Ülkemizde neden ahlak çöküntüsü var?

Cinayetler, tacizler, tecavüzler, hırsızlıklar, dolandırıcılar, gasplar, kapkaççılıklar, adam yaralamalar ve yağmalamalar artmış durumda. Özel bir hastanede bebekleri öldürdüklerini duydum. Bir adam, bir adama fındık kabuğunu doldurmayacak bir sebep yüzünden tokat atıp öldürmüş. Kreşteki bir bebeğe öğretmeni tokat atmış. 2 yaşındaki Sıla bebeği tecavüz ederek öldürdüler. Son zamanlarda yaşanan cinayet olaylarından bahsetmiyorum bile. Benim gözümün önünde torpil olayları oluyor ve bu duruma sesimi çıkaramıyorum çünkü sesimi çıkarırsam benim hayatımı mahvederler. Dolandırıcılıklar had safhada zaten. Rüşvet olaylarından hiç bahsetmiyorum bile, rüşvet alan yapı denetimciler ve rüşvet veren müteahhitler yüzünden depremlerde binlerce insan ölüyor. Para, insan canından daha kıymetli olmuş. Ülkemizde birçok çete oluşumu var. Geçen gün bir çete üyesi, camiye girip kedi kesmiş ve bunu sosyal medya hesabında paylaşmıştı. Ülkemizde satanizm ve ırkçılık artmış durumda. İnsanlar, birbirlerine karşı çok saygısız, sürekli hakaret ve küfür ediyorlar. Arabaların birçoğu yaya geçidinde yayalara yol vermiyorlar. Bir şey desen, kavga çıkarıyorlar. İnsanlara dokunsan patlayacak gibiler, çok sinirliler. Geçen gün bir adam, bir kediye işkence yapıp paylaşmıştı ve: "Bana hiçbir şey yapamazsınız" diye bir video çekmişti. Cinayet sonucu ölen kadınlarla ve savaşlarda ölen insanlarla dalga geçenler var. İnsanların, birbirlerinin düşüncelerine saygıları yok. Dini ve kültürel değerlerimizi aşağılayanlar var. Aşırı fanatik futbol taraftarları, karşı tarafın takımıyla kavga edip birbirlerini darp ediyorlar. Depremzedeleri bile dolandıranlar var. Satıcılar çok aşırı fırsatçı; mesela, deprem zamanı yorganlara fahiş zam yapmışlardı ve bu sadece bir örnek, bunun gibi yüzlerce örnek var maalesef. Zengin patronlar, fakir işçilerini eziyorlar, işçilerinin mesai ücretlerini ödemiyorlar ve bunlara karşı hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Bazı patronlar istisna tabii. Bizim kendi kendimize yaptığımız kötülüğü, bir başka ülke gelip de bize yapamaz diye düşünüyorum. Siz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce ülkemizde neden ahlak çöküntüsü var ve bu durumu nasıl düzeltebiliriz?

Ülkemizde neden ahlak çöküntüsü var?