İnsanlara tesadüfi inanç sistemi mantıklı gelmiyor,
Kemalizm adı altında yapılan iğrençliklere de ahlaki yapıları izin vermiyor.
Ama birileri zorla bir şeyleri yaptırma peşinde, sürekli bi hakaret aşağılama hor görme yok sayma egoistçe konuşmalarla dışlama ve küçümseme çabası
şunu biliniz ki siz bu şekilde devam ettiğiniz müddetçe inançlarınızda olduğunuz yolda daha çok uzak durulması gerekenler listesinde olmaya devam edecek,
insanları rahat bırakın, kendi küçük dünyanızda mutluysanız lütfen orada kalın
yok mutlu değil ve sizde kendiniz gibi onlarda mutlu olmasın istiyorsanız çabanız bir şeye yaramıyor bilin.
"biz fikirlerimizle ve ahlakımızla bataklığın ve karanlığı içindeyiz çıkmak istiyoruz" savaşı veriyorsanız açık açık söyleyin yardımcı olalım.
yardım edilmeyi egonuza yediremiyorsanız susun.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bulanlar var ayrıca İslami şeyleri mantıklı bulanlar da var.
Bence bu kadar karışma insanların dinine
tesadüfi inanç sisteminin mantıklı bulunmasının temel alt yapısında 3 sebep var,
1. bilimsel olarak ispatlanmayana kadar inanmama amacı.
2. kötülük algısı
3. dinlere karşı bakış açısı
fakat mantıklı değil, çünkü hiçbri şey yoktan var olmaz, yoktan var olupta tesadüfen düzenler oluşturmaz, oluşturupta sürdürülebilir yapmaz, yapsa da bu kadar hassas bir denge içinde olmaz olsa da bunu insanın yapısına ve gelişimine uyacak şekilde dizayn etmez.
bu mantıklı değil, buna inanmak için algının körelmesi gerekiyor.
Ayrıca ben karışmıyorum siz karışıyorsunuz, insanlara zorla bir şeyleri mantıklı buldurtma çabasındasınız,
Tamam sen argüman sunuyorsun onlar da argüman sunabilir ve insanlar istediğini seçip inanır bu bizi alakadar etmiyor
Ben mi mantıklı buldurmaya çalışıyorum. Ben kimse kimseye karışmasın diyorum bu insan olmanın birinci kuralı zaten her hangi bir ideolojiye herkes inanmak zorunda demiyorim
Buna karşılık bir arguman vs yok zaten, karşı çıkışları buna
yoktan var olmuştur, ya da hep vardır (maddeye diyor), enerji menerji yani bilmiyorlar zaten ilk var oluşu düşünmekte istemiyorlar sonu uçurum çünkü
tesadüf eseri oluştuklarına da aslnıda tam inanmiyorlar zaten kimse inanmaz
sadece bir şekilde olmuştur esas inançları bu, gelnede dinsel bakış açıları sürükler.
fakat mantık ve akıl da bunu reddediyor ve bunu görmezden gelip biliyormuş gibi ahkam kesmeleri beni gıcık ediyor.
neyse beni ilgilendirmiyor benim de sitemim buna herkes inanmak istediğine inansın isteyen taşa inansın inseye başka şeylere bilemem sadece kimse kimseye karışmasın
Senin fikrinin doğru olup olmaması beni alakadar etmiyor insanlara saygı duymayı öğrenmen lazım
esas sorun şu söylediklerim seni vuruyor vurmasa sana saygısızlık yapmadığım ve aksine bu saygısızlığı yapanlara karşı aynı şeyleri dile getirdiğimi anlamış olurdun
neyse belli ki tesadüfi inancını tartışmaya açmaktan itina ediyorsun rastgele.
Cahille tartışmayacagim ne düşünürsen düşün
dökül de kimin cahil olduğu ortaya çıksın
Zorlama gereksiz ya