Evet var
Hayır yok
Fikrim yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Evet var ama herkese değil Bulunduğun konuma ve rütbeye göre değişir Eğer kadınsan çocuksan hayvansan ve bir siyasi partinin yandaşı isen evet adalet var ve torpillisin ama erkeksen yok Yanlış anlaşılmasın kadın düşmanı hayvan ve çocuk düşmanı değilim ama Türkiye'de adalet herkese işlemiyor Avrupa ülkelerindeki gibi değiliz Örnek vermek gerekirse bir kadın adam öldürse veya büyük bir yüz kızartıcı suç işlese kelepçesiz bir şekilde ev hapsi veriliyor Aynı şeyi erkek yapsa erkek kadını öldürse veya yüz kızartıcı suç işlese ters kelepçeyle hapse atılıyor Durum bundan ibaret ancak bir kadın FETÖ'cü olursa o zaman hapse giriyor onun dışında kadınlar kolay kolay hapse girmiyor ya adli kontrol ya da ev hapsi Avrupa'da ise bunun tam tersi kadın olsun erkek olsun suç işlediğinde hapse girer ve orada kadına çocuğa veya hayvana veya bir siyasi parti üyesine partisinden dolayı torpil geçilmez O yüzden gerçek şeriatın Arabistan veya Afganistan gibi ülkelerde olduğunu düşünmüyorum Aksine Avrupa'da yani Batıda olduğunu düşünüyorum Yoksa Arabistan'daki şeriat sadece adamına göre ve bana kalırsa fasafiso Batı'da ise herkese adalet var oralar Müslüman ülkelere göre daha adaletli ama tabii hiçbir ülke %100 adaletli değil ama her ülke de %100 adaletsiz değil
Yalnız şunu belirteyim bu dediklerim eskiden değil günümüzde olan hususlar yoksa eskiden adalet dört dörtlük olmasada iyi kötü vardı Yani nasıl ki erkek suç işlediği zaman hapse giriyordu o zamanlar kadın suç işlediği zaman kadında giriyordu yani tıpkı Avrupa ülkelerindeki gibi kadına çocuğa veya hayvana pek torpil geçilmiyordu Düşün baklava çalan çocuklar bile hapse girmişti bu ülkede yani eskiden suça sürüklenen çocuk kavramı diye bir şey yoktu şimdi ise çocuğun biri suç işlese adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor
Hukuk adil olmasa bile hukuka uygun davrandığında adil olursun, her düzenlemenin adil olmayan bir tarafı olduğuna göre yeryüzünde adaleti sağlamak imkansızdır.
Dünyada %100 adil bir sistemin işlediği ülke var mı ki Türkiye de bu olsun.
Türkiye'deki adaletsizliği savunmak için klâsik yandaş taktiği değil mi bu?
Evet dünyada adalet yok, ama her yokun yokluk değeri aynı mı? Norveçteki adaletsizlik ile Türkiye'deki aynı mı? Bunların hepsini aynı kefeye koymak, ülkemdeki adaletsizlikleri mazur görme yolunu açar. Bu da halka, ülkeye karşı adaletsizlik olur.
Elinde kanunlara, yönetmeliklere uygun davrandığın sürece adil olursun. Bu yönetmeliklerin adil olmayan bir tarafı da illaki olur.
Benim ilkokulda bir arkadaşım vardı Adalet adında
Hak ettiği kadar..
Biz halk olarak adil olmadıkca tepeden adalet yagacagini beklemek cok iyimserlik olur
Cevap
7Cevap
Tüm ölümlere bir kılıf uyduruluyor! Bolu için aa bu devirde tatil ha! Diyenlerle dolu olunca adaleti düşünme! Sokakta kadın öldürülür “çıplak mıydı” diye sorarlar. Kapalı kadın öldürülür vardır bir hikmet derler! Deprem olur Allah’ın gazabı, sel olur bak hikmete! Hep bir kılıf ya! KOSKOCA ŞEHİR YANAR ABD DE ÖLENLERİN SAYISI 23 insan düşünür yahu!!! Japonya 8.5 ile sarsılır tek can kaybı olmaz! Düşünür biraz insan! Bizden düşünme ve sorgulama alındı yerine din ve milliyetçilik kokan cümleleri koyundu. Devletimiz sağolsun, varolsun! Yahu bu devler benim can güvenliğimi sorgulayacak, ben gittiğim otelin, yangın tertibatına, mutfağın hijyenine bakmayacağım onlar vergilerimle zaten yapılmış olmalı! Uygunluğu yoksa zaten iş yapmamalı!!!
Bence bu dünya adaletin dünyası değil maalesef. Kuran kursunun, yangın merdiveni kapısı kilitli olduğu için ölen çocukları unutalı çok oldu. Fakirin gözyaşı sicim sicim ama zenginin gözyaşı külçe külçe. Bu sebeple çok şey merak ediyorum "ne olacak?" diye...
Üzgünüm, bunca canın yitirilmesine, geçmiştekilere üzgünüm. En çokta "benim sorunluluğum yok!" iğrençliğine. 40 dakikalık yol mesafesine , bunca otelin yanına bir garaj, 2 kamyon çok mu zordu? Bir denetim yapıp "ya bu sorunları düzeltene kadar aç, ya da kapatıyorum denseydi ne seçilmişi, ne atanmışı, dert insan canı olsaydıcanlar hayatta olurdu. Yazık.
Ayrıca bu ölenler Şehit oluyormuş, Şehitliğin ne olduğunu bilmeyen yetkililer varmış hala.
Şehit olduğuna bakacağınıza neden oldu kim yaptı, onu sorgulayın, yazık.
www.diyanethaber.com.tr/boluda-yanginda-vefat-edenler-ebediyete-ugurlaniyor
Günlüğü 30 bin Tl den
Dünya da ADALET yok insan da ADALET yok...
Çaresiz İLAHİ ADALET divanı çok üzgün ruhlar alemin de.
A sı bile yok adalet sadece duvara yazılan bir yazı
Türkiye'de adalet olsa Kürtler olmazdı. bu ırkın olduğu ülkede hiç kimse güvende değil.
Siz nerelisiniz?
Yok. Hakaret gibi basit bir suça bile ceza verip çok daha ağır suçları işleyenler dışarda serbest
Hukukun yeterli olmayışı en büyük sorunumuz.
Cehennem bu yüzden var
Kalmadı
Adalet kirli atlet
Yok tabikide
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?