bizim burada çok fazla var maalesef ve sokağa çıkmaya korkuyorum kendi halinde olanlar neyse ama bazısı insanın üstüne yürüyor hatta kovalıyor kaç kere kovaladilar beni de
kes pc evladı bağlı köpeğe taş atan köpek bıçaklayan uyuyan köpeğe şişe fırlatan yavru köpeğin kulağını kesen kedi evlerini ateşe veren daha bugün hem de
@Tuhafİnsanlar canımsın ulan yoldan geçen çocukları öldürdü sokak köpekleri utanmaz nasıl savunuyorsun inşallah senin de çocuğunu yerler de aklın başına gelir
belediye başkanlarına kesmek lazım. kimin parasını kime verecekler. belediye başkanları yapamadıkları vaatlerin neticesini maddi olarak da hissetmeleri lazım.
@paşamdapaşam kusura bakın da sokak hayvanlarının saldırgan olanlarını sevm i y o r u m insan gördü mü peşine düşüyorlar kaçsan bi dert kacmasan ayrı sizin gibileri yüzünden çocuk oldü kadınlar adamlar parçalandı onlara da böyle alaylı bir şekilde vahh yazikkk mi dediniz
10 yaşında çocuk yavru köpeğin kulağını makasla kesiyor 14 yaşında çocuk köpeği bıçaklayıp öldürüyor sürüyle çocuk köpeğe taş atıp kovalıyor o çocuklarda çok masum değil
@Tuhafİnsanlar yani ococuk bu dediklerinin hicbirini yapmadı oldü iyi oldu diyorsun uyutulsun en iyisi hatta sizi de uyutsunlar yanında hayvana işkence edeni de uytsunlar topluca kurtulalım kötülerden