Zengin fakir ayrımı olmaması için tek tip kıyafete evet. Ancak bu rahat ve sıkmayan türden olmalı. Bir öğretmen demişti ki; ne kadar yaparsanız yapın, ayakkabıdan bile fark eder diye.
Bence uygun fiyatlı okul üniforması olmalı. Serbest kıyafet olunca, kendine kıyafet alabilen çocuk da oluyor, alamayan çocuk da oluyor. Arkadaşının giydiği kıyafete özen ama maddi durumu olmayan çocuklar oluyor. Bence okul kıyafeti, okul aile birliği tarafından belirlenmeli. Ben bir öğretmen adayı olarak, öğretmenlerin kıyafetlerine de düzenleme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela; sırtı açık, göğüs dekolteli, mini etek giyen, saçlarını değişik marjinal renklere boyatan, tırnak uzatan, oje süren, düğüne gider gibi makyaj yapıp okula gelen öğretmenler var. Bunlar, öğrencilere kötü örnek oluyor. Öğrenciler de böyle giyinmek istiyorlar. Oje sürmek isteyen öğrenciler ve öğretmenler, ojeyi okul dışında sürebilirler. Okul dışında istedikleri gibi giyinebilirler. Ama bu tarz giyinmenin ve kıyafetlerin, okulda uygun olmadığını düşünüyorum. Bu tarz unsurlara bir düzenleme getirilmeli bence.
Okul üniformasi olmali, cok pahali olmayacak duzeyde herkesin kolaylikla erisebileceği. Herkes bulundugu konuma gore giyinmeli. Insallah tum meslek gruplari icin de gecerli olur.
Okul uniformasi olmalı. Yoksul olan çocuklar da var. Zengin çocukları zorbalık yapabilir ya da çocuk yaşıtlarım benden daha güzel daha çeşitli giyiniyor diyip psikolojisi bozulabilir