Tarihteki en büyük yalancılar kimlerdir?

Tarihin en büyük yalancıları peygamberim diye ortaya çıkanlardır.

Bir insan ekmek için, iş için yalan söyleyebilir bu anlaşılır ve affedilebilir ancak " Beni Tanrı gönderdi" dediğinde bundan büyük bir yalan olabilir mi?

Örneklerimize bakalım;

Bir çok peygamber var. Hepsini tek tek anlatmayacağım.

Nuh ile başlıyoruz.

950 sene peygamberlik yapıyor ve daha kendi karısını ikna edemiyor. Nihayetinde Tanrıya insanlığı yeryüzünden sil diye dua ediyor.

Tanrı buna gemi yapmasını ve tüm hayvan çeşitlerinden çifter çifter almasını emrediyor.

Yahu sadece kanatlıları saysak " sinekler, kuşlar..." Nuh'un yaptığı gemiye sığmaz, ki diğer türlerden ( yırtıcılar, sürüngenler...) bahsetmiyorum.

Ne oldu? Burada Nuh'un yalanını tespit ettik.

Nuhtan sonra Ibrahime geçiyoruz. Oda diyor ki; 4 kuşu kesip parçalarını farklı tepelere yerleştirmiş ve Tanrının yardımıyla onları birleştirip dirilmiş ve kuşlar uçmaya başlamış."

Gördünüz mü? İbrahim'in yalanı Nuhun yalanını bastırdı..

İbrahim'den sonra Musaya geliyoruz.

Oda peygamberlik iddia edeceği için İbrahim'in yalanını bastıracak bir yalan bulması lazım. Ve geliyor, diyor ki; Kızıldenizi ortadan ikiye yardım.

Ve burada da gördünüz; Musa'nın okkalı yalanı İbrahim'in yalanını bastırdı.

Musa'dan sonra İsaya geliyoruz. Oda daha öncekilerin yalanlarını bastıracak bir yalan bulması gerekiyor. Ve düşündükten sonra diyor ki; " Oda bir şey mi... Ben size o mucizeleri yaptıran Tanrının oğluyum... Ölüleri diriltirim.."

Gördünüz mü? Tüm yalanlar İsa da toplandı.

Ve en son sıra geliyor bizimkine;)

Oda diyor ki; Siz ne anlatıyonuz? Ben burak adında bir eşek ile bahsettiğiniz Tanrının yanına çıktım. Elini omzuma attı ve sıcaklığını hissettim. Sohbet ettik.. Ay'ı ortadan ikiye böldük."

Gördünüz mü? Tümü bizimkinde toplandı bu sefer:)

Evet, son olarak; Bu yalanlardan daha iyi yalan söyleyen çıkarsa onu peygamber ilan edeceğim:))

Esenlikler

Tarihteki en büyük yalancılar kimlerdir?