2023 yılında türkiyede toplamda 525 bin 814 oldu. Bu da toplam nüfusun %0.6'sına karşılık geliyor. KCDP raporuna göre 315 kadın cinayeti yaşandı yıl boyunca. Bu 134 bin 920 kadında 1 ya da %0.00074 demek. Bunu hesaplamak için chad gpt kullandım bu arada hesap makinesi işe yaramadı.
Kıyaslamak ne kadar doğru bilmiyorum ama pankreas kanseri (pankreasın kötü huylu tümörü) ile kıyaslamak gerekirse tüik verisine göre 5 bin 200 küsür kişi bu yüzden öldü. Yani pankreas kanseri yüzünden ölme ihtimaliniz kadın cinayetinde ölme ihtimalinizden 8 kat fazla.
Keşke hiçkimse ölmese ama ölüyor maalesef. Madem sorunları çözmek istiyoruz o zaman istatistik bilimini kullanalım biraz. Sizin bu istatistikler hakkımda fikriniz nedir?
Çok uğraştım bir teşekkür edin lütfen.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kadinlarin umrunda olmaz knk onlar icin erkeklerin olmesi de sorun degil mesela kadin kadin oldurse kimse bu kadar ses etmez veya kadin erkekleri oldurse kimse ses etmez ama erkek kadini oldurunce bambaska bir sey cikiyor ortaya onlara gore halbuki can candir kadinda kadini erkegi erkekde kadini erkegi oldurmemeli ama sonu gelmiyor toplumsal cinnet gecirme olayi var iste bunu anlamak lazim bunubyazdim diye akdin dusmani bile olurum bunlara gore her konuda yozlasti bu ulke
Hayır erkeklerin cinayete kurban gitme olasılığı 4 kat fazla ama onların derdi öldürülmek değil erkek tarafından öldürülmek.
Evet onu diyorum iste oldurulmesini istemedikleri kisiler hayvanlar cocuklar kadinlar erkek cinsiyeti yok kimse oldurulmesin diyen kadin az gordum gercekleri duyunca da suclu biz oluyoruz
İstatiğinden anladığım ne biliyor musun kanserden betersiniz Allah böyle planları olanları planlarına erişemeden gebertsin Amin!
Ateistim.
Niye böyle bir şey dedin? Biraz istatistik anlattım sadece. Eğer sorun çözülecekse bu istatistiklere bakmamız lazım.
Biraz istatiksel anlatmış cinayetten katledilen kadınları bi istatiğe bağlayabiliyorsunuz ne kadar kolay ya? Neden böyle mi dedim istatiğinde "kanserden ölen insan sayısı" nı eş değer tutmuşsun ondan olabilir mi? Bu kadar ruhsuz olmayın be.
Anlıyorum sizi. Hiçbir kadın ölmemeli ama istatistik konuşmak kötü değil. Ha biraz kışkırtıcı oldu ama anlatmak istedim.
Garip
Medyanın etkisi.
kadin cinayetlerine matematiksel yaklasmanı garip buldum
Ne medya etkisi anlamadım da
Matematiksel yaklaşacağız tabi ki ülke gündemine oturan bir mesele. Keşke gündem olmasa sorun olmasa ama dünyada kadın cinayetlerinin en az olduğu kıta bile biziz.