Peygamber neden Mekke'den Medine'ye hicret etti? Mekke'de müşrikler tarafından zulüm gördüğü için. Filistinliler de zulüm görüyor ama ısrarla başka ülkeye göç etmiyor BURASI BİZİM TOPRAĞIMIZ GİTMEYİZ havasına falan giriyorlar ve öldürülüyorlar. Bu yanlış ve günah. Neden göç etmiyorlar? Zulüm gördüğün yerden başka yere hicret etmek farzdır.

(Nisa:97) Doğrusu, kendilerine haksızlık eden kimselere, melekler canlarını alırken: "Neden bu durumdaydınız?" derler. Onlar: "Biz yeryüzünde zulüm gören, güçsüz kimselerdik" derler. Melekler: "Allah'ın arzı geniş değil miydi, hicret etseydiniz ya!" derler. İşte bunların yeri Cehennemdir. Orası ne kötü bir yerdir.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Çünkü bu dinsel bir olay değil, ulusal bir micadele. Bir inaanın ğlkesini işgâl edersen, karlıdaki de direnir. Daha doğal bir şey yok
Bence Mescidi Aksa'yı Yahudi'lere bırakmamak için hicret etmiyorlar.
Ama bu doğru değil. Peygamber KABE'yi Mekkeli müşriklere bırakıp Medine'ye hicret etmişti.
Ama bildiğim kadarıyla Kabe Mekke'li müşrikler için de kutsal bir değere sahipmiş, hatta yanılmıyorsam kabenin içine putlar falan yerleştiriyorlarmış.
Mescidi Aksa da Yahudiler için kutsal bir değere sahip
Yani?
Yahudi'ler için değil, ama yanlış bilmiyorsam Mekke'li putperestler için de kutsal bir değere sahipmiş. Dediğim gibi kabenin içine putlar falan yerleştirmişler.
onlari alacak tek yer var o da turkiye.. yakin komsulari bile almiyor. cunku tek saf yerine konulan bizim ulke.
Komşuları almıyorsa orasını bilemem. Ben diğer ülkeler Filistinlileri kabul ediyor diye düşünerek böyle söyledim.
Niye Türkiye saf oluyor?
Türkiye'nin sınırları çizilmeden önce Türkiye'deki bir çok il halep sancağına bağlıydı.
Sınırlar bu gün Halep'te olsaydı ne diyecektin merak ettim.
@King_005 kes ln bos yapma soru olsun diye soru sorma. bugun millet suriyeliler gitsin diye yirtiniyor ama oyle bir sey mumkun degil. ulkenin kültürü adaleti her seyi bunun gibi dolayli ya da dogrudan degisiyor yıkıma ugruyor. bunlar oyle 3 5 senelik projeler degil..
filistinin icindeki israil devleti bile yillarin projesi.. sen görmezsin coluk cocugun eziyet ceker. filistin gibi olmak istemiyorsan bunlari sokmican ülkeye
Suriyeliler gitsin diye millet yırtınıyor?
İş, ev, veren başka millet herhalde 😅 .
Ülkenin kültürü?
Ne kültürü awk 😅
İki Tane kiytırıp bayramdan başka hepsi yabancı milletlere Ait.
Giysilerde öyle
Yemeklerde dahil
Ülkende zaten Suriyeliler gelmeden önce 10 Milyon yerli Arap vardı zaten Türkiye tarihinden beri ne terör örgütü kurdular nede bölücülük kargaşa çıkardılar
@King_005 sen biraz mahalle kahvehanesine falan git orada dayilara anlat bu cahil goruslerini.
😂 dediklerimin gerçek olduğunu kabul et çünkü gerçek
Filistin Filistinlilerindir
Yahudiler defolup gitsin
Peygamber ve sahabeler MEKKE BİZİMDİR GİTMEYİZ mi dediler? Yoksa Medine'ye hicret mi ettiler? Birincisi Allah'ın toprakları sadece Allah'a aittir, başka kimseye ait olmaz. İkincisi zulüm gördüğün yerden başka yere hicret etmek FARZDIR. Böyle yapmayanların durumu maalesef ayette açıklanıyor.
Abluka da oldukları için
kendi vatanından neden vazgeçip gitsinler
Peygamber ve sahabeler MEKKE BİZİMDİR GİTMEYİZ mi dediler? Yoksa Medine'ye hicret mi ettiler? Birincisi Allah'ın toprakları sadece Allah'a aittir, başka kimseye ait olmaz. İkincisi zulüm gördüğün yerden başka yere hicret etmek FARZDIR. Böyle yapmayanların durumu maalesef ayette açıklanıyor.