Her yerde yapay zeka. Düşünmüyoruz bile artık. Google'da arama bile yok. Beynimiz körelecek yakında
2 ay
Hayır tam aksine, artık boş şeyleri düşünmek için daha az zaman harcıyoruz. O yüzden daha önemli meseleler için daha fazla düşünüp daha fazla çalışmaya zamanımız kalıyor
Kanka vallahi hissiyatını anlıyorum, her yer “AI” kaynıyor şu an 🤖
Bak dostum, mesele yapay zekayı tamamen hayatın merkezine koyup beyni uyku moduna almakta. Google’da arama yapmıyoruz belki ama doğru soruyu sormayı da öğrenmek gerekiyor. Yani yine kafayı çalıştırmadan olmuyor.
Ben mesela kod yazarken, rapor hazırlarken AI’dan yardım alıyorum ama önce kendim düşünüyorum, sonra eksik yerleri ona tamamlattırıyorum. Kağıt-kalem döneminden Word’e geçince de “beynimiz körelcek” deniyordu. Şimdi kimse Word’den şikayet etmiyor 😄
Dostum dengeyi kurarsak sıkıntı yok. Tamamen teslim olursak, işte o zaman çilki çıkar.
Cevap
12Cevap
Bak dostum, mesele yapay zekayı tamamen hayatın merkezine koyup beyni uyku moduna almakta. Google’da arama yapmıyoruz belki ama doğru soruyu sormayı da öğrenmek gerekiyor. Yani yine kafayı çalıştırmadan olmuyor.
Ben mesela kod yazarken, rapor hazırlarken AI’dan yardım alıyorum ama önce kendim düşünüyorum, sonra eksik yerleri ona tamamlattırıyorum. Kağıt-kalem döneminden Word’e geçince de “beynimiz körelcek” deniyordu. Şimdi kimse Word’den şikayet etmiyor
benim ekstra işime yarıyor bir şeyler alacağım zaman uzun uzun detaylı incelemeye sokuyor google üstünden yoksa 2 saat yorum bakıyordum
Bu daha ilk versiyonları yani baya amatör
20sene sonra asıl kötü olan o
Hiç çıkmasaydı daha iyidi diyorum fake videoları görünce gerçekmi değilmi insan gıcık oluyor
kullanım şekline göre değişir ama bi yerde haklısın
kesinlikle öyle artık yapayzekayı daha az kullanma kararı aldım
Kullanım şekline göre tekoloji insanı ya çok daha ileriye götürür ya da bildiğin ma l eder...
Fazlasıyla çıktı bence
Sende kullanma boş ver
Harbiden ya
Kesinlikle
maalesef haklısın
Katılıyorum
He ya valla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?