YUSUF TEKİN beyin eseri. Üniversitelerin çivisi çıkmış artık. Bak ben o kadar yüksek puan aldım ilköğretim matematik öğretmenliğini kazandım 2. Sınıfa geldim. Şimdi Yusuf Tekin denen mahluk öğretmen akademisi diye bir şey çıkartmış bu sene. Öğretmen olabilmek için üniversiteyi kazanıp bitirip KPSS'yi kazanmak yeterli olmayacakmış. Üstüne 2 3 yıl daha öğretmen akademisi dersi görecekmişiz başarılı görülürsek öğretmen olacakmışız. Sanki tıp okuyoruz... Biz zavallı zavallı 30 yaşına kadar parasız pulsuz evsiz donsuz çulsuz okurken memur annemizden babamızdan para dilenirken bu sistemi çıkaran Yusuf Tekin'in çocukları babasının parası ile lüks araçlarla gezinecek villalara sahip olacak en lüks eşyaları kullanacak hayatın tadını çıkaracak. Yeri geldiğinde torpille iş sahibi olacak. Ya biz? Yüce Rabbim çıkarsın hakkımızı. İyi ki cehennem var.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
bence normaldir,, şaşırmadım
Bende okudum öğretmen oldum ama maalesef atanamadim. Öğretmenliğin önünü tamamen kapattılar çünkü...
Tamamen kapalı değil ama zorlaştırdılar. Bazı bölümlerin önü kapalı gibi sadece özel eğitim falan atanıyor baya 60 puanla
Şundan kapalı dedim. Tasarruftan dolayı atamalari durdurdular ve üstüne akademi getirdiler. yani artık kendilerinden olmayanları atamayacaklar...
Sorun orada işte. Kendilerinden olmayanları teröristleri bile mülakatla geçiriyorlar, bizim gibi sade vatandaşlar da bahtına ne çıkarsa. TUSAŞ'ta çalışan bir PKK'lı vardı haberlere çıkmıştı, sonra neden TUSAŞ'a saldırı oluyor öncesinden haberimiz olmuyor diye düşünmeye gerek mı var ki? Mülakatla bile doğru düzgün insanlardan seçim yapıp atamayı beceremiyorlar. Kaldırsınlar direkt daha iyi.
Bu hükümet varken atanmak hayal gibi bir şey oldu artık...
Atanmak hayal değil ama zor. Ana muhalefet gelse onun da bir şey değiştireceğini sanmıyorum bu sefer de muhalefettekiler kendi akrabalarını atandırmaya çalışır yine olan bize olur. Toplumumuzda bir bozukluk var.
2025 KPSS ile beraber gelecek. Ama kaldırılacağını düşünüyorum
Bazı uzmanlar kaldırılacağını söylüyor.
Anayasa Mahkemesinden bile sekebilir belli olmaz. Ben yeni mezun oldum bu değil bir sonraki için bekliyorum. Senin branşın neydi hocam
Matematik
İyiymiş ya alım olursa ve bu saçma sistem gelmezse umarım atanırsın
Sistem onaylanmış gelmiş bile 🥲
Gelmişte belli olmaz bursı Türkiye. Daha okuyor musun mezun musun okuyorsan bitene kadar kalkar belki
2. Sınıfın umarım kalkar ya
Daha önünde 2 yıl var ya rahat ol 2yıla neler neler değişir
Sağ oll valla doğru diyorsun
Ben mezun oldum daha yeni 1.5 senedir atama yapılmamış daha bunlar atanacak sonra bir sonraki dönemde sırs bana gelecek. Ben atanana kadar sen de mezun olursın herhalde bu hızla
Sizin branşınız ne hocam?
Özel eğitim hocam
Ben de okul öncesi son sınıfım. Seneye ne yapacağımı kestiremiyorum. Bakan alımları azalttı ve dün Twitter'da bir sürü şey gördüm çok torpil dönmüş sanırım böyle şeyler görünce motivasyonum düşüyor. Bir de doğru düzgün çalışamıyorum zaten hem okul hem staj çok yoruyor
@Hayalperestdjlnb bir ara en yüksek okul öncesiydi alımda sonra ne oldu ne bitti felaket düşürdüler hocam. Alım çok düşük olursa felaket torpil dönüyor. Yani çok sanssızız
Okul öncesinde de açık var aslında da işte alım azaldı
Ben birinci sınıftayken 7500 alım olmuştu şimdi 900 küsur bir şeye düşürdüler. Bir de çocuk gelişimcilere formasyon verdikleri için 55 bin kişi giriyor sınava
Bu bakanın döneminden pek umutlu değilim anca o gidince şansımız olabilir
@Hayalperestdjlnb inanılmaz ya iyice suyunu çıkarmışlar sizin branşts
Hakkımızda hayırlısı hocam umarım atanırız. Atama olmadığı için ücretli yapmak zorunda falan kalıyorum kötü yani
Evet öyle oldu maalesef. Ben de ücretli yapmayı düşünüyorum. Özeller çok çalıştırıyor asgari veriyor en azından devlette daha az çalışıp yine asgari alırım daha iyi
@Hayalperestdjlnb Özeller fena kan emici hocam hiç bulaşmanı tavsiye etmem en iyisi. Ücretli özelden her türlü daha iyi
Çalışma saatleri 80 ders saati falan daha fazlaydı rehabilitasyonlarda 😅
80 mi😮 ciddi misiniz çok fazla kim dayanır
@Hayalperestdjlnb yol parası çıktığı zaman devletle arasındaki fark 1500 lira. Yani 80 saat ekstra çalışnaya 1500 saati 20 lira 😂
Kan emici derken dalga mübalağa yapmıyordum skkdkdkdkfkfkf
Belli oluyor 😂😂
Yok ya en iyisi ücretli o zaman. Ben haftada bir gün staja gidiyorum yarım günlük onda bile yoruluyorum ama tatlı yorgunluk oluyor bağ kurdum çocuklarla
Bir de özel anaokulunda yaz okulu da oluyor yazın o kadar saat çalışmak daha da zor
@Hayalperestdjlnb o kadar öğrenciyle uğraşmak kolay değil hocam ya ben 2 tane özel çocukla uğraşırken bitiyorum. Yazın hele hiç uğraşılmaz sıcakta
Haklısınız o daha da zor oluyor. Neyse hakkımızda hayırlısı bir süre bu şekilde devam edecek atamalar. Sonrasında inşallah olur.
@Hayalperestdjlnb haklımızda hayırlısı hocam umarım atanırız. Bu arada iyi geceler hocam benim yarın okul var malum. Son sınıf kolay geçer umarım sizin için 😊
İyi geceler. Umarım güzel geçer ☺️
@Hayalperestdjlnb ya bir de şu pedagojik formasyon olayı var. Kardeşim EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUMAYAN ADAM ÖĞRETMEN YAPILIR MI YAHU? Sonra niye bu kadar yığılma oluyor diyorlar... Kaldırın eğitim fakültesi dışında kimse öğretmen olamasın. Çok sinir bozucu bir durum.
Bence de öyle Edebiyat öğretmeni olmak isteyen edebiyat öğretmenliği, matematik öğretmeni olmak isteyen matematik öğretmenliği okusa bu tarz sorunlar olmaz
Öğretmen eğitim fakültesi mezunudur
Sistemde varlık gösteremez
Yürürlüğe koymuşlar sanırım
Saçma sapan şeyler çıkarıyorlar hangisi kalıcı olacak ki
Umarım Yusuf Tekin denen (bazı sevgi sözcükleri) herif defolup gider de yerine gelen bakan bu yanlışı düzeltir.
Yoldan geçen herkes girer artık 😂
Maalesef
Cehennem var ama bu dünyada da adalet lazım.
Aynen öyle dilerim ki Yusuf Tekin denen şahsın yerine daha iyi bir bakan gelir ve bu yanlışı bir an önce düzeltir. Öğretmen adaylarının psikolojileri bozuldu artık, sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek için gerekli mentaliteye sahip değiller maalesef ki.