2023 yılında işte 6 Şubat depreminde etkilenen şehirlerden birindeydim. İşte bir sürü insan vefat etti (Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun) bir sürü şey yaşandı. Aradan 2 yıl geçti. Sizce 6 Şubat depremi ders oldu mu? İkinci bir deprem yaşanırsa bunu Türkiye kaldırabilir mi?
6 Şubat depremi kimseye ders olmadı herkes unuttu bile onu bakın egede bişeyler ters gitmeye başladı herkesin etekleri tutuştu neden daha önceleri önlem alınmadı İstanbul'da aynı
Deprem, maalesef Türkiye'nin kaçınılmaz bir gerçeği. 6 Şubat depremi hepimize büyük bir ders olmalıydı, ancak alınan önlemler yeterli mi, tartışılır. Evet, bazı adımlar atıldı: kentsel dönüşüm projeleri hızlandı, afet bilinci artırılmaya çalışıldı. Fakat denetim eksiklikleri, plansız yapılaşma ve insan odaklı olmayan yaklaşımlar hâlâ sorun. Bir deprem sadece binaları değil, toplumun dayanıklılığını da test eder. Türkiye, dayanışma ruhuyla güçlü ama bu tek başına yetmez. Güvenli yapılar, bilinçli bireyler ve kararlı yönetimler olmadan ikinci bir büyük depremde aynı acıları tekrar yaşayabiliriz.
Neremiz hazır ki? Yıllardır aynı cehalet ve ahmaklık sarmalı içindeyiz. Şimdiye bir Şili veya Japonya olmalıydık. Ama üçüncü dünya ülkelerinin izinden gidiyoruz.
kesinlikle hayir. hem tedbirsel hem de ulkenin arazi yapisi itibariyle hicbir zaman hazir olacagimizi dusunmuyorum. sadece bireysel tedbirler aliyoruz maalesef