- Gündem konusunda 693 cevap paylaştı.
1 yılÖnce eğitim ve adalet olacak.
Toplum, o toplumun dinamiğini oluşturan adaleti benimseyecek ve koruyacak.
Üçüncü aşama ise güçlü bir ekonomi.
Dördüncü aşama halkın devamlılığını kapsayan iyi bir sağlık sistemi.
Beşinci aşama kendi kendine yetecek tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi.
Son aşama ise güçlü, modern, profesyonel bir ordu.
Bu 6 temel faktör bir ülkeyi güçlü kılar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Araplarda ekonomik anlamda güçlü fakat cahil.. bilimi teknolojıyı parayla alıyorlar askeri guclerı zayıf .. bır ulkenın güçlü ve muhasır medeniyetler sevıyesınde olması ıcın ılk önce eğitim şart.. Cehaletın ortadan kalkması gerek..
25 Yorumla
Soran1 yılBence de eğitimli halklar ülkeyi kalkindirir Amerikanin güçlü olmasının nedenlerinden biri beyin göçü
Soran1 yılAma dünya gücü değil iste Avrupalı devletlerin genel sorunu orduları yetersiz nüfusları yaşlanıyor
Soran1 yılO yüzden ya göçe bağımlılar sanayiyi besleyecek insan kaynağı yok 100 sene önce ile şimdiki nüfusu hemen hemen aynı eskiden çocuk yapıyorlarmış
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
1 yılYüksek tek. ürün ihracı
01 Yorumla
Soran1 yılEvet bu ciddi manada para getirir ama bu devamlı olmalo
1 yılYönetim şeklinin değişmesi
070 Yorumla
Soran1 yılNasıl
- 1 yıl
İktidar değişimi ya da politik hamlesi
Soran1 yılYahu iktidarlar geçici iyi bir iktidar gelir düzelir çoğu yenisi gelir batırır sadece yönetim şekli belirleyici değil sistem devleti olmalı kim iktidara gelirse fark etmemeli
- 1 yıl
La zaten politik hamlesi dedim ya militarist ve makveyelist şimdi sömürü kaldı aq
Soran1 yılSömürü şirketler yoluyla yapılıyor şekli değişti sadece üslubun kötü seni ciddiye alanda hata
- 1 yıl
Helele ne konuşuyon lan bize ilişki sitesinde siyaset yapıyor
Soran1 yılSiyaset değil bu sen anlamazsın sen siyaset yapmaya çalışıp yapamayanlardansin
Soran1 yılSiyaset üstü bu konu herkes bilmeli
- 1 yıl
Ulan b*k ülkenin güçlü olması için eğitim , iş gücü, ve iktidarın yaptığı hamleler gerekir bana burada kalkıp sömürü tarihi anlatma sömürünün ne olduğunu bile bilmiyon zaten google araştırıp gelmişsin
Soran1 yılSen daha dediğin kavramlari bilmiyorsun öğren Googledam araştırmadım beni kendin sanma sömürü bitmedi sadece şekil değiştirdi öyle olmasa Afrika'daki insanlar sozde bagimsiz niye kalkinamiyor neden batı iç savaslar çıkarıyor kaynaklari sömürmek için kendi şirketleri isletsin diyeher şey iktidara da bakmaz kısa süreli olur bunlar halk harekete geçmezse bir halt olmaz ortaokul seviyesinde bilgin bile yok bana maval okuyorsun Googledan bile ogrenememissin bazı şeyleri okulu da geçtim
- 1 yıl
Sömürmek ile iç savaşın ne alakası var ozaman suriyeyi ABD sömursún orada devlet bile yok çoğu bölgesel çatışmalar ve savaşlar gri kötülük dediğimiz silah kaçakçılığından çıkıyor senin dediğin şirketler sömürmez zaten ikinci dünya savaşından sonra sömürme olayları kalktı şu an askeri şirketlerin bile işi yok yerini kaçakçılar aldı ozaman Afrikalı sovyetler zamanında yaklaşık 200 b den fazla silah nasıl girdi şirketler sayesindemi biraz kitap oku haber izlemeyi kes
- 1 yıl
Cırcır kısa bilgiler biliyorsun bugün şirketlerin sömürmediğini biliyoruz artık sömürme para kazandırmıyor kara para ve uyuşturucu, silah kaçakçılığı para kazandırıyor nerede savaş orada kötülük savaş tanrısı filmini biraz izle anlarsın baboli
Soran1 yılAskeri şirketler mi yok askeri şirketler var black Walter Wagner gibi sömürü var terör örgütleri sadece araç şirketler yoluyla oluyor bu mesela atıyorum Irak'ta petrol var İngiliz Amerikan şirketleri çıkarıyor oradan para kazanıyorlar sermaye işgalleri var çin yapıyor oradan da para kaldırıyorlar üstelik sömürülen yere komik şeyler veriyorlar Hop kafasını kaldıran olunca ya darbe oluyor ya savaş yoksa babalarının hayrına gidip de bir ülke işgal etmiyorlar bunun nedeni şu savaş ilanı sinir genişletmek BM ye göre yasak o nedenle el altından yürüyor her şey senin gördüğün kaçakcilik onun küçük bir kısmı
Soran1 yılFilmlerden sömürü düzeni öğrenilmez sen bak petrolü doğal kaynakları kim işletiyor mısır Süveyş kanalını millilestircegim dediğinde ne oldu askeri müdahale darbe batılı şirketler isletiyordu önemli bir gelir kesilecekti ona bile izin vermediler senin dediğin gibi olsaydı ülkeler rahat kalkinirdi hatta Afrika ülkeleri dünyanın en zengin ülkeleri olurdu sadece doğal kaynakları onlara ait olsa bilw
Soran1 yılOnu geçtim devletlerden güçlü ve büyük şirketler bile var artık şirketler çağı devletler degil
- 1 yıl
Olm olay ne ara paralı askerlere geldi bu sömürü değil birer kondul koymadır silah kaçaklığıyla paralı askerlerin ve sömürge olayı uzaktan ilgisi yoktur belki paralı askerler silah kaçakçıları önünü açıyor olabilir ama Wagnerin veya acedeminin bölgede sorun çıkardığını falan düşünüyorsun artık o işler kılışe ABD mesala İŞİDİ kurup bitirdi sebebi neydi peki artık işid ABD ile oyun oynamıyordu ABD askerine pusu kuruyor Rusya'dan silah alıyordu onu bitirmek için YPG yi SDG yi kurdu merkez den değil bölgeden işe el koydu çünkü. senin dediğin gibi BM mızlanıyordu buda ABD ye zarar veriyordu
- 1 yıl
Sen işte burada baya hata yapıyorsun eski kafalısın her şey artık petrol değil artık nüfuz önemli orada olmadan şirketler aracılığıyla değil silah kaçakciğıyla işi bitiriyorlar çünkü artık afrika uyandı geç ama uyandı o yüzden bak bakim Fransasıñın şimdiki şirketlerini Afrika'da ne kadar kalmış yok bile
Soran1 yılAskeri şirketler pis işleri yapar sömürü var sen onu anlamıyorsun hatta bunlar gayri resmi ordudur ırak işgalinde ölen Amerikali askerlerin çoğu askeri şirket elemanıdir bunlar masa dediğim gibi malım ülkeler işgal edilir bor şekilde doğal kaynakları ise ilgili şirkete verilir buradan para kaldırirlar petrol silah kaçakçılığı falan bunun küçük kısmı istersen bunu zaten basit Google araştırmasi ile görürsün Afrika'daki doğal kaynakları batılı şirketler çıkarır ve ilgili batı ülkesine pay gider ne zaman biri abdulnasir gibi millileştirir ya darbe olur ya da savaş çıkar bu hep böyle kısır döngüdur ha arada silah şirketleri para kazanır o da ilgili bati ülkesinin sirketleridir zaten her türlü kazanırlar isidi zaten Obama kurdu Trump dedi bunu isidin işlevi islamafobiyi yaymak ve pydye yer açmaktı
Soran1 yılYa Fransa eski gücünde yok şirketleri kaybediyor onun yerine Çin Rusya Türkiye geliyor yumuşak güç kullanıyorlar batı hep ben somureyim diyor diğerleri kazan kazan yöntemi ama hala Afrika kıtasında Fransa etkim
Soran1 yılEtkin
Soran1 yılUkrayna Rusya savaşınin nedenlerinden biri 21 trilyon dolarlık yer altı kaynağını Rusya'ya bırakmamak batılı ülkelerin somurmesi amac
- 1 yıl
Bak şimdi buda bizi niye peki kabul ediyorlar veya rusyayı bak bakim Libya'da ne var siha var rus kornetler çin mühimmatları normali siha okeyde mühimmat falan kaçakçılıktan giriyor libyaya anladın mı tarafsız bir kaçakçılık var buda kim kime destek verirse biz Afrika'dan ne alıyoruz güven ha safsın
- 1 yıl
Ukranya ya giren silahlar ABD ye ne kadar kazanç sağladı veya AB ye Rusya zaten en çok kar sağlayan devlet çünkü ukranya onun için birer deney faresi
Soran1 yılDoğal kaynak aliyoru güven değil kimse kimseye yardım etmez karşılıksız olarak doğu ülkelerinin farkı yaşam alanı tanıyorlar oldurecrk kadat somurmuyorlar
- 1 yıl
Etkin değil güney Afrika'da sadece bir tesisi var
Soran1 yılŞöyle kazanç saglafi yardım adı altında Ukrayna borçlandirildi yıllarca borç ödeyecek kendi ülkesindeki silah şirketlerinw gitti para bir taşla iki kuş hem Rusya'nın gücü test edildi asker kaybetti vekalet savaşı bu Rusya kaybeder de Putin'i düşüruruz diye çalıştilat yeni gelen iktidarla ittifak kurarız Çin'e karşı diye düşünduler tutmadı yeni silahlar denendi savaş bittiğinde Ukrayna inşaa edilecek yeniden batılı şirketler inşaa etme peşinde
Soran1 yılKaç tesisi olduğunu bilmiyorum zaten ciddi güç kaybetti onu biliyorum ne desem yalan olur batı hemegonyasi zaten çöküyor insanlar uyanıyor her yerde sömürüyor ama eskisi kadar güçlü değiller bak hatta sömürge para birimleri bile var frank en son 14 ülkeydi
- 1 yıl
Sen sömürü tarihini yanlış anlamışsın günümüz sömürge tarzıyla eski tarz aynı değildir sana tek ve net bir şey söylim silahlar değişti dünya değişti sömürmek eskisi gibi kaynak sömürmek değil bunu anla sömürünün yerini silah pazarı aldı ve devletlerde burdan kâr sağlıyor çünkü artık biryerde zorla sömürmenin zararları çok birini destekliyorsun ve ona parayla silah satıp sonunda petrole beleş ulasiyorsun
Soran1 yılSömürü değişti bunu biliyorum senin dediğin de var benim dediğim de zaten batı sömürecek bir şey bırakmadığı için bu sistem değişti eskiden direkt manda himaye vardı falan şimdi liderleri atıyor kukla hükümdarlar falan da etkili artık halklar uyandı zaten eskisi kadar etkili değil ama etkili yani
- 1 yıl
Dayı sen şirketleri gözünde büyümüşsün Bir Rusya ukranyayı işgal etmeden savaşı bitirmez 2 Rusya askerlerinin %3 nü yolladı bugün kıtalar arası balistik füze atıyor ukranyaya sence bırakır mı? Bu şekilde
- 1 yıl
Sen gel özele sana şirketleri veya yeni sömürge tarzını onu geç gladyolara kadar anlatırım gene yanlış anlamışsın
Soran1 yılYahu Amerikayi bile şirketler yönetiyor dünyadaki çoğu firmaya blackrock vanguard gibi şirketler hatta Amerikan merkez sahibinin bile sahibi ABD devleti degil
Soran1 yılGladioyj bilmeyen mi var 😂
- 1 yıl
Senin dediğin Blackwater diye bir şirket değil artık eğitim veriyor güncel bilgilerle gel daha sen geçmiştesin
Soran1 yılHatta bak turk kıtasında bile Türkiye Cumhuriyeti merkez bankası değil Türkiye Cumhuriyet merkeZ Bankası yazar Türkiyede bile durum böyle devlete ait değil
Soran1 yılBlack Water çok suç işledi tepki aldı o yüzden konsept değiştirmis gibi yaptı aynı işi yine yapiyorlar tamamen göz boyama
- 1 yıl
Allah rızası için gladyoyu anlat hele ahaha bak ne anlatacak
- 1 yıl
Olm merkez bankası şirket bile değil seni biraz ayıtim istiyorsan
Soran1 yılGladio ABD'nin kurduğu bir istihbarat örgütü NATO ulkelerinde kurduğu istihbarat örgütlerinden biri derin devlet turkiyedeki
Soran1 yılKennedy FED i millilestirmeye çalıştığı için suikastle ortadan kaldırildi
- 1 yıl
Kardeşim sen biraz bilgi tazele yoksa elimde kalacaksın sen bir gladyoyu anlat bakalım
Soran1 yılAnlattım farklı ne biliyorsun
Soran1 yılMerkez bankasının sahibi Türkiye Cumhuriyeti devleti değil para da bile belli
Soran1 yılTürkiye Cumhuriyeti sadece madeni para basan kısma sahip
Soran1 yılMerak etme güncel konuları takip ediyorum asıl sen bilmiyorsun merkez bankasi bir şirket Fed gibi
- 1 yıl
Allah senin belanı versin Kennedy ne alaka gitmiş google dan bakmış ahahah gladyo zaten google yazsan sana natonun bir örgütü olduğunu anlatır gladyonun asıl amacı komünizme karşı kurulmasıdır Almanya'da BNG nin Fransa'da el farito İtalya'da mafyanın Türkiyede Özel Harp Dairesine sızmışlardır istiyorsan türkiyeyi anlatayım glodyo türkiyede siyasal İslama karşı savaşmıştır bir süre sonra siyasal islamın içerisine sızmıştır mesala kurtlar vadisindeki İskenderin devletin içindeki derin unsurlara karşı mücadele ediyordu peki gladyo türkiyede başarılı oldumu evet ergenakon davası ile türkiyeyi maf ettiler İtalya'da ise temiz eller operasyonlarıyla temizlendiler
- 1 yıl
Daha ayrıntılı anlatırdım da sen kulaktan duyma sözlerden burada tarih konuşuyorsun
Soran1 yılYahu daha Kennedy suikast düzenlenmesinin nedenibi bilmiyorsun Google dan değil bask yerden öğrendim gladionun görünen amaxi sözde amacı seninki gladionun amacı NATO içindeki devletleri hizaya getirmek komünizm falan bahane amac kontrol sen bana Google diyorsun kendin diziden örnek veriyorsun kurtlar vadisi işte bu ülkeye kötülük yaptı derin devleti falan yanlış anlattı derin devlet gladiodur ak sakallılar yok gerekirse bunlar darbe bile yapar yaptılar hatta bak PKK'yı da bunlar kurdu mit aracılığıyla hatta bir dönem MİT'in maaşlari ekipmanları hep ABD'den geliyordi siyasi İslamcılar zaten hep Amerikan yanlısi idi 6. Filoya Secde edenler de bunlardi zatem Türkiye de solu Amerika güdümündeki Kenan Evren bitirdi
- 1 yıl
Herşeye Fed diyorsun la KKTC bazı ülkeler tarafından tanımadığı için olmasın TURKIYE CUMHURIYETI yazıyor orada
Soran1 yılKulaktan dolma bilgi diyen diziden örnek veriyor komiksin belli ki bu konu ile alakalı kitaplar okumamissin çok belli
Soran1 yılYahu merkez bankasının sahibi Türkiye değil Kıbrıs ne alaka eskiden parada Türkiye Cumhuriyet ibaresi bile yoktu sonradan kondu Türkiye Cumhuriyeti'nw ait olsa cumhuriyeti merkez bankası der demiyor cumhuriyet diyor buradan bile anlaşılıyor
- 1 yıl
Ya boş ver burdan hadi burada sana tez veriyorum FED şirket diye tutturmuşsun
- 1 yıl
Adam merkez bankasıyla ŞIRKETI karıştırıyor
Soran1 yılNe tez verdin pardon bilmiyorsun bir de itiraz ediyorsun cahile laf anlatmak zor Fed bir şirket ve sahibi ABD değil ABD her dolar bastırdıginda fede borçlanır ve faiz öder bu yüzden borcu hiç azalmaz enflasyonu da dünyaya ihraç eder
Soran1 yılSen bilmiyorsan benim suçum değil git öğren karşı çıkacağına bana güvenme kendin araştırırsan görürsün
- 1 yıl
Fed ile gladyo ayrı bir şey tamam fed dediğin birer şirket ama bir istihbarat örgütü de değil birisinide öldürtmedi mesala Kennedy sana aç Tolga Turan gladyo ve sömürge tarihini aç izle kitap okumuyor g*tten atma bilgilerle bana tarih biliyorum diyor tez al sana temiz eller operasyonu ergenakon BNG mal
- 1 yıl
MİT ahaha şamil Tayyar okumuş o adam tarafsız bir yazar değil Kenan Evren de glodyonun tohumdur ondan sonra zaten özel harp dairesi oldu ÖKK fetöyüde gladyo zannetmiş Allah uzun ömür versin kardeşim senle yüz yüze konuşacaktık ben burada sana anlatamıyorum
Soran1 yılSenin üslubun yanlış laf anlatilmiyor sana hakaret ediyorsun başkalarından videolardan öğrendiğini bana satiyorsuun zaten Fetullahcilar da gladionun ayağı onlar da istihbarat örgütü Fed ile gladio aynı demedim yanlis anlamışsın
Soran1 yılAbdullah Öcalan da mit mensubu idi emir verildi PKK'yı kurdu zaten bizim envanterden tut bazı kurumlara kadar NATO parmağı var türk ordusunu adam eden NATO eskiden vahim durumdaydı
Soran1 yılBaşkalarının sattığı bilgileri bana satiyorsuun kopyala yapıştır senin mantığın önemli olan videodan öğrenmek değil kaynakları karşılaştırmak bana akıl vereceğine kendin ogren
Soran1 yılBiraz önce Fed sirket değil diyordun şimdi öğrendim hep böyle ol artislik yapacağına Allah Bilir video izleyip bana anlatiyorsundur verdiğin kaynaklar hep ofsayt
- 1 yıl
Olm gladyo bitti başkaların videosu benim araştırma konumdu o yüzden sana burada doğru araştırılması 20 kitaptan yapılmış bir bilgi veriyorum benim burada sana hakaret tarzı konuşmam senin birşeyleri yanlış bilmen istiyorsan sana foto atarım ne yapmışım ne araştırmışşım ama kabul etmek istemiyorsan okeyim gidip bu yanlış ve eksik bilgilerle tarih yaparsın güncel bilgi satarsın anladın burada tarih bilen başka biri gelse gene sana hakaret edecek
- 1 yıl
Ben gidiyorum kardeşim bak sana ettiğim hakaretlerden dolayı özür diliyorum ama eğer birisi bana bu bilgileri vermiş dersen ozaman beni hatırlarsın hakkını helal et
Soran1 yılNe olursa olsun hakaret hakkın yok yanlış bilgi vermiyorum ne desem karşı çıkıyorsun sonra kabul gladio bitmiş veya bitmemiş bunlari bilemezsin geçmişte de kimse bilmiyordi sonradan ifşa oldu tarih biliyorim merak etme daha Kennedynin nden öldürüldüğünü bilmiyorsun muhtemelen takip ettiklerin resmi tarih anlatıyor resmi tarihte her zaman doğrular yazmaz zaten bilmen gerektiği kadar anlatilir
- 1 yıl
Tamam Kennedy ninde öldüğünü bilmiyorum hakkını helal ediyon mu
Soran1 yılSenin anlattıklarını ben de biliyorum sen kaynaklarını gözden geçir yok kurtlar vadisi yok yok Tolga turan böyle tarihçilik olmaz sen kendi pencerenden bakiyorsun tarihçi objektif olur her kaynağa bakar ama sende o da yok
- 1 yıl
Tamam hakkı nı helal ediyon mu?
Soran1 yılTamam sorun Yok
- 1 yıl
Ozaman sen yoluna ben yoluma benle tartıştığın için teşekkür ederim hadi by
Soran1 yılRica ederim
1 yılEkonomik güç
03 Yorumla
Soran1 yılSadece ekonomi yetmez ki
- 1 yıl
Yeter
Soran1 yılYetmez mesela Almanya büyük ekonomik güç ama ordusu zayıf ordun zayıfsa yasatmazlar adami
Gizli Üye(18-24)1 yılGüçlü bir yönetici
02 Yorumla
Soran1 yılHalkın güçlü olduğu devletler güçlüdür yöneticinin değil ne kadar güç o kadar yozlasma
Cevap sahibi1 yılHalkın güçlü olması için bilinçli bir toplum olmalı o bizim gibi bir ülkede mümkün değil
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar