Kılıç çeken, Atatürkçü teğmenler ihraç edildi. "Korsan mezuniyet gösterisi" diye ifade ediliyor.
İktidar, Atatürkçü her gösteriden korkuyor mu? Siz ne düşünüyosunuz?
Kılıç çeken, Atatürkçü teğmenler ihraç edildi. "Korsan mezuniyet gösterisi" diye ifade ediliyor.
İktidar, Atatürkçü her gösteriden korkuyor mu? Siz ne düşünüyosunuz?
acikcasi hukuki ya da askeri anlamda bir fikrim yok bu yuzden yanlis yorum yapmaktan cekiniyorum ama o kiliclar tam olarak ne icin cekildi.. ataturk'un adini her yerde zikrediyoruz, zikretmekten gurur duyuyorum, her turlu resmi torene istiklal marsi + saygi toreniyle basliyoruz, okudugum lisede her milli bayram kapanisi İzmir marsi'yla yapilirdi. ama askeriyenin farkli bir duzeni yok mu? simdi soyle dusunuyorum, avukatlik ruhsati alirken yemin ediyoruz ve yemini nasil edecegimiz belli, araya Ataturk de olsa Allah da olsa baska kelime katmamaliyim. cunku yeminin usulu belli. bu meselede de boyle dusunuyorum. meslekten ihrac cok ucuk bir mueyyide bana gore elbette ama sanki ataturk dahi olsa askeri bir grubun kiliclarini kaldirarak "...'nin askerleriyiz" demesi bana tedirgin edici geliyor
Bir grup teğmen cıkıp reisin askerleriyiz dese kabul edilebilir mi? Bu da aynı hesap. Bastan yapmamalari gerektigi belirtilmks diyirlar eger oyleyse askerde disiplinsizlik kabul edilemez. Ama yasaklanmamissa idare edilebilirdi. Cunku osmanlıyı yenip mevcut düzeni kuran kisiiye biad edilmesi bizim ûlkenin durumundaki ülkelerde gayet normaldir. Baskı ve duzen zorla fevam ettirilmezse bir süre sonra yerli halk tekrar ülkesini kazanmak isteyebilir. Ki bu da mevcut ýonetim dahil hicbir yönetimin isine gelmez.
İyi de cumhuriyeti kuran Aratürk'ün askeriyiz, demek iktidara tehdit mi oluyor? Reis dediğin ülkemmi kurdu?
İktidara neden tehdit olsun ki iktidar rolü geregi halkın bir kesimini uyutmak icin numara yapıyor sadece. Atatürkten sonra bu ülkede en çok Atatürkün izinden giden kişi bizzat reistir. Bu milletr yaptiklari gozönune alindiginda bence Atatürk açık ara birinci. ama hemen arkasindar. Reis geliyor. Tabiki bu millete yaptiklari Atatürkün 100 de 1'i bile degil ama ondan sonra arada kimse yok reis var. Aldığı gorevi layıkıyla yerine getiriyor malum hepimiz yasiyoruz.
Reis ne yaptı? Var mı somut bir şey?
Ülkenin hali ortada degil mi? Daha somit örnek mi var?
Ülkenin hali ortada. Çöpten yemek toplayanlardan tut, ülkede maaş alanların %60ının asgari ücret oluşundan, dolat bağımlısı bir ekonomi olmasından. Eğilim de kültürle yerin dibinde olmamız?
Evet işte. Bunlardan somut bir örnek mi var? Tabi yazdiklarin kucucuk bir kısım ama somut durumu bildigin ortada.
Eee bu iyi bişiy mi?
Ben iyi bisey yapti dedigimi. hatirlamiyorum. farkli bir bakis acisiyla tekrar okursan taslar yerine oturacaktır 🙂
Cevap
3Cevap
Resmiyette kaldırılan bir şey askeri disipline uymuyor. Ha kamera önünde olmasaydı muhtemelen görmezden gelinirdi. Hatta Tayip bile görmesden geldi ama haktan gelen tepki üzerine tavrı değişti
fetöş hiçte temizlenmemiş kadrolardan bariz belli oluyor
Senin gibi düşünmediğimiz kesin ünlü biyik jeolog
İyi yapmışlar.
Neden?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?