benim aklıma şu geliyor israil ülkede bir çok uyuyan hücre barındırıyor
ne zaman okları israile çevirsek iç olaylar patlak veriyor.
benim aklıma şu geliyor israil ülkede bir çok uyuyan hücre barındırıyor
ne zaman okları israile çevirsek iç olaylar patlak veriyor.
Bu konu; sağ-sol, alevi-sünni, türk-kürt vb. Ayrımların çok üstünde bir konu şu an ki gündemde olan. Hepsinden yalın olarak tam iyi-kötü konusu her şeyin en başı Tanrı'nın yolu - Şeytanın yolu. Yani bu dava hep var oldu hepte var olacak tabi iyilerin kazanması dileğiyle...
ne alakasi var anasını satim, herkes kendi iyiligi ve ailesinin iyiligi icin caba sarf eder
Tam tersi için uğraşanin akil sagligi yerinde degildir
Ne ugrasicaksin kapat timarhaneye
Ben sana açıklayayim, senin annen başkalarına çekici geliyor dimi bir yönden ama bu anana baska bi gozle bakilmasi anlamina gelmiyor, bakarlarss azins sicarsin dimi? Niye Tanrinin yolu yuzunden mi yoksa namusun için mi? Peki o gözle bakan seytanin yoluna girdigi icin mi yoksa kendi pis nefsi icin mi? İşte sebep bu, kotulujleri seytan iyilikleri tanri yolu diye sacma canım kategorize etme, kotuluk yapicam diye kendisini koşullamks biri hastadir timarhaneye kapat toplumdan uzak tut
Bunlarin tespiti ve sigindinlari ideolojiler içinde tedavi süreci başlat, tedavi edilmeyene kadar da toplumda barindirma
Namus dediğin ideoloji sana nerden geliyor Ahlaktan? Ahlak'ı ne barındırıyor insanın vicdanı anlamadığın konu zaten iyi ve kötü baştan ayrılmış. Nefsin hayra yöneltmiyor seni kötüye yöneltiyor. Asıl mevzu kötü şeyleri yapıp nefse sığınmak. Farklı sınıflara sokup kategorize etmeye çalışmak. Bunun hiçbirinin anlamı yok. Bu tür olaylar hep var oldu hep var olacak. Önüne geçemezsin. İyi şeyler kötü şeylere kötü şeyler iyi şeylere sebep olur. Ayrıca bu tür insanları tedavi edemezsin. Çözümü kitlesel yok oluş bunu da yapabilmek mümkün değil. Sana bahsettiğim konu olan şeyleri A milletine B milletine C olayına D olayına bağlamanın bir anlamı yok. Açtığın soru İsrail'le bağdaştırman.
hayır sen iyi ve kötüyü kategorize ediyorsun şu an ve süzlü sözlerle karma bir hale sokuyorsun.
Önce iyiliğin ne demek kötülük ne demek onu anlayalım.
İnsansın ve hiçbirimiz mükemmel değiliz, ne kadar iyi niyetli olursak olalım bir noktada kaçırdığımız şeyler olucak. Mühim olan insana doğaya çevreye zarar vermemek, inançlara saygı göstermek değil mi?
Mesela yolda sen yürürken, ayağına çembe takarsam yere yapışırsın ve zarar görürsün. Ben bir kötülük yapmış olurum sana, sende bu zararı ya bana karşılık vererek ya da karşılık veremediğinde kendini küçümseyerek ya da uğraşmaya değmez hasta manyağın teki diyip bilgelikle karşılayarak dönüştürürsün.
Şimdi çok zorlandığın bir konu var ve ben sana yardımcı olursam senin işlerini kolaylaştırmış olurum buda iyiliktir. Yani buna biz iyilik diyoruz ama işin içinde bir kolaylaştırma, daha kısa sürede hedefine ulaştırmaya yardımcı olma, seni daha iyi biri yapma amacı var. İyilik diye genel bir isim takıyoruz sadece.
Yani yok şeytan yolu yok tanrı yolu , öyle bir şey yok. Güzel ve iyi şeyleri Tanrı ile, kötü şeyleri ise Şeytan ile bağdaştıran biziz.
Niye çünkü bunun dinsel imgeleri vardır tüm dinlerde inançlarda zarar veren, zarar vermeyi amaçlayan kötülüğe Şeytani denir. Ama işin iç boyutunda anlayışsız olmak, empatiden yoksun, çıkarcı, bencil olmak yatar şeytani sadece imgeden ibaret..
Şimdi bir manyak ordusu ben şeytana hizmet ediyorum siz tanrıya diye ortaya türüyorsa hastalığının farkında değildir, zarar vermenin altında psikolojik bir problem zinciri yatıyor
bu yüzden tedavi altına alınması gerekiyor daha fazla kimseye zarar vermeden.
Umarım kavrıyorsundur.
Soruya gelirsek, evet İsrail bir terör devletidir kendi çıkarları uğruna yüzlerce masum sivili katlediyor insanların yaşam hakkını görmezden geliyor ve kısa vadeli gücüne güveniyor. Halbuki güç dediğin iyilikle birliktelikle sağlanır sen bunu zarar vermeye dönüştürürsen gücün bitmeye başlar. Ve israil bir çok ülkede ajanları var propaganda aletleri var teröristlerle anlaşmaları var ve o tehdidin üzerinde durunca olaylar patlak veriyor nedense..
İnsanın beyni kısıtlıdır. Olguları kavramları bir sebebe bağlayarak açıklar veya anlarız. Ve bu şeytana hizmet ediyorum konusu psikolojik veya hastalık diye basit bir kavramla açıklanamaz. Bu bunlardan daha önce bir kültürleşmiş bir olgu. Ve bu olaylar narinin ölümünden sonra patladı. Tavşantepe adlı kitaba ve Mitra tapınağına bak araştır. Sonra İstanbul'da 2 kızı katleden insan müsvettesinin evinden çıkan simgelere bak ve bunların garip bir şekilde tek bir ortak noktaya çıktığını idrak et. Sonra bazı şeyleri daha iyi anlayabilirsin.
Gayette açıklanır, hastalikli bir grubu normalleştiremiyorsun bile, süslü sozlerinden baska bir açıklama yapabildin mi?
Zarar vermeyi şeytani inanclar rtueller adi altinda kutsiyet katmak,
Sizofrenilerim ben görüyorum siz sadece göremediginiz icin beni hasta ilan ediyorsunuz deyimiyle aynıdır
Ama hastasin bu kadar basit, zarar vermeye kutsiyet ve derin manalar katacak kadar ilerlemiş hastalik hemde
Neyse tedavi uzun vadelidir..
Her şey tedavi edilebilir, kimse anasinin karnindan dograyacagim diye gelmiyor sonuçta, bu tür fikirlere sürükleyen düşünceler var inançları var, bunların eşiği kazinirsa kendi kendine sorgulamaya başlar. Örnek vereyim obsesif bozukluk bir takinti hastaligidir. Bu hastalik uydurma fikirler ve korkular yaratir, ama bu takintiya esasen baska bir şey iter, doğru tedavi yollariyla kişi tedavi olur. Kötülüğe hizmet ediyorum adi altında başka inançlar var. Kendisini kanitlama çabası, güçlü olma isteği, çocukken uğradığı mobing, sevgisizlik , ve yanında dini ve felsefi açıdan karma bir hale girmesi ve bunun üzerine eylemler gerceklestirmeye baslayip geri donus olmadigini dusunup yaptigi seyleri haklı görme çabası.. iyice esigini assan neler çıkar altindan bu tür kişileri tespit edip hastaneye kapatip düzenli bir tedavi başlatmak gerek. Ama tedavi saglanana kadar izole şart.
Hasta insan tedavi olur? Sen ben hasta görüyoruz. Onlar kendilerini doğru, hasta değil diye görüyor. Bu tür insanlar genelde tercihlerini o tüm insan olmaktan kullanırlar. Arada çok ince çizgi var. Hepimiz aynı coğrafyadayız ve çoğumuz benzer sorunları yaşıyoruz. Örneğin ben sevilmedim mobbing e uğradım diye illa başka insanlara zarar vermek zorunda değilim. Ben tercihimi farklı kullanırım. Onlar farklı kullanmak istiyor.
Zaten bu onu hasta yapar ya. Bir manyak satır alıp tanımadığı etmediği insanlara saldırmayı doğru gördüğü için hasta oluyor.
Doğru görmese zaten hasta değil suçlu olur.
İnce çizgi burada. Yani bu kişileri sen hapishaneye atsan da çıktığında doğru bildiğini yine yapıcak.
Bu yüzden mahkemeler önce akıl sağlığı testine sokuyor. Bu tarz delileri hapishaneye değil hastaneye yatırırlar ve izole edilirler.
Cevap
3Cevap
Asparagas
nasıl bir varlık?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?