İncil'i taklit ederim ama Kur'an-Kerim'i edemem, dedi.

Yapay zeka, Kur'an-ı Kerim'in eşsizliğini taklit etmeyi başaramadı. pic.twitter.com/3gJngBlOBY
— Jurnal (@jurnaltr) January 11, 2025
İncil'i taklit ederim ama Kur'an-Kerim'i edemem, dedi.

Yapay zeka, Kur'an-ı Kerim'in eşsizliğini taklit etmeyi başaramadı. pic.twitter.com/3gJngBlOBY
— Jurnal (@jurnaltr) January 11, 2025
Allah Kur’an’ı şifrelerle indirmiştir. And olsun ki bu Kur-an çok yüce arşın sahibi Allah tarafından indirilen bir kitaptır. Yeryüzündeki bütün insanlar ve cinler bir araya gelseler ve bu Kur-an’ı yazmak için birbirlerine yardım etseler yine de bu kitabın benzerini yazamazlar
Bu rehber ise neden şifreli 🤣
@Chıld_Of_GOD şimdi seninle bu konuya girmek için senin tenekende biraz olsun oksijen belirtisi olmalı. Mesela Ebcedden bahsediyor. Mesela 365 tane gün ismi geçtiği biliniyor. Allahını seversen Kur'an'ın hem zahiri hem batini anlamı var desem "höh?" dersin. ya bir tartışmayı da bilmeyenlere laf da söylemek istemiyorum ama tahrik ediyorsunuz adamı.
@masal_anlatan_cin ulsubun kaba tam da sana yakışır bir üslup. Beni tanımıyorsun. Belki kuranı çok iyi biliyorum ve ondan diyorum. Kur'an dediğin tevrattan esinlenme.
Öyle olsaydı, İsa’ya dair kıssaların kitapta ne işi var? Veya İbrahim’e veya Nuh’a veya Şuayb’a? Allah yaşanmış bütün elçilerin hayatlarını gerçek ile anlatıp Kur-an ile Muhammed’in başlattığı bir yolculuk ile gelecek kuşaklara öğütler vermiştir. Sadece Tevrat’tan esinlenmiş bir kitap olsaydı şimdi biz tamamıyla Musa’nın kıssalarını okuyor olurduk. Bilmediğiniz bir şeyi Allah’a söyleyip Ona iftira mı atıyorsunuz?
İsa'ya işinize gelince inanır işinize gelmeyince inanmazsınız. Kur'an seni bağlar beni ya da bizleri değil.
Sen inan. Ben dinin disindakilere inanmıyorum.
İnanmış olamazsınız buna değil mi 😀
Kurgu bu İncil ya da diğer bütün kitaplar fark etmez benzerini oluşturmak mümkündür.
Bir cümlenin içinde verilen mesaj açık ve nettir buna da ana düşünce denir. Bu açıdan bakıldığında her şey (yazı) taklit edilebilir..
"Yoksa: "Onu kendisi uydurdu" mu diyorlar? De ki: "Eğer doğru sözlü iseniz onun surelerine benzer bir sure getirin ve Allah'tan başka çağırabileceklerinizi de çağırın."
Neden denemiyorsun?
@İvan_İlyiç maneviyat olarak bakmıyorum ben olayım sadece o kadar aptlca bir video ki incil'den alınan alıntı taklit edilebiliyor ama Kur'an'da alınan sureyi taklit edemeyeceğini söylüyor. Yani bariz kurgu olduğu aşikar sadece onu belirttim yoksa tabii ki manevi boyuttan asla taklit edilemez
Bu yapay zekânın beceriksizliği. Yoksa Kur'an-ı Kerim'in üslubunu taklit eden birçok müverrih olmuştur. Mesela tam bir dil cambazı olan İbn Arabşah bunlardan biridir. Yazdıkları felsefî ve tarihî eserlerde dahi Kur'an üslubunu taklit etmişlerdir.
"Yoksa: "Onu kendisi uydurdu" mu diyorlar? De ki: "Eğer doğru sözlü iseniz onun surelerine benzer bir sure getirin ve Allah'tan başka çağırabileceklerinizi de çağırın."
Neden denemiyorsun?
Kuran-ı Kerim taklit edilemez. Sebebi var . çünkü geçmişten günümüze kadar degişmeden gelen tek din kitabı kuranı kerimdir. Tevrat, incil, vs. din kitapları insanlar tarafından hep degiştirilmiştir. Bu yüzden yapay zeka kuran-ı kerimi taklit edemez.
Cevap
15Cevap
Zaten din değiştirip İslam dinine girme sebeplerimden biri, bu dinde eksiklik bulamamamdı. Hiç şaşırmadım ben
Tabii ki taklit edemez çünkü yıllar içinde aslı bozulmamış değişime uğramamış tek dini kitap Kurandır
Eeee başka türlüsü mümkün olamazdı ne bekliyorlardıki adına kurban olurum Kur'an-ı mın elhamdülillah 🙏🤲
Boş işler. O kodu oluşturan da insan. Ve büyük ihtimalle ben sorsam o cevabı yine vermez.
Yapay zekanın dogmatik bir dini anlayıp yorum yapması imkansız haberin inandırıcılığı yok bence.
*dene
Boş troll bir zihniyet insanoğlu bu dünyada 🤷🏻♂️🤦🏻
Neden denemiyorsun
@İvan_İlyiç Evet ancak iyide konu bu'mu şimdi Yapay Zeka insan değil ki.
Mavra atma ahahha siz muslimler harbi komiksiniz bide her cevabin altina kurandan ayet yazmissin cok seviyorsaniz dininizi seriatla yonetilen bi ulkeye gidin bakalim ama tabii yerseee
Hakliliga böyle deliller ile inanırsanız yarın bir yapay zeka eşini yapar mahcup olursunuz.
Çocukken de Kaptan Kusto'nun müslüman olduğu söylenmişti. Artik internetten araştırılıp doğrusu öğrenilebiliyor.
Yapay zekayı kodlayanların dini değerlere hassas olamayacağını düşünmiyorsun dimi?
Tabii ki de taklit edemez bundan daha doğal ne vardır ki Allah'ın kelamını insanın eseri bir varlığın taklit etmesi düşünülemez bile iyi forumlar
Kuran'ı Kerim kıyamete kadar değiştirelemeyecek tek kitaptır
Müslümanları kandırmak çok kolay, zira öyle olmasa başımızda bilmem kaç yıldır birileri olmazdı.
Yap ve bizi aydınlat
@İvan_İlyiç Önce okuduğunu anlama becerini geliştirmeni tavsiye ederim. Ben Kur'an-ı Kerim'le ilgili herhangi bir şey demedim farkındaysan. Onu geçtim Kur'an-ı Kerim edebi bir eser olduğu için aynı süreleri yapmak da kolaydır.
Ateistler bunuda açıklasın ahdhf
Onu solerken türkce mi demiş
Öğretmenlik istiyordum ve öğretmenlik okuyorum.
Yanlış yazdım pardon
Kaynak A haber mi🤣🤣
Kaynak yazıyor yukarda jurnaltr
Melekler izin vermemistir
Benim sorularima da gelen 45 üstü siz misiniz 😃
Hayır. Uzun zamandır sizi görmemistim bile
Senaryo hepsi
Vay bee
canımsın demek ki
Böyle bir yarış zaten mümkün olamaz
Sübhanallah
Dinsizler kudurur artık