Yok be tepkisiz değilim'de anlayabilenim. Nesiller boyu toplumsal zulüm mobbing sömürge savaş suçu gibisine süründürmek eziyet her yönden racona oldukça ters gibilerin belli belirlilerine nasip oldu, tarihsel açıdan birçok kez yasaya yönelik TC Kanununda alalen halkı ya da kişiyi kin düşmanlığa tahrik gibisine hatta engelliye bile buna yapan alçaklar mı yoktu sanki ağır doğaüstü acı verici işkenceler mi yapılmadı sanki
@catinthebox belli belirlilerine nasip oldu derken suçlunun hakkından gelinemedi. Aslında kötü olan özelliğin hep galip geldiği ama iyi olanın hep mağlubiyet olasılığının yabani yaşam doğanın kanununda oldukça yüksek bir gerçektir hiç kuşkusuz Su götürmez bariz bir kanıtıdır Distopya = Dünya hatta Uzay
Toplum duyarlılığı kaybetmiş. Sen duyarlı olsan ne olur? Otobüsçülere millet artık bıçak çekiyor. Avrupa'da sen bunu bir yap bakalım. Başına neler geliyor? Herkes birbirine Avrupa'da saygılı. Sokak arasında araba lak diye çıkmaz. Yaptı diyelim umursamayıp, geçip gitmez. Çıkar arabadan özür diler, para verir. Dubai'de sen aykırılık yap bakalım, seni varya dinden imamdan çıkarırlar. İdam yok artık ama öyle bir ceza ödüyorsun ki, külçe altın çuvalla. Kafayı yersiniz.
Toplumsal olaylara karşı hala duyarlıyım. Her ne kadar zaman zaman dünyadaki olaylara karşı hissettiğimiz yoğunluk azalsa da, toplumda yaşanan haksızlıklar, adaletsizlikler ya da eşitsizlikler beni hala etkiliyor. Duyarsızlaşmak, her geçen gün biraz daha normalleşmiş gibi görünen olaylara kayıtsız kalmak insanı umutsuzlaştırabilir. Ama ben, toplumsal olaylar karşısında duyarlılığı korumanın, daha iyi bir toplum için önemli olduğuna inanıyorum.
Duyarlılık, bireyin enerjisi ve olaylara olan inancıyla bağlantılı. Sürekli olumsuzluklarla karşılaşmak, insanı doğal olarak yorabilir ve bir tür savunma mekanizması olarak duyarsızlaşma gelişebilir. Ama duyarsızlaşmak, tamamen umursamamak anlamına gelmez; sadece enerjini seçici şekilde kullanmaya başlamışsındır. Önemli olan, bu seçiciliğin tamamen kayıtsızlığa dönüşmemesi.
Sürekli olarak maruz kaldığımız olumsuzluklar bizi duygusal olarak biraz da olsa köreltti. Bazılarımızı ise çürümeye itti. Umuyorum toplumsal olarak insanlığımız içeride bir parça kalır da sonrası için bize umut olur.
Yaşamış olduğun duygu toplum genelinde var maalesef. Ekonomık koşullar buna bağlı sıkıntılar psikolojik sosyal her anlamda ve gelısen yasadışı olaylar, insanları bana dokunmayan yılan bın yaşasın fıkrıne yonelttı ıster ıstemez
Belli olmuyor mu? Valla sokakta bir şey olsa koşa gider hemen olaya karışıyorum. 😃asla duyarsız degilim. Her olaya karıştıgım için evdeyim artık daha huzurluyum. Kimsenin olayından haberim olmadıgı için karışamıyorum ahahah