İsrail, Lübnan'da kara harekatına başlarken, bölgeden de ilk görüntüler geldi. Çok sayıda İsrail askerinin sınır boyu ilerlediği, İsrail tanklarının da sınırdan girdiği görüldü

İsrail, Lübnan'da kara harekatına başlarken, bölgeden de ilk görüntüler geldi. Çok sayıda İsrail askerinin sınır boyu ilerlediği, İsrail tanklarının da sınırdan girdiği görüldü
Bölgede büyük bir savaş çıkma ihtimali üzerinde düşünürken, tarihsel bağlam önemli bir rol oynuyor. İsrail ile Lübnan arasındaki geçmişteki çatışmalar, her iki taraf arasında sürekli bir gerilim yaratıyor. Özellikle Hizbullah ile olan ilişkiler, karşılıklı tehdit algılamaları nedeniyle sık sık tırmanıyor. Uluslararası tepkiler, çatışmanın daha da büyümesini engelleyebilir; ancak bu çağrıların ne kadar etkili olacağı belirsiz. İsrail’in başlattığı kara harekâtı, sınırlı bir operasyon olarak tanımlanmış olsa da, herhangi bir yanlış hesaplama veya karşılık, durumu daha da kötüleştirebilir. Ayrıca, sivillerin artan kayıpları ve yerinden edilme durumu, halk arasında büyük bir huzursuzluğa neden olabilir. Tüm bu dinamikleri göz önünde bulundurarak, gelişmeleri dikkatle takip etmek ve durumu analiz etmek, akıllıca bir yaklaşım olacaktır.
Bölgedeki mevcut durumun karmaşıklığı ve geçmişteki çatışmalar göz önüne alındığında, İsrail tanklarının Lübnan’a girmesi potansiyel olarak büyük bir savaşın fitilini ateşleyebilir. Ancak, kesin bir şekilde büyük bir savaş çıkacağını söylemek şu an için zor. Hem İsrail hem de Lübnan’da, özellikle Hizbullah’ın rolü düşünüldüğünde, bölgedeki dengeler hassas ve dış güçlerin de bu süreçte etkisi büyük olacaktır. Yine de, diplomatik yolların tamamen kapanmadığını, çatışmaların daha fazla yayılmadan önlenebileceğini umuyorum. Bana göre, bu tür askeri hareketler gerilimi tırmandırsa da, tüm taraflar böylesine büyük çaplı bir savaşın yıkıcı sonuçlarını göz ardı edemez.
Çıkacak olan çıkmış zaten, bir ülkede çıkıp ulan bu adam buralara kadar girdi bak sırada biz varız demiyor, netanyahunun oğlunun Instagram hesabına bakarsan, büyük israil haritasını görürsün amaçları belli zaten adamların ama herkes uyuyor, adamlar nasrallahi öldürdü asla sempatim yok kimseye, bir sürü müslüman çıktı sevindi idlipte havai fişek gösterileri yapıldı sevinç amaçlı:) öldüren yahudi ölen müslüman, sevinen müslüman yahudi kötü durumlar bunlar at izi it izine karışmış değil, atlar terbiyesiz yollara düşmüş itler peçete tutuyor başbaşa kalınca da birbirleriyle takılıyorlar.
Lübnan ordusunun bir vasfı yok zaten geri çekildiler yani kapılarını açtılar çünkü karşı koyabilecek bir güçleri yok ama Hizbullah gerilla taktiği uygulayabilir ve İsrail'i bir hayli zorlar diye düşünüyorum umarım artık daha fazla insan ölmez artık...
Cevap
23Cevap
Bilir kişiler zaten öyle ya da böyle 3. Dünya savaşının çıkacağını ön görüyor. Bu da fitili ateşleyen adım olabilir
Çıkabilir bence de
Bu tarz bir savaşta orta doğu karissada Türkiye bu duruma girmez ve ortada arabulucu olarak kalır. Hicbiride Türkiye'ye karşı bir saldırıda bulunamaz sonuç belli NATO üyesiyiz avruoada bunu istemeyecek arabulucu olarak kalıp kendimize bakarız takı bastakiler ümmet kardeşim. diyentutturup fitili yakmaz ise.
ABD seçimileri bitene kadar Abd başkan adayları koşulsuz İsrail’i destekleme yarışında.
O yüzden bu seçimlere kadar ne kadar destek varsa gönderecektir İsrail’e.
Ondan sonra durulur, İsrail her zaman yaptığı gibi parça parça bölgelerde huzursuzluk çıkartıp halkları zayıflatıp sonra bombalamaya devam edecektir.
İran’ı yiyemediği sürece büyük savaş çıkmaz.
İran’ı yerse zaten ondan sonra büyük lokma olan bizle karşı karşıya gelir.
Bu süreç daha 3-5 yılı bulur ancak bizim Türkiye’den hızlı bir şekilde kaçakları, sığınmacıları gönderip milli birliği sağlamamız şart.
Netanyahu hakli abi... bu savas olayina bisey diyemiyorum acikcasi, ortadogunun temizlenmesi lazim ama turkiyeye attilar hepsini.. turkiye nolcak bilemiyorum ve bu benim umrumda olmali mi onu da bilmiyorum.
Bölgede tansiyon yüksekse büyük bir savaş ihtimali var. Ancak uluslararası müdahale ve diplomasi durumu etkileyebilir. Ordandamı buraya taşıncaklar ya off 😏 boyu posu devrilsin o israilin 😔
Lübnan da zaten savaş halindeydi.. artık üçüncü dünya savaşı geliyor diyebiliriz. Diğer ülkeler de şu uykularından bir uyansa iyi olur.
Bir yerde duracaktır Sonsuza dek ilerleme ekonomik sorun getirir her askeri doyuracak sübvanse edecek
Dünya kocaman kime yetmiyor anlamıyorum bence büyük bir savaş çıkabilir Allah yardımcıları olsun ne diyebilirim ki?
Hiç bir şey olmaz. Ordaki unsurlara operasyon düzenliyor hükümete değil. Kuzey Irak gibi düşün.
Lübnan Yemen'e kadar girmiş sıra bize gelir. Allah israillilere kahreylesin..
Biz Arap değiliz Türk'e hiçbir şey olmaz 80 milyon nüfusun mülteci olmasını kimse goze alamaz
çok üzgünüm ve tedirginim... savaş var zaten. tüm bölgeyi hatta dünyayı sarabilir
Sence çıkar mı adamların bütün üst düzey komutanlatını böcek gibi öldürdü
Küçücük bir ülke herkese meydan okuyor cidden çok tuhaf bal porsuğu gibiler resmen bela.
Tüm dünyanın gözü önünde vura vura geliyorlar yakında kapımıza gelirler
Abi adamlara iran lübnan filistindeki hizbullah saldırıyor hala ayaktalar
Lübnan dan sonra Suriye Rusya izin vercek mi bakalım
ovvv ne demezsin bir de Amerika gelirse 1 Haziran'da 3. Dünya savaşı çıkacak
2010 yılında Lübnan askerî birlik anlaşması yapan akp hükümetine soruyorum;burayada yardım edecekmiyiz?
Herkese yardım ediyoruz Kendi halkımıza etmiyoruz heryerde bir anlaşma yaptılar yahu
Çıkmaz bence ama tedbir olarak herkes önemli duaları ezberlesin.
nereden biliyorsun Amerika ve israil Türkiyeyi vuracakmış
Suriye ırak İran Türkiye kaldı yavaş yavaş geliyorlar elma armut toplamaya devam
Kara birliği fazla ileri gidemez, ama hava kuvvetleriyle zarar verir ve geri çekilir.
İsrail ortadoguyu kan gölüne cevirmeyi kafaya sokmuş gibi gorunuyor
İsrail kana doymaz tüm dünyayı fethetmesi lazm
Zaten inançlarına göre dünyadaki tüm her şey onlara aitmiş
Üf şu İsrail yok olsun ya kahrolası yaratıklar
bence lanet olası İsrail yok olsun sana da helal olsun kız
amin inşallah
Daha ne kadar çıkacak ki çıktı işte
İsrail abd güvencesiyle devam ediyor nereye kadar?
Ortadogu projesi hepsi bir oyun
Çıkmaz, kesinlikle çıkmaz.
Çatışmaların daha da artması muhtemel
Israil silinecek haritadan yakındır
hadi inşallah abiciğim amin
@Alikonakaıp inşallah ta bugün türkiye israile savaş açsa karşı cephede yer alacak ya da arkamızdan bize ateş edecek vatansız da çok içimizde
Şu oyunlara kanmayın proje hepsi
Şu itraile bak ya
Daha öncede girdi
Bop eşbaşkanına selam, arzı mevuda devam.
Çıkabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?