Bence bu olayla birlikte bir eşik atlandı yani kötülüğün kapısı açıldı resmen. Çok daha korkunç şeyler yaşayacağız gibime geliyor…Yazık. Kızlar gözününüzü seveyim tas kafa saç traşından, incel tiplerden, toksik kişilerden uzak durun.
küçücük bedeniyle günlerce yaşam savaşı verip, bugün savaşını kaybeden 2 yaşındaki sıla bebek, sokakta yürürken bir psikopat tarafından samuray kılıcıyla katledilen başak cengiz, apartmanın önünde tanımadığı bir cani tarafından öldürülen ceren özdemir de mi tas kafalılardan uzak durmalıydı?
kızmadım sadece verdiğin akılın ne kadar da mantık dışı olduğunu sana kanıtlamak istedim. keşke her şey bu kadar basit olsaydı, tas kafalılardan uzak durarak hiçbir şeyin önüne geçemeyiz, maalesef. keşke bir tek tas kafalılar katil, tecavüzcü olsa, en azından kimlerden uzak durmamız gerektiğini bilebilirdik. hadi kadınları, insanları geç peki ya sokak köpekleri, egzoz borusu, elektrik direği? bunlar da mı tas kafalılardan uzak durmalı, durmalıydı?
Feministlik yapıyorsun ama şu an. Emin ol sen bir üzüldüysen ben 2 üzüldüm. Benim demek istediğim kontrol sizdeyken bilinçli olmak. Yoksa senin saydıklarını söylemedim bile. Mesela var benim çevremde kız arkadaşlar. Kardeşim o adam normal değil diyorum bana diyor ki “anam mısın babam mısın, ayrıca tekel bayisi var bedava içki içiyorum” diyor. Benim bahsettiğim bu.
benim de bahsettiğim bu bahsettiğin tiplemenin artık bir geçerliliği bir önemi kalmadı. artık o tas kafalı denilen tiplerin yerini tüm insanlık aldı. benim de var öyle kız arkadaşlarım, kaç kez uyarmama rağmen 3 maymunu oynamaya devam ettiler. torbacısından tut silah kaçakçısına kadar. ama buna “doğal seçilim” diyip geçemez kimse. kimse ölümü hak etmez, erkek-kadın farketmeksizin. hadi bunlar alenen kendilerini belli eden tipler, saklayanlar, gizlenenler ne olacak peki?
Kızların kas kitlesi erkeklere göre daha az olduğu ve cinsellik olarak görüldüğü için kadınlara yönelik şiddet ve tecavüzler çok kadınlar ve çocuklar güvende değil ama çoğu kişi sanıyorki ülkede sadece kadınlar güvende değil hâlbuki erkekler güvende değil mesele bir erkek sokaktan geçerken bir sokak serserisi erkekten para istiyor erkek vermiyor serseri herif cebindeki bıçağı ya da silahi çıkartıp erkeği öldürüyor böyle birsürü olay var lütfen bu olaylara sadece kadınlara yönelik değil toplumsal olarak bakalım
bu durumda bile kendinize pay çıkarabiliyorsunuz ya, pes. konu kas kütlesi farkı değil yapısal fark. hangi kadın bir erkeğin kafasını kesip surlardan aşağı, hatta annesinin önüne atar? hangi kadın yolda yürüyen bir erkeği samuray kılıcıyla katleder? genelleme yapmıyorum ama bazı erkeklerin yapısı o kadar korkunç o kadar ürkünç ki. insanın kanı donuyor..
Benim sinir olduğum şey şu Bazıları sosyal medyada öyle paylaşımlar yapıyorlarki sanki bu ülke erkekler için güllük gülüstanlık sadece kadınlar katlediliyor ama durum öyle değil bu ülke kadınla başta olmak üzere erkekler içinde çok tehlikeli
kimse öyle bir paylaşım yapmıyor, sanırım keşfetin arızalı. kadın-erkek farketmeksizin hepimizin yüreğini yakan üşümesin diye taksisine aldığı pkklı bir şerefsiz tarafından katledilen iki çocuk babası oğuz erge’yi, harçlığını çıkarmak için kuryelik yapmaya başlayan, ne yazık ki işinin 6. gününde bir kansız tarafından hayattan koparılan ata emre akman’ı kimse unutmadı, unutmayacakta. bunun kadını erkeği yok, düşündüğünüzün aksine.
Hala ötekiler ne olacak peki diyorsun. Şöyle örnek vereyim maalesef ülkemizde depreme çare yok ama deprem çantası hazırlıyoruz. Öyle düşün. Yoksa anlattıklarını ben de biliyorum.
Hayır her şey daha iyi olacak , çocuklar öldürülmeyecek , kadınlar tecavüze uğramayacak. İnsanların tam olarak emeğinin karşılığını alacak... Demek isterdim
Kinlenenler illa ki var içlerinde ama kelime anlamı olarak istese de sevgili yapamayan seks yapamayan erkek demek bende böyleyim kimse incel olmak istemezdi