Cübbeli Ahmet Seren Serengil’i öldürmeye mi çalıştı? Nedir bu konu?
Seren Serengil’i destekliyorum.
Cübbeli’yi destekliyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cübbeli Ahmet Seren Serengil’i öldürmeye mi çalıştı? Nedir bu konu?
Bunun doğru ve gerçek olduğuna, ve iftirâ olmadığına hangi insaf sâhibi ihtimal verebilir?
Acaba hiç mümkün müdür ki, kırk yıldır mütekellim olan bir insan, ve halkın nazarında itibarı ve muhabbeti olan birisi böyle bir zilleti ve maskaralığı irtikab etsin ve bir kadına bu tarz da bir sû-i katta bulunsun. Ve haysiyetini ayaklar altına düşürsün.
Belki bir dîvâne sarhoş olmak lazım gelir ki bunları hakikat kabul etsin.
Bütün herkes bilir ki, öyle meşhur bir mütekellimin düşmanları ve tuzak kuranları bulunacaktır.
Peki sence mevzu nedir?
Mevzu nedir bilmiyorum.. hem yakın zamanda hakikat ortaya çıkar ve zâlim kim masum kim anlaşılır.
Eğer şu ser'seri kadının üslûbuna ve konuşma tarzına dikkatle bakılsa “bahar candan” gibi bir karekteri hatıra getiriyor, kadının her bir hâli bağırıyor ki bu yalancıdır ve sahtekardır, zira insan yalan söyleyebilir lâkin fıtrat asla yalan söylemez ve söyleyemez.
Bunun için kadının hâl ve vücud dilini ve üslûbunu iyi okumak gerekiyor.
Öyle diyorsun da Cübbeli Acarkentte oturuyor. Yani ikisi komşu.
Onu biliyoruz lâkin seni ve beni ilgilendiren mesele bu değil, seni beni ilgilendiren mesele şudur, birincisi,
Her ikisinin aynı meskende bulunması ve komşu olması, o bahsi geçen zâtın bunu yaptığına, yapmasına ve yapacağına delil olmaz.
İkinci mesele ise, mâdem ortada bir iddiâ vardır, ve mâdem o kadın bunu iddiâ ediyor, öyle ise hukuk kaideleri ve kanunları ile deriz ki, her iddiâ sâhibi iddiâsını ispat etmekle mükeleftir.
Mâdem ki böyledir, öyle ise deriz ki, bunlar bir iddiâdır ve bir varsayımdır hakikatte hiçbir karşılığı yoktur.
Meselâ her şeyi ihtimale vererek, evet ihtimalde mümkündür desek, ve mâdem ihtimalde mümkündür öyle ise cübbeli ahmet hoca bunu yapmıştır ve bu hâdise kadının anlattığı gibi vaki olmuştur ve yaşanmıştır desek.
O vakit senin mantığın ile deriz ki, mâdem ihtimalde senin kâtil olman mümkündür, öyle ise sen bir bebek katilisin ve sen bu cinâyeti işledin.
Zîra onu kabul eden sen bunu da kabul etmelisin ve etemk zorundasın.
Sizden istirham ediyorum, size yazdıklarımı dikkatle ve anlayarak okuyun...
Cevap
3Cevap
Seren Serengil’i destekliyorum.
Cübbeli bu yapar mı yapar
Hiç birini desteklemiyorum
Yok artk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar