Ben cevap vereyim: gelişmek.
Gelismek; zeka, sevgi, vicdan, etik, saygı gibi bircok kavrami bunyesinde bulunduran bir kelime.
Simdiden yazayim da elin oglu elon musk bu gibi biseyden bahsederse ben ondan kopya cekmedim diyebileyim😒
Gelismek; zeka, sevgi, vicdan, etik, saygı gibi bircok kavrami bunyesinde bulunduran bir kelime.
Simdiden yazayim da elin oglu elon musk bu gibi biseyden bahsederse ben ondan kopya cekmedim diyebileyim😒
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
evrensel bir dine degil evrensel bir ahlaka ihtiyacimiz var.. kimseyi ayni dine inandirmazsin.. zaten inanmasinlar da
Tamam benim dedigim de senin dedigini kapsar niteliktr
İnanç sistemlerinin hiç biri evrebsel olamaz
Oyle zaten.. ben de evrensel gecerligi olabilecek tek kavramdan bahsettim
Gelişmek.
İnsanlığın birikimlerini ekleyip kolektif bir ilerleme, refaha ulaşma hedefini anlıyorum bundan.
Doğru muyım?
Elbette yani elemeler yapip ustun seviyeler yaratmak da denebilir
Dogal secilim mevzusu artik gecerli degil, cok kalitesiz insanlar uredigi icin ve cogalttiklari sey de kalitesizlik oldugu icin artik zihinsel ve ruhsal secilime gecmek zorunda insanlik, bu bi gereklilik.
Me mevcut kalabaliklarin zihinleri bunu yonetebilecek dogrukukta degil. O tiplerin cogalmalarinin tek amaci kendi zihin ve ruh seviyelerini maddelestirip cogunluk saglayarak guc toplamak.
Su an para yani guc, cok yanlis ellerde mesela. Ve arabesk sekilde aglayanlar da parayi hak ettikleri sanrisina kapiliyorlar.. bunlar da hatali uretimler..
Bu son saçmalıklarının yemi bir şey olmadığını 19? yyda da kapitalizmin en vahi dönemindeki ideologların osuruklarının modern versiyonu olduğundan haberşn yoktur tabii
Kapitalizm kotu bisey degil ki :D tekelcilik yani bunlar kotu degil. Ama bunlari su an anlatmaya usendim
Kapitalizm gayet boktan bir şey. Akıldışı ve evrensel olmayan bir sistem
Bence senin kafan biraz kirlenmis ya laflarin kokuyo
Boş ver benim kokumu. Argüman sun üşenmediğimn bi zaman. O zaman daha sağlıklı tartışırız
iyi ne kötü ne bu tanimi kim neye göre yapacak önemli olan bu
Ben yapcam :D
cok mantikli konuştun
Oyle tabi ki... en mukemmel karar mekanizmasi benim cunku
tamam sen kendine murit toplamaya başla şimdiden, parlak fikirlerinden tum insanlik faydalansin
Evet tek hatali kararim tavugun gereksiz bi yiyecek olma ihtimaliydi o da tamamen yanlis pisirmeden kaynaklanmis.
Dogru ve yeterli imkanlar sonrasinda tavugun yenebilir olduguna karar verdim😂
Yani benim refahim onemli xjsjs
evrende gereksiz bir sey oldugunu dusunmuyorum, erkek memesi dahil. sadece suanki bilgi birikimiyle ne ise yaradiklarini anlayamiyoruz
Var var. Hamambocekleri gibi hayvanlar sehirlerde olmamali ve topraksiz tarima gecilmeli hayvancilik da artik laboratuvar uretimine gecmeli1
Dogal domatesin bile kokusu tadi bi başka olurken bu dediklerin mantikli değil hele hele genetigi degistirilmis hayvanlar vs uretilecekse.
Dogal domates kalmadi ki.. biliyom dogal domatesi kucukken yemistim :d
Zeytinyagi ve kekikle cok iyi oluyodu.. cok etli degil ince kabuklu falan hatta
aslinda doğal pek bir sey kalmadi çogu eski doğal tohumlar toplandi, hormonlular piyasada. dunyanin en buyuk tohum ambari da norveçte sözde kiyamet sonrasi icin sakliyorlar. lakin genede köyünüz varsa eğer ulaşmak mümkün olabiliyor dogalligi tartisilsa da
Paragoz turk vatandaslari hemen zengin olmak icin zirai ilac furyasina kapilinca tabi ki dogal tohumlar kalmadi... neyse ben norveclilere guveniyorum
elon muskuda alin norveclilerle oturun konusun bari
Ulasamiyoz ki kendilerine twitterda mesaj alimlari kapali😂
Gecenlerde dusunmustum bu din olayina napcaz diye.. bikac saat sonra tivitlemis :l
dinlerin mantigi basit iyi ve kötü ne onu yorumlar hepsi. kiminde içki kotudur kiminde degildir gibi gibi. kafana yatani seçeceksin işte.
Iyi ve kotu cok da zor degil ya.. ben sigara alkol falan tuketmem mesela.. cunku bunlar ihtiyac degil ve zevk olabilecek seyler de degil. Bunlar kesin yasak olurdu yani..
bence en zoru zaten iyi ve kotu ne onu tanimlamak. Bir ana taslagin olacak ve o taslak etrafinda kurallari cizecek, iyiyi kotuyu tanimlayacaksin.
misal ana tasliğin insan ise insan bedeni ve ruhuna zararli seyleri kötü, yararli olanlari iyi, bilmediklerimizi nötr sayacaksin. (ki ruha inanan veya inanmayanda olacaktir bunuda izah etmen gerekir)
Ciddi mesai harcamam lazim buna ya.. yani anlatmak icin :D
Usendim.
amacin cok sayida murit toplamaksa o zaman insanlarin hoşuna gidecek seyler ana taslagin olmali. Misal ruslar islamiyet yerine hristiyanligi secme sebebi arasinda içkinin islamiyette yasak olmasidir diye efsane var dogru yalan bilinmez. Ama vokta duskunluklerini goz onune alinca az da olsa etkili olmustur.
Iste bunlar sacmalik yani insanlarin hosuna gidecek seyler onlara yaltaklanmak demek olur.. ben zaten alkolun faydasiz oldugunu biliyorum simdi raki yasak ama votka serbest desem cok ezikce olur😁
kisacasi evrensel dinsizlik deizm veya ateizm belki olabilir de evrensel insan uydurmasi din olamaz zannetmiyorum.
Evrensel insan uydurmasi mi.. kufretsen daha iyiydi :D
bizde küfür olmaz :)
Neyse ki saygisizlik ve kufur arasindaki iliskisizligi biliyorum.
Insanlarin yanlis bildigi kavramlardan biri de saygi mesela. Yeni ve gerekli olan fikirlere kapali olup eski ve fanatik sacmaliklari benimsemek kufurden beter bana gore.
anlayamadim. Saygisizlik yaptigimi mi dusundun
senin insanlarin hayatina mudehale etme gibi bir yetkin yok ama. isteyen istedigi fikri benimser seni beni alakadar etmez. Bunu kendine saygisizlik olarak görmen büyük bir kibrin işaretidir. Bakin benin dusundugum sey bu bu bu. Buna inanmayip hala eski seylere inaniyorsunuz sizi beyinsizler demek sence sana mi saygisizlik yoksa karsi tarafa mi
Evrensel insan uydurmasi derken sen bana saygisizlik etmis olmuyosun yani :D
Inandiginiz veya inanmadiginiz dinlerin hepsinde ideal kosullar belirlenmeye calisildi ve cogu da donemin ekonomik mafyavari dongulerinden ileri geldi.
Gercekte insan bedeninin ihtiyaci olmayan alkolu faydali gostermeye calistilar veya cennetlerinde vaat ettiler.
Su an teknoloji gelisti ve insan bedeninin ihtiyaci olan maddeler buyuk oranda belirlendi, kesinlesti.
Daha 10 sene oncesine kadar yumurta kolesterol yapar mi cay kahve bilmem ne yapar mi diye tartisiliyodu.
Sen simdi kalkmis yeni ve gerekli bilgilerin ve de evrense insan kavraminin sacma oldugunu soyleyip buna saygi duymami mi bekliyosun :D
Ise yaramayan ve zevk bile olmayan o kadar sacma sapan uretimler ve gelenek diye korunmaya calisilan sacmaliklar var ki... bu sacmaliklarin fanatikleri o kadar cok sayidalar ki.. ve bunlarin cogu zaten gercek insan bile degiller.
Toplama bilgisayar yaptigini dusun, toplama insan bircogu. Zihinleri kulucka olarak kullanilan et yiginlari ve buyuk bir cogunluktalar.
Asiri hizda cogalan dini topluluklari dusundun mu hic? Bunlar sadece kulucka makineleri ve amaclari da insani olmayan sacmaliklari maddelestirip cogunluk saglamak.
Su an dunyadaki asiri dengesizligin sebebi de bu.
benim sana soylediğim "ana taslaği insan" olan bir din ortaya cikarmak istiyorsan bunlar onemliydi. Misal eskiden tütünle ilgili helal diyen fetvalar var o zamanki zarari bilinmiyorken. Şu an mekruh/haram diye geciyor. niye zararini biliyoruz. gelişim diyordun bak sana gelişim örneği. Ama tezat ornekte verelim mesela alkol. dunyanin en faydali içeciği olsun kuranda yasak olduğundan dolayi islamiyette yasak kalacaktir helal fetvasi veren dinden cikar.
Senin aslinda istediğin din=Bilim. Ama biliminde aciklayamacagi seyler var. Ahlak mesela.
Alkol cennetinizde vaat edilmiyor mu? Sarhos etmeyen cinsi :D
Gelismek zaten neler icerir sorunun detayinda yazdim. Ben farkli bir sey mi soyluyorum bastan beri?
Bu videoya bak bence demek istedigimi anlarsin iyice.
https://youtu.be/aC0-G8kEEQQ?si=tKL29NSOYoaki_fn
Videodan anladigim tek sey kör yaşamayin, düşünün, sorgulayin ve anlamaya calisin oldu.
Zaten bunlari yaparsan gelismek icin ugrasiyosun demektir ve bu aslinda herkesin yapmasi gereken bi davranis yani bunun din olarak adlandirilmasi da rahatsiz edici olmamali. Sonucta sana bi kiyafeti, ibadeti dayatmakla ayni sey degil.
bu evrensel olmaz. herkesin cikacagi sonuc farkli olur. ama dusunmek ve sorgulamak herkesin yapmasi gereken bir sey en başta bu herkesin donem donem yasadigi varoluşsal sancilara cevap bulmakla başlanmali.
Daha iyisini hedeflemekle baslanmali bence.
İnsan önce kendini çözmeli, bilmeli. Sonra daha iyisini hedefleyip kendini geliştirmeli.
Ya bana nasihat veriyo gibisin o yuzden biraz sinir oluyorum
Cunku genelde bana soyle yap boyle yap diyenler kendi yapmalari gerekeni soyluyolar 🥴
Nasihat etmiyorum fikirlerimi belirtiyorum. Ayrica nasihat almaktan niye sinir oluyorsun. 1000 bilsende 1 bilene danış demiş atalarimiz.
Cunku nasihat verince kendilerini benden ustun ve de kosulsuz sekilde kabul gorulmus sayiyolar
nasihat sevmemekte senin karsindakinden kendini üstün görmen diyebiliriz o zaman
Ben kendimi ustun goruyorum demedim, o nasihat yapanin kendini ustun gormesine sinir oluyorum dedim. Kendi kabul edilebilirligini ben gidermek zorunda degilim cunku.
Anlamadan konusma bence.
bence sen anlamadin ama neyse
Oyledir oyledir..
bak şimdi birinin sana nasihat verirken senden ustun oldugunu dusunuyorsan demekki senin icin nasihat vermek bir ustunluk gostergesi. ve nasihatten hoslanmamakta yani karsidakinin sana ben senden daha bilgiliyim daha tecrubeliyim daha iyi bilirim tarzi ustunluk kurmasindan hoslanmamak kendini karsidakinden ustun gormekten kaynaklanir. okulda ogretmenin anlattigi dersi, verdigi ogutleri dinlerken hadi lan diyor musun içinden. karsidakinin bilgi yonunden ustunlugunu kabulleniyorsun cunku bilmeyen sensin. Ama normal siradan bir muhabbette bir insandan bunu duymak egonu incitiyor olabilir sen kimsin benden daha iyi bileceksin tarzi hislere kapilabilirsin. "Öyledir öyledir" demen bile mesela kendini aslinda benden ustun gormenden kaynakli.
Abi sen inatla benim ustume cikmaya calisiyosun bi salsana kardesim ya.. ne diyim sana yahu
Beni tanimiyon etmiyon kendi kendine kurup hala bana biseyler diyon.. yok ders dinlerken hadi lan diyomuymusum bilmem ne... ne alaka ya... ne alaka...
Kapatalim mevzuyu tamam.
Yeni bir din sadece yeni bir bölünme yaratır.
Coh boyuk laf ettin yegen
Heralde bolunmeler olcak, insan elemesi gerekli
Gelismek karsiti olanlarin elenmesi amlamina gelir.. ki bu da iyi bisey😌
Gelişim karşıtları ayrılacak elbette ama gelişimi destekleyen yeni dine mensup grup azınlıkta kalırsa o dinde de bozulmalar meydana gelecek. Ayrıca gelişme kavramını iyi tanımlamak gerek ki subjektif yorumlara maruz kalınmasın. Bir de gelecekte gelişme kavramının tanımı değişebilir mi bunu öngörmek gerekiyor.
Sıkıntı yok ya o is bende xjsjs
Tamamdır Hz. İmbackbitchezzz 😂😂
Hayir ya... hz falan o tip seyleri sevmiyorum😂
Ama olmaz, bazı şeyleri kabullenmen gerek senin de. Hz. olmasa da başka bir sıfata mutlaka ihtiyaç var. 😂
insaniz iste.. hazretleri falan nefret ederim o tip seylerden murit sevmiyom ben yoksa simdiye coktan din kurmustum xd
Mürit olmazsa olmaz, lütfen. 😂
Murit cidden sinir bozucu :D
Sana inansınlar ama müridin olmasınlar. Dinin ilk kuralı mürit yasaktır 😂😂
Tanrı da elon musk mı olacak aşırı saçma
Ne alaka ya tanri ve elon musk mi cjdjdj
hicbir din olmamasi daha evrensel olur.
Din kavraminin yerini doldurmak isticek insanciklar. Mecburen bu sekilde olmali kafalari basmiyo cunku😕
hepsi yok olcak digerlerinin oldugu gibi.
Benim dedigim sence yok olabilecek bisey mi?
Entropi konu disi :d
Nsill