Güncellemeler
1 yıl
Ülkenin başına ne geliyorsa kendini demokrat, medeni, hümanist diyip ABD g tü yalanlardan dolayı geliyor. Şimdi gelip diyecekler banada gerici faşist vs diye. Halbuki herkesin yararına olacak bir sistemi savunuyorum. Aklımı kullanıyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Düşe kalka öğrenecek bu halk başka yolu yok. Tepeden inme, baskıcı rejimler her zaman çökmeye mahkumdur
Niye mahkum olsun böyle bir yaklaşım olabilir mi
İnsan doğası özgür olmak ister. Er ya da geç baskıya dayanamayıp düzeni değiştirir
Tek partili sistem niye baskı olsun kardesim ne saçmalıyorsun sen, tam tersi herkes aynı fikirde birlik olur saçma sapan siyasi kavgalar olmaz ne çok hoşunuza gidiyor mecliste birbirini döven vekiller, siyasi kavgalar siyaset yüzünden biribirine küsen arkadaşlar yapmayın ya yeter ya asıl şu an koleyiz
youtube.com/shorts/M6QjBh-ZZ9k?si=CKIVQ4KVsHH6aT96
Sen daha kardeşinle bile aynı fikirde değilsin milyonlarca insan da elbette farklı fikirlere sahip olacak. Sorun farklı fikirlerde olmamız değil. Sorun hoşgörülü olmamamız.
Amerika da tek parti mi var? Finlandiya da tek parti mi var? Yok ama meclislerinde nerdeyse hiç sorun çıkmıyor
Amerika'da sorun yokmu, trumpcular bidenciler birbirini bogazliyor trumpcular ayaklanmadi mi 2021 de. Trump a suikastler olmuyormu. Bexim tubik benim kardeşim değil ben liberal değilim liberaller den de nefret ederim
Biden Trump a o çocuğu demişti ortam bu seviyede farklı iki görüş varsa ve bunlar rekabet halindeyse , birlik beraberlik saygı sevgi dürüstlük beklemek gerçekçi olmaz
Birde Türkiye nin sosyolojik ortamı bu ülkelerden daha gergin. Bunu sistemi değiştirerek çözebiliriz ancak. Tek parti sistemi olsa hepimiz rahatlariz bu nettir.
Aynen Kuzey Kore gibi olalım değil mi? orada bak hiç suikast falan olmuyor halk ne kadar da mutlu, kardeş kardeş takılıyorlar falan
Gelişmek için rekabet şart. Ha bazıları ileri gidebiliyor. Ona yapacak bir şey yok. Cezası kesilir. Toplumun %1-%2'si taşkınlık çıkardı diye bundan vazgeçemeyiz
Evet Kuzey Kore iyi
Sen ironi için soyluyorsun ama halk orada mutlu
Rekabetin olduğu yerde iyilik dürüstlük sevgi saygı kardeşlik olmaz rekavet iyi bişey değildir Kuzey Kore çin gibi ülkelerde rekabet daha azdır bunda komünizmle yonetilmelerinin de etkisi var
Şu an bunu tartışmak bile bi rekabettir. Asıl rekabet olmadan hiçbir şey olmaz. Dünyayı ileri götürenler ayıkırı fikirleri olan insanlardır
İnşallah tek parti sistemi gelir mesela şu an dem CHP MHP akp aynı fikirde ve ne kadar huzur verici değil mi değil çünkü arada muharemler ümitler çıkıp birlik beraberlik ve huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar, çok partiler çok seslilik işte böyle huzursuzluk vericidir
şu an iyip zafer muhareem de aynı fikirde olsa herkes daha mutlu olurdu, zaferciler iyipciler sağa sola sövüp sinir krizi geçirmek yerine mutlu olurlardı, ama ne yapıyor çok sesli siyaset farklı ses insanları geriyor, mutsuz ediyor. Türkiye kadar da siyasete varmış bir ülke yok o yüzden dünyanın en sinirli ülkesiyiz. Avrupa da vs de çok parti var ama halk in siyaset umrunda değil, a partisi gelse de b partisi gelse de değişen vs bişey olmuyor kimse sinir krizleri geçirmiyor, turkiye öyle değil ve öyle olması zor o yüzden tek parti sistemi gerekli.
şu an meclise bulunan partiler iyip hariç aynı fikirdeve bu olumlu bir adım. İYİP mesela sırf oy Alicam diye muhalefet yapıp insanları germese Türkiye deki insanlar daha mutlu olur. Ya arkadaşım, bak dünyanın en sinirli ülkesiyiz normal bişey değil bu. Siyasete batmis bir ülkeyiz ve siyaset bizi geriyor, bölüyor, arkadaşlarla ailemizle kavga etmemize sebep oluyor ne gereği var. Böyle bir ülke daha yok. Kuzey Kore bu yüzden bizden daha iyi wvmk.
Rekabet iyi diyorsun belki rekabet küçük dozlarda zevkli olabilir, mesela futbol oynarsın basketbol oynarsın satranç oynarsın tatlı rekabetler insana zevk yaşatır ancak bizdeki rekabet ileri ve tehlikeli boyutta. Futbol maçını kaybettin diye gidip maçı kazanan futbolcuyu silahla vuruyoruz biz. Bu kadar ileri dozda zehirlenmiş bir halk için en iyi tedqvi rekabeti sıfırlamak tır. Delirdik çünkü.
Batı bunu denemiş dostum. Zamanında Kilise tek otoriteymiş. Astığı astık kestiği kestik, sadece onun söylemleri varmış başka rakibi yokmuş. Noldu sonra? Gitti saçma sapan kediler şeytandır dedi kimse karşı çıkmayınca tüm kedileri öldürdüler. Fareler çoğalınca veba hastalığı ortaya çıktı.
Sonra Batı akıllandı ve dedi ki "Güç yozlaştırır, Mutlak güç mutlaka yozlaştırır" Bunun üzerine güçler ayrılığı ilkesini getirdiler. Yasama, Yürütme, Yargı üçü de birbiriyle eşit güçte ve birbirini denetliyor.
Bizim ülkede zaten rekabet olmadığı için bu duruma düşüyoruz. 25 yıl aynı kişi başta duruyorsa o ülkede muhalefet falan yoktur. Zaten herkes Tayyibe çalışıyor. CHP bilerek kaybediyor, MHP arka lastik zaten, HDP AKP'nin düşman olarak gösterdiği günah keçisi. Diğer partilerde kendi kumunda oynuyor. Adamın istese yapamayacağı tek bir şey yok.
Bu toplum rekabetsizlikten, cahillikten ve ders çıkarmamasından ötürü bu halde. Yeni anayasayı da geçirecekler gör bak ondan sonra Tayyip yaşadığı sürece her şey daha kötü olacak. O zaman gel bu yorumumu tekrar oku.
Aklını kullanmak önemli